ABD’de iki Hint asıllı adam multi milyon dolarlık Kovid fonu dolandırıcılığından suçlu bulundu

Dahi kafalar

New member
Cezasının gelecek yıl 4 Ocak’ta verilmesi planlanıyor.

Houston:

Adalet Bakanlığı, ABD’de iki Hint asıllı adamın, ülkedeki Kovid-19 salgınının ardından ekonomik yardım planı kapsamında kredi alarak multi milyon dolarlık bir dolandırıcılık planına katılma suçunu kabul ettiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, Houston’dan 41 yaşındaki Nishant Patel ve 49 yaşındaki Harjeet Singh ile diğer üç kişinin, Küçük İşletme İdaresi’nden (SBA) affedilebilir Maaş Koruma Programı (PPP) kredileri olarak milyonlarca dolar elde etme işine karıştıklarını söyledi. CARES Yasası kapsamında garantileri sahtekarlıkla elde etmek ve aklamak.

SBA’ya ve bazı SBA onaylı PPP kredi verenlerine sahte ve hileli PPP kredi başvuruları sunduklarını itiraf ettiler.

Beş sanığın tamamı, aynı zamanda, PPP kredisi alan şirketlerin çalışanı gibi davranan ama gerçekte çalışan olmayan kişilere ödenen boş çekleri suç ortaklarına vererek, dolandırıcılıkla elde edilen PPP kredi fonlarının aklanmasına da katıldı.

Bu sahte maaş çekleri daha sonra komplonun diğer üyeleri tarafından kontrol edilen çek bozdurma mağazalarında nakde çevrildi.

Açıklamada, planın bir parçası olarak Patel’in toplamda yaklaşık 474.993 dolar tutarında bir sahte ve sahte PPP kredisi aldığı ve Singh’