5 Yaş Altı Çocukların Ebeveynleri Demoralize Ediliyor

Dahi kafalar

New member
Yaklaşık iki yıldır ebeveynlerle pandemik stres hakkında konuşuyorum ve 2020 baharından bu yana geçen hafta duyduğum umutsuzluk seviyesini duymadım. Ocak 2022’lerini tanımlayın: “yıkıcı”, “iğrenç” ve “kırılma noktasında. ” Omicron dalgalanmasının farkı, rahatsızlığın 5 yaşın altındaki çocukların ebeveynleri arasında daha yoğun olmasıdır.

5 yaş ve üstü Amerikalı çocukların çoğu sınıfa şahsen gidiyor ve onlara Covid aşıları mevcut. Aşı, 5 yaşın altındaki çocuklar için mevcut değildir ve onlar için ne zaman onaylanacağı hala belirsizdir. Belki de bariz olana işaret etmek gerekirse, eğer karantinaya alıyorlarsa, 5 yaşın altındaki birçok çocuk bağımsız olarak takılamaz veya herhangi bir yararlı süre boyunca TV veya sürekli sessiz okuma ile sessizce meşgul kalamaz. Bu, okul öncesi çocuklar için uzaktan öğrenmenin ya bir tür şaka gibi olduğu ya da yoğun ebeveyn katılımı gerektirdiği anlamına gelir.

Aynı zamanda, daha önceki Covid dalgalarından daha fazla işyeri açık. Çoğu Amerikalı uzaktan çalışmıyor ve tüm gün evde olan, küçük bir çocuğu hayatta tutmaya, beslemeye ve eğlendirmeye çalışan ebeveynler için bile başka bir şey yapmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Geçen hafta ülke çapında bir düzine ebeveynle konuştum (ve DM’lerimde düzinelercesinden daha fazlasını duydum) ve işte bu konuşmalardan ortaya çıktığını gördüğüm temalar.

Çocuklarını güvende tutamayacaklarını düşünüyorlar

Minneapolis’te çocuk doktoru ve dahiliye uzmanı olan Margot Zarin-Pass, “Bu, çocuklarımı kreşe göndermek için pandeminin en korkunç zamanı” dedi. İki çocuğu 3½ yaşında ve 10 aylık. Omicron dalgası sırasında pediatrik hastaneye yatışlarda artış gördü. Dondurucu soğuk Minnesota’da yaşadığı için şu anda dışarıda çok fazla zaman geçirmek gerçekten mümkün değil; ayrıca Omicron’un ne kadar kolay yayıldığı nedeniyle çocuklarını kütüphanelere veya çocuk müzelerine götürmenin güvenli olmadığını düşünüyor, bu yüzden çoğu zaman günlerce içeride tıkılıp kalıyorlar. Toplumun geri kalanının çoğu hayatına devam etmeye çalışıyor gibi görünse de, “Çocuklarımızın aşı olma şansları olmadığı için daha önce hiç olmadığımız kadar yalnız ve terk edilmiş gibiyiz” dedi. Covid’den daha normal hayatlar yaşamak için.

Mali durumları zor durumda

Birçok ebeveynden, sık sık kreşe giden çocuklarının Covid’e maruz kalmaları nedeniyle 10 ila 14 gün arasında karantinaya almak zorunda kaldığını duydum. Özellikle saatlik çalışanlar ve bekar ebeveynler için bu savunulamaz ve hatta mali felakete yol açabilir – çocuğunuz gitmese bile yine de gündüz bakımı için ödeme yapmanız gerekir ve yapamıyorsanız size ödeme yapılmaz. İş. Pek çok çocuk bakım tesisi de zor durumda: Pandemi sırasında açık kalmak için mücadele ettiler ve bakım ihtiyacı erişilebilirliği geride bıraktı.

New York’ta bir erken çocukluk eğitim merkezinde özel gereksinimli çocuklarla çalışan ve 2 yaşında bir oğlu olan bekar bir anne olan Tiara Johnson, bu çıkmazın her iki tarafını da deneyimliyor. Yeterli sayıda ebeveyn, çocuklarını Covid dalgalanması nedeniyle çalıştığı merkezden çıkarırsa, fonlarını kaybedebileceğini ve kapanma riskiyle karşı karşıya kalabileceğini açıkladı. Bu arada geçen çarşamba günü onunla yaptığım görüşmeye göre, Noel tatilinden sonra oğlunu gönderdiği kreş henüz açılmamıştı. “Şu anda evime yakın ve açık başka bir kreş arıyorum çünkü kreşi Covid nedeniyle kapandı ve ödeme konusunda endişelenmem gerekiyor ve dışarıdayken bana ödeme yapılmıyor, ”dedi. “Aileleri de düşünmek lazım çünkü iş olmazsa biz de sağlayamayız. ”

Oğlunun sağlığı ve ayrıca baktığı çocukların sağlığı ve günlük rutinleri için endişelenmek zorundadır. Belirli bir programa sahip olmakla başarılı olduklarını ve son pandemi dalgasının kendisi, oğlu, çocukları ve ebeveynleri için büyük bir aksama olduğunu söyledi.

İşverenleri anlayışsız

Washington, D.C.’de bir sağlık şirketinde halkla ilişkiler alanında çalışan ve boşanmış 2 yaşındaki ikiz annesi Lauren Smith, bazı işverenlerin çalışanları yerleştirmeye çalışırken bazı sınırlamalar olduğunu söyledi. Kendi iş durumunda ve arkadaşlarında gördüklerini “Şu anda iki yıldır buradayız ve sabırları ve esneklikleri deneniyor, çalışanlar daha fazla anlayış talep etmeye devam ettiklerinde geriye doğru eğilemezler” dedi. . Bu, çalışanları zor durumda bırakıyor, ancak bazı işverenlerin de zor durumda olduğunu kabul ediyor: İşletmeler sonsuz gevşeklik veremez ve yine de sonuç veremez. Konuştuğumuzda, oğullarının kreşi personel sorunları nedeniyle bir haftalığına kapanmıştı ve işini ancak eski kocası çocuklara bakmak için işten izin aldığı için yapabildi.

İhanete uğramış hissediyorlar

Ebeveynler, salgın sırasında çocukların ihtiyaçlarına öncelik verilmediğini, ebeveynler olarak kendi sağlık ve esenliklerinin yeterince dikkate alınmadığını ve birçok durumda kendileriyle baş başa kaldıklarını hissettiklerini defalarca söylüyorlar. güvenli okul veya çocuk bakımı için iyi bir seçenek yok. Bazı ebeveynler, çocukları için en önemli şeyin yüz yüze okula veya kreşe devam etmek olduğunu düşünürken, diğerleri evde kalmanın – ve umarım Covid’den arınmış – öncelikleri olduğunu söylerken, neredeyse hiç kimse ülkenin çocukları ilk sıraya koyduğunu düşünmedi. politika kararları verirken. Tekrar tekrar, PCR testinin ne kadar zor olduğunu duydum ve PCR alabilen ebeveynler bana onları işten ve çocuklarını okullardan alıkoyan gecikmiş sonuçlardan bahsetti. Şu anda (en azından) 20 dolar civarında iki hızlı testten oluşan bir dizi çalışıyor ve çocukları kaliteli maskelerle donatmak pahalı.

Florida’daki okullarda ergoterapist olarak çalışan ve 3 yaşında ve 1 yaşında çocukları olan Lauren Sherbuk bana şunu söyledi: “Her ay bir atıcı güvenlik tatbikatı yapıyoruz. bir pusu yeri bulmalıyız. Yine de Covid’imiz çok yaygın ve bunun hakkında konuşmamanız gerekiyor. Şu anda ne-biz-hatta-ne-yapıyoruz havası daha fazla ebeveynle konuştuğumda daha yaygın görünüyor.

Maskeleme, el yıkama ve sosyal mesafe yeni yıla girmemizi kolaylaştırmışa benzemiyor. Düzenli olarak test yaptırmak mantıklıdır, ancak testlerin azlığı değildir ve sonuçlar için uzun gecikmeler varsa, sonuçlar geldiğinde o kadar yararlı olmaz. Güçlendiriciler iyidir, ama ya güçlenirseniz ve aşılanmamış küçük bir çocuğa bakarsanız?

Artık hayatımızın öngörülebilir bir parçası olan Covid dalgalanmaları sırasında makul bir düzeltme olacağına dair sakinleştirici klişelerin, yoga yapmak için öğütlerin ve politikacıların vaatlerinin ötesindeyiz. Bir çocuk doktoru ve 4 yaş altı iki çocuk annesi Ellie Erickson, “Bence tüm bu ateş ve öfke, ebeveynlerin falan filan ve tüm bu konuşmalar vardı ve bence erkenden bir şeylerin değişebileceğini hissettirdi” dedi. Kuzey Carolina. “Ve şimdi kesinlikle olmadığı oldukça açık. ”

<saat/>

Omicron hakkında daha fazlasını mı istiyorsunuz?

• Bu hafta ebeveynlerle konuşurken, Pooja Lakshmin’in Primal Scream projemizdeki makalesinin kapak satırını düşünmeye devam ettim: “Bu sadece tükenmişlikle ilgili değil, ihanetle ilgili. ”

• Chandler Dean’in McSweeney’s için yazdığı bu mizah parçası, “İşte Neden Yüz Yüze veya Sanal Okulu Desteklemede Yanlışsın”, (a) şu anda çocuklarınız için herhangi bir seçimin yanlış hissettirdiğini ve (b) Covid etrafında internet söyleminin yararsızlığı.

• Arkadaşım Jessica Winter’ın The New Yorker’daki New York City okullarındaki personel sorunlarıyla ilgili makalesinden bu pasajı paylaşıyorum, çünkü şu anki bakış açımı çok doğru bir şekilde yansıtıyor:
<saat/>

Küçük Zaferler

Ebeveynlik bir eziyet olabilir. Minik zaferleri kutlayalım.

<saat/>

Tiny Victory’nizi yayınlama şansı istiyorsanız, bizi Instagram’da bulun. @NYTebeveynlik ve #tinyvictories hashtag’ini kullanın; bize e-posta gönderin ; veya Bu sayfanın altındaki Minik Zafer . Tam adınızı ve konumunuzu ekleyin. Küçük Zaferler, netlik ve stil için düzenlenebilir. Adınız, konumunuz ve yorumlarınız yayınlanabilir, ancak iletişim bilgileriniz yayınlanmaz. Bize göndererek, okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi kabul edersiniz. Okuyucu Gönderim Koşulları bize gönderdiğiniz tüm içerik ve diğer bilgilerle ilgili olarak.