1832’de Kültürü İptal Et Oldukça Şiddetli Kulağa Geldi

Dahi kafalar

New member
Tarihi bir sosyal eleştirmen veya politik gözlemci olarak incelemenin önemli bir nedeni, zaman içindeki süreklilikleri, belirli sosyal ve politik dinamiklerin çeşitli bağlamlarda ve koşullarda kendilerini özetleme biçimlerini görmenize yardımcı olabilmesidir. Bir şeyin her bir özel örneği farklı olsa bile, süreklilik gerçeği, bir gözlemcinin, fenomenin yalnızca esirden çıkmadığını, toplumdaki daha büyük güçlerin ürünü olduğunu görmesine yardımcı olur.

Bunu, ifade özgürlüğü ve sansür üzerine yinelenen savaşlarımız ve benzersiz bir sansür çağında yaşayıp yaşamadığımız sorusuyla ilgili olarak düşünüyorum. Şimdi, basit bir nedenden dolayı bu iddiadan şüpheliyim, çünkü gördüğüm kadarıyla, ne kadar tabu veya tartışmalı olursa olsun, kendini bir izleyici kitlesine ifade etmek veya güneş altında herhangi bir konuyu tartışmak ve tartışmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Diğer taraftan, elbette, bir anlaşmazlığın yanlış tarafında olmak ve bu nedenle, kendini beğenmiş gibi görünen çok sayıda insanın alay, küçümseme ve onaylamamalarına maruz kalmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Her bir kişi birer birey olarak yanıt verse bile topluca hareket ediyor olun. Hedefleri için dayanılmaz derecede ezici hissedebilecek bir deneyimdir. “Kültürü iptal etme” konusundaki endişelerin en azından bir kısmını besleyen şeyin sosyal medyadaki tepkisi olduğunu düşünüyorum.

Kısaca belirtmek istediğim şey, teknoloji yeni olsa da fenomenin yeni olmadığıdır. Kamuoyunda “çoğunluğun tiranlığı” – uyumu zorlama ve muhalefeti kınama şekli – Amerikan yaşamının başlangıcına kadar uzanan bir parçası olmuştur. Hatta bunun demokrasiye ve demokratik hayata içkin olduğunu, tesviye ruhunun kaçınılmaz bir sonucu olduğunu gösteren bir durum bile var.

“Genel olarak, Amerika’dakinden daha az düşünce bağımsızlığının ve gerçek tartışma özgürlüğünün hüküm sürdüğü hiçbir ülke bilmiyorum,” Fransız aristokrat, tarihçi ve sosyal eleştirmen Alexis de Tocqueville, 1835’te “Amerika’da Demokrasi”nin ilk cildinde yazdı. Avrupa’da, “tek bir güce o kadar tabi olan bir ülke olmadığını, gerçeği konuşmak isteyenin destek bulamayacağını” savundu. bağımsızlığının sonuçlarına karşı onu güvence altına alabilir.” Ancak “ABD gibi örgütlenmiş bir demokrasinin kalbinde, yalnızca tek bir güçle, tek bir güç ve başarı unsuruyla karşılaşılır ve bunun dışında hiçbir şeyle karşılaşılmaz.”

Tocqueville, özellikle, “çoğunluk düşüncenin etrafında çetin bir çember çizer” diye yazdı. Bu sınırlar içinde “yazar özgürdür”, ancak “onları terk etmeye cesaret ederse onu mutsuzluk beklemektedir.” 1831’den 1832’ye kadar bir yıllık Birleşik Devletler turu yapmış olan Tocqueville burada, çoğunluğun görüşüne uymayan bir Amerikalı’nın başına gelenleri genişletiyor:

demokraside monarşi ve tiranlık:

İptal kültürü hakkında konuşun.

Tocqueville için en önemli şey, bunun demokratik yaşamdan, Amerika Birleşik Devletleri gibi bir demokrasiyi bu kadar canlı ve dinamik yapan kurumların, alışkanlıkların ve adetlerin karanlık yanından ayrılmaz olmasıdır. Her şeyden önce demokrasiyi mümkün kılan aynı basın özgürlüğü, ifade özgürlüğünü ve azınlığın haklarını tehdit eden türden tutkuları kışkırtabilir. Tocqueville’in dediği gibi, “egemen’e her yönden yaklaşılabildiği ve kişinin yalnızca sesini duyurmak için sesini yükseltmek olduğu” bir demokraside siyasal yaşamın şaşırtıcı eşitliği, mümkün olduğu kadar uyum sağlayabilir. bireyselliği serbest bırakın.

“Eşitlik konusunda çok net iki eğilim görüyorum: biri her insanın zihnini yeni düşüncelere yöneltiyor ve diğeri onu isteyerek düşünmekten vazgeçiriyor” diye yazdı Tocqueville. “Ve belli kanunların imparatorluğu altında demokrasinin, demokratik sosyal devletin desteklediği entelektüel özgürlüğü nasıl yok edeceğini, böylece insan ruhunun, sınıfların veya insanların daha önce ona dayattığı tüm prangaları kırıp sıkıca zincirleyeceğini anlıyorum. en büyük sayının genel iradesine.”

