2024 yılı kârının son ödeme tarihi ne zaman?

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Yıl içerisinde sürekli veya kesintili olarak dağıtılmak üzere en az 60 gün çalışan tüm işçiler kârdan yararlanma hakkına sahiptir.

Artık o yerde çalışmadıkları veya sözleşmelerinin belirli bir iş veya süre için olduğu durumlarda bile.

Kâr paylaşımı için son tarih 2024

İşçilerin karlarını tahsil etmek için teslimat süresinin bitiminden itibaren bir yılı var, peki bu tarih nedir?

Genel Rejim Tüzel Kişileri için kardan paylarının işçiye en geç 30 Mayıs, Genel Ticari Faaliyet Rejimi Gerçek Kişileri için ise 29 Haziran tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

Kimin kârdan yararlanma hakkı yoktur?

• Ev işçileri.
  • Mali yılda altmış günden az çalışmış olan geçici işçiler.
  • Yöneticiler, Yöneticiler ve Genel Müdürlerin yanı sıra şirketin ortakları veya hissedarları.
  • Teknik profesyoneller ve ücret ödeyerek, ikincil bir istihdam ilişkisi olmaksızın hizmetlerini sağlayan diğerleri.
Kâr dağıtımında hangi günler çalışılmış sayılır?

Kanun, bireysel veya toplu sözleşme ve İç Yönetmelik uyarınca işçinin çalışmadığı zamanlarda bile maaşını aldığı tüm durumlar, örneğin: İş riski nedeniyle geçici sakatlık. Doğum öncesi ve doğum sonrası dönemler. Haftalık dinlenme, tatiller ve tatiller. Ücretli izin.

Herkes kârı paylaşmak zorunda mı?

Her durumda işçilere bu hakkın teslim edilmesi zorunluluğu yoktur. İstisnalar şunlardır:

• Yeni oluşturulan şirketler.
  • Özel mülkiyete sahip, kâr amacı gütmeden ve yararlanıcıları ayrı ayrı belirlemeden insani yardım amaçlı faaliyetlerde bulunan özel yardım kuruluşları.
  • IMSS ve kültürel, sosyal yardım veya hayır amaçlı merkezi olmayan kamu kurumları.
  • Sanayi kollarına göre Çalışma ve Sosyal Refah Bakanlığınca kurulan sermayeden daha az sermayeye sahip şirketler.
Kârımı teslim etmezlerse kime gideceğim?

Şüpheniz veya şikayetiniz olması durumunda Profedet ile aşağıdaki yollarla iletişime geçebilirsiniz:

Ücretsiz hat: 800 911 7877.
Cumhuriyet içinden ücretsiz hat: 800 717 29 42.