9:00 – 17:00 arasında çalışmak konuşmalıyız!

pembikbulut

Global Mod
Global Mod

1. 9:00 – 17:00 arasında çalışmak konuşmalıyız!

Bir süredir yazılımın geliştirilmesinde çalıştıysanız, “dokuzdan beşe” geliştirici terimleri muhtemelen zaten karşılaşmıştır. Belki bir meslektaşına, hatta kendisi olarak adlandırıldı. Kural olarak, bu ifade olumlu değil, daha kötü. Çünkü “en azından bu klişeye göre – 9:00 – 17:00” çalışan biri 9: 00'dan önce işi düşünmüyor – ve daha fazla saat 17: 00'den sonra.

Ve bu genellikle anlaşılabilir olarak kabul edilir, çünkü bir geliştiriciden beklenebilecek minimum, yazılımın tüm gün geliştirilmesiyle uğraşmalarıdır. Bununla birlikte, bunun çoğu insanın gerçekliğine karşılık gelmediğini genellikle ihmal eder. Ve bu aşırı beklentiler hakkında konuşmalıyız. Geliştiricileri çalışma saatlerinden sonra değerlendirmek gerçekten doğru mu, hatta yararlı mı?

Günlük hayatımız saat

Günlük hayatımız saat ve büyük ölçüde. Aslında, erken yaşlardan itibaren buna alıştık. Öğrenciler sabah belirli bir anda kalkmalı ve belirli bir anda sabah 8'de okulda olmak için hazırlanmalıdır. Gün genellikle üniversitede daha sonra, 9 veya 10 civarında başlar ve ofislerin çoğu da 9: 00'da başlar. Bu zamanlar kendilerini kurdu ve çoğu insan biyolojik ritimlerine uyum sağlayıp sağlamadıklarına bakılmaksızın.

Önerilen editoryal içerik

Rızanızla, burada harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) burada davet edilir.

YouTube videosu her zaman yüklenir

YouTube videosu artık yüklüyor

9 ila 5 iş mi? Yalnız yap …

Ama burada haksız olmaya başlıyor: çünkü güne daha fazla buluşan güne başlayanlar (çocuklar ve gençler) sabah erken başlamalıdır. Ve daha sonraki bir okul başlangıcının manevi ve fiziksel gelişim için daha iyi olacağına rağmen. Ancak hayır: çocuklar ve ergenler şikayet etmemelidir; Her gün önceden sınıfta oturabileceksiniz. Ve eğer bir çocuk onunla zorluk çekiyorsa, sistem değil, çocuk açıkça sorumludur …

Larks ve Baykuşlar

Buna bakılmaksızın, daha önce kalkan ve ertesi gün başlamayı tercih edenlerin -çağrılan ve yaygın olarak adlandırılan insanlar olduğu inkar edilemez. İnsanlara baktıkları açıklandığında benim için açık değil, çünkü günlük ritimleri kendilerine karşılık gelmez, ancak Larks genellikle baykuşlarla suçluluk bilinci konuşmaya çalışırlar. Kendinizi çok kaybettiğinizi ve sabahları rezerv ve lyzybones ile çok kınadığınızı iddia ediyorlar. Aksine, akşamları sıkıcı olduklarını ve yaşamları olmadıklarını dinlemeleri gerekir. Her sabah bu kadar erken kalkmazlarsa, akşamları onlarla daha uzun bir şey yapabilirsiniz.

Yani burada her biri üstün olduğuna inanan iki biyolojik modelle karşılaşılır. Tüm tartışma aslında tamamen işe yaramaz. Ancak “5 kulüp” gibi girişimlerle, bu farklılıklar başkalarını azaltmak ve görünüşte kaliteli ve elit bir grubun bir parçası olarak kendilerini kutlamak için kullanılır. Şahsen ben bu yaklaşımın arkadaşı değilim.

Bununla birlikte, bu tutumlara olan isteksizlik, belirgin bir gece okulu olacağım gerçeğinden kaynaklanmıyor: sık sık nispeten yakında kalkıyorum. Benim sorunum, bu davranıştan çok daha fazlası, kibirli ve kibirli. Aksine, herkese adalet yapmaya çalışmalıyız. Bu aynı zamanda çevik tezahürün temel talebine karşılık gelir: “Bireyler ve süreçler ve araçlar üzerindeki etkileşimler”. Bilgisayar bilimi ve yazılımının geliştirilmesinde, çalışma saatleri mutlaka sabit zamanlarla bağlantılı değildir. Bu, hem ne zaman çalışıldığı hem de işin süresi sorusu ile ilgilidir.