Tocqueville bir demokraside entelektüel uygunluk olasılığı konusunda derinden endişeli görünüyorsa, bunun nedeni öyleydi. Ancak, siyaset teorisyeni Jennie Ikuta’nın “Uygunluk Tartışması: Demokrasi ve Siyasi Aidiyet Paradoksu”nda öne sürdüğü gibi, “demokrasinin entelektüel özgürlüğe yol açabileceğine dair beyanını da ciddiye almalıyız”:

bence burası bizim için iyi bir nokta. “İptal kültürü” veya sansürle ilişkilendirdiğimiz şeyler bize özgü değil. Belirli bir hizip veya ideolojiye de özgü değiller. Bunlar, özgür toplumun kaçınılmaz bir parçası olan ve yönetebileceğimiz ve hafifletebileceğimiz ancak asla tamamen ortadan kaldıramayacağımız demokrasinin doğasında vardır. Onları bu terimlerle görmek, demokrasinin iyi huylu olmadığını hatırlamak veya hatırlatmaktır. Güçlü bir güçtür ve bazen korkutucu da olabilir.

Ne Yazdım

Cuma sütunum, Cumhuriyetçilerin ele geçirmek için kullanmaya çalıştıkları “bağımsız eyalet yasama” doktrini hakkındaydı. Yeniden dağıtım sürecinin kontrolsüz kontrolü, yönettikleri eyaletlerde.

Yazarlar Matthew Sitman ve Sam Adler-Bell’e “Düşmanınızı Tanıyın” podcast’lerinde ikinci bir İç Savaş olasılığını tartışmak için katıldım. Buradan dinleyebilirsiniz.

Now Reading

Angelica Jade Bastién New York dergisi için Catwoman’da.

Addison Del Mastro, Substack haber bülteni için konut krizi hakkında.

Hannah Zeavin, Muhalefet için terapinin feminizasyonu üzerine.

Jill Abramson, The New Yorker için George Washington’da.

Gabrielle Moss, RogerEbert.com için “genç kız cinayeti filmi”nin mirası üzerine.

Haftanın Fotoğrafı

Kredi… Jamelle Bouie

Bu fotoğraftan pek memnun kalmadım ama geometrik, bir vitrin olması hoşuma gittiği için paylaşıyorum bazı güzel gölgeler ve gökyüzünden de mavi bir sıçrama ile farklı türde kareler ve dikdörtgenler. Bunu Leica telemetre ve 50 milimetre lens ile çektim.

Şimdi Yemek: Mantarlı Farro

Burada not yok! Bu, yapması kolay harika bir yemektir ve istediğiniz salata ve servis etmek isteyebileceğiniz şarap (veya alkolsüz içecek) ile çok iyi gider. NYT Cooking’den tarif.

İçindekiler

• 1½ fincan farro

• ½ ons (½ fincan, yaklaşık) kurutulmuş porcini mantar

• 1 litre tavuk suyu veya sebze suyu

• 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

• ½ fincan ince doğranmış soğan

• 1 pound cremini mantar veya yabani mantar (veya ikisinin karışımı), temizlenmiş, kesilmiş ve dilimlenmiş

• İsteğe göre tuz

• 2 büyük diş sarımsak, yeşil sürgünler çıkarılmış, kıyılmış

• 2 çay kaşığı doğranmış taze biberiye

• ½ fincan beyaz sek şarap

• Taze çekilmiş biber

• 1 ila 2 ons Rendelenmiş Parmesan peyniri (¼ ila ½ fincan) (980 0703)

• ¼ su bardağı doğranmış taze maydanoz
Talimatlar

Farroyu bir kaseye koyun ve dökün bir inç kaplayacak kadar sıcak su. Kalan malzemeleri hazırlarken bekletin. Boşaltmak.

Kuru mantarları büyük bir Pyrex ölçü kabına veya kasesine koyun ve 2 bardak kaynar su dökün. 30 dakika oturalım.

Mantarları bir kasenin üzerine yerleştirilmiş ve tülbent veya kağıt havluyla kaplı bir süzgeçten süzün. Mantarları süzgecin üzerine sıkın, ardından kumu çıkarmak için birkaç değişiklik su ile durulayın. Parçalar büyükse kaba doğrayın ve bir kenara koyun. Mantarlardan suyu stoka ekleyin. 6 bardak almalısınız (gerekirse su ekleyin). Bir tencereye koyun, kaynatın. Tatmak için tuzla tatlandırın.

Yağı büyük, ağır yapışmaz bir tavada orta ateşte ısıtın. Soğanı ekleyin. Yaklaşık üç dakika yumuşamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Taze mantarları ekleyin. Yumuşamaya ve terlemeye başlayana kadar karıştırarak pişirin. Tat vermek için tuz, sarımsak ve biberiye ekleyin. Mantarlar yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin. Farro ve sulandırılmış kuru mantarları ekleyin. Farro taneleri ayrılana ve çatırdamaya başlayana kadar yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. Şarabı karıştırın ve şarap emilene kadar karıştırarak pişirin. Stoktan yaklaşık 1 bardak hariç hepsini ekleyin ve kaynatın. Örtün ve 50 dakika veya farro yumuşayana kadar pişirin; bazı tahıllar yayılmaya başlayacak. Kapağı çıkarın ve ara sıra kuvvetlice karıştırın.

Tatlandırın ve baharatı ayarlayın. Tencerede biraz sıvı kalmalı, ancak çok fazla olmamalıdır. Farro stoğa daldırılmışsa, ısıyı yükseltin ve bir sos gibi taneleri nemlendirmeye yetecek kadar pişirin. Değilse, kalan stokta karıştırın. Hemen servis etmeyecekseniz üzerini örtün ve bekletin. Servis yapmadan hemen önce tekrar kaynatın, Parmesan, maydanoz ve biberi ekleyin ve karıştırın. Ateşten alıp servis yapın.