Gece hacker'ın romantik fotoğrafı

Dediğim gibi: Ben baykuş değilim. Genellikle erken kalkmayı seviyorum. Öncelikle diğerlerinden uyanık olmayı seviyorum, doğanın ilk kuşları dinlemek ve şafağa bakmak için nasıl uyandığını denemeyi seviyorum. Mevsime bağlı olarak, bazen sabah dört ya da beşte kalkarım. Ancak: benim için her zaman kolay değil ve aynı zamanda akşam erken saatlerde yatmam gerektiği anlamına geliyor.

Ama ben bir kanal bile değilim: Bir sonraki randevular yüzünden yakında kalkmak zorunda kalmazsam, genellikle sabah beşe kadar uyanık kalmak isterim ve ancak o zaman uyumaya gidiyorum. Sık sık okulum sırasında ve tatillerde, tatillerde, tam anlamıyla geceyi değiştirdim. Bu aynı zamanda Roma'nın hacker fikrine karşılık gelir, 9:00 – 17:00 arasında değil, saat 21: 00'den itibaren “Matrix” de Neo olarak. Sabah 5'te en azından geçici olarak bu modelle arkadaş olabilirim. Bir anlamda, bazen “dokuzdan beşe” bir geliştirici olmak istiyorum.

Günlük ritmin etkisi

O zaman daha üretken olur muyum? Mutlaka değil. Çünkü sabah 9: 00'dan 17:00 veya sabah 21:00 ile 5 arasında çalışırsam: her ikisi de her biri sekiz saattir. Ve bu zamanların hiçbiri kendi içinde diğerinden daha iyi veya daha kötü değildir. Bu nedenle, insanları daha sonra veya çalıştıklarında bile kınamayı çok yararlı buluyorum. Bir geliştirici daha iyi bir iş yapmaz çünkü er ya da geç başlar.

Aksine, çalışmanın kalitesi, çalışma saatlerinin bireysel günlük ritime uyum sağlamasına bağlıdır. Dahili saatime sürekli çalışmam gerekiyorsa, doğal olarak işimin kalitesini etkiler. Farklı olsaydı da garip olurdu. Ancak biyolojik saatinizi düşünseniz bile, günlük rutin her gün aynı değildir. Biz bir robot değiliz ve toplumumuz bunu dikkate almalı.

Sekiz saat sekiz saat değil

Buna ek olarak, başka bir yön daha var: sekiz saat sekiz saat değildir. Bir geliştiricinin sekiz saat içinde oluşturduğu şey, bir hafta boyunca diğer geliştiricide başarılı olmayabilir – ya da tam tersi. Bu nedenle, belirli bir bakış açısından, yazılımın gelişimini sadece zamandan sonra ölçmek çok az mantıklı değildir. Bu, montaj hattındaki tamamen fiziksel aktiviteler için mantıklıydı çünkü varlık da çalışma saatleri anlamına geliyordu.

Ancak bu, yazılım geliştirme gibi esas olarak yaratıcı ve entelektüel bir etkinlik için geçerli değildir. Sekiz saat boyunca bir ofiste oturabilir, çok meşgul görünebilir ve bütün gün hiçbir şey yapmam. Ya da yatakta uykusuz bir gece geçirebilirim, bir sorun düşünebilir ve aniden düşünmediğim çözümü bulabilirim. Nasıl değerlendirirsiniz? Başarı olmadan hissetmeden bile gecede önemli düşünceler bulur muydum? Kim bilir. Ve düşünmeye devam ediyor: Hangi maliyet maliyeti gerçekten sabah bana duşta geldiğim fikrini rezerve ediyor?

Bir deneyim meselesi

Buna bakılmaksızın, bir görev için ihtiyacım olan zaman büyük ölçüde deneyimime bağlı. Kodlamayı canlı olarak gerçekleştirdiğim konferanslar için, yazılımı ne kadar hızlı tasarlayabildiğim ve programlayabildiğimin etkileyici olduğu söylenir. Sıklıkla ihmal edilen şey: Dersi bu veya benzer bir biçimde yüz kez karşılık vermiş olabilirim. Bu yüzden tam olarak ne yaptığımı, hangi sorunların ortaya çıkabileceğini ve amacımın ne olduğunu biliyorum.

Bir düğmenin her itmesi bulunur ve sık sık kendiliğinden görünse bile, her şey genellikle önceden planlanır. Canlı yaptığım hatalar bile vakaların yüzde 90'ında dikkate alınıyor, çünkü hataların en iyi öğrenme fırsatlarını sunduğu biliniyor. İzleyicimi bir tuzağa sürmeyi ve sonra sizinle bir çıkış yolu bulmayı seviyorum. Bu, bir şeyin başından beri nasıl çalıştığını açıklamaktan daha öğreticidir. Bu yüzden her şey benim için kolay olurdu, ama gerçekte ilk kez fazla bir şey yapmıyorum. Su ile bile pişiriyorum.

Ve bana hiç olmayan bir görev verirseniz: CSS ile bir şey olduğunu varsayalım – o zaman CSS ile makul olan birinden çok daha fazla zamana ihtiyacım olacağından emin olabilirsiniz. Bu, dediğimde ne demek istediğimi gösteriyor: Sekiz saat sadece sekiz saat değil. Konuya bağlı olarak, bir veya diğeri aynı görev için önemli ölçüde az ya da çok zaman gerektirir, çünkü kişisel arka plan farklıdır.

Bu nedenle, birisini bir geliştirici olarak “dokuzdan beşe” itibarsızlaştırmak çok mantıklı değildir: ilk etapta, belki de kişinin aslında en üretken olduğu ve ikincisi çok daha ilginç bir sorunun şu an olmadığını bilmiyorlar: Kişi bu dönemde neye ulaşıyor?

Zamana Karşı Sonuç

Gerçekten önemli olan şu: Sonunda ne ortaya çıkıyor? Sonuç kalitesi doğru mu? 9: 00'dan 17: 00'e kadar çalışan biri, haftada 80 saat gönüllü olarak çalışan birinden daha iyi sonuçlar sunabilir. Ayrıca birisi sekiz saat içinde günde sadece dört saat içinde daha fazlasını alacak olabilir. Her şey ilgili konuya ve spesifik aktiviteye bağlıdır ve bu nedenle basitçe karşılaştırılabilir.

Hala çalışma saatlerini BT sektöründe metrik olarak kullanmamız aslında saçma: evet, bu metrik işe yarıyor, ancak sadece çalıştığı için iyi metrik olmaktan uzak. “Kod çizgileri” bir metre olarak da kullanılabilir, ancak kimse geliştiricilerin verimliliğini yazılı satır sayısına göre değerlendirmeyi ciddi olarak öneremez. Yaklaşım, gerekli zamanı ölçmek için eşit derecede olumsuzdur. Sadece yapıyoruz çünkü daha iyi bir alternatifimiz yok. Bu nedenle iyi bir fikirden uzaktır.

Kişisel eleştiriler yerine gerçek

Şimdi bu makalenin gerçek çekirdeğine geliyoruz: “dokuzdan beşe” terimi genellikle birisinin muhtemelen iyi bir kod yazmadığını veya iyi çözümler geliştirmediğini ifade etmek için kullanılır. Sonunda bu suçlama sonuçların kalitesini amaçlamaktadır. Bu bağlamda: Eleştirmek istiyorsanız, sonuç hakkında sevmediklerinizi teknik veya teknik açıdan atayabilirsiniz.

İçerik hakkında yapıcı bir tartışma girin. Bununla birlikte, birisini “sadece sekiz saat boyunca çalıştığı” gerçeğine indirgemek çok mantıklı değildir ve daha sonra kişinin tembel veya uygun olduğu sonucuna varır – en azından kişisel olarak buluyorum. Belki de bu geliştirici aslında bilgimiz ve inançlarımızın en iyisinde çalışıyor ve bazı şeyler daha iyi çalışmayabilir.

Bunun nedeni deneyim eksikliği olabilir, belki de ikinci bir görüş eksiktir, belki de kullanılan teknolojiler yeni ve bilinmiyor veya o. Bu nedenle, bu nedenle, yararlı ve yapıcı olan ve çalışma saatleri veya görünüşte daha düşük bir ortamla dalga geçmek yerine başkalarını ilerletmeye katkıda bulunan kişiden daha fazlası olmalısınız.

Ve bir dahaki sefere bir meslektaşının bir geliştirici olarak “dokuzdan beşe” küçüldüğünü fark ettiğinizde, bu kişiyi katılmak yerine destekliyor. Olumlu bir şeye katkıda bulunmak için bir dakikanızı ayırın. Ne yaptıklarını kim bilebilir?

(harita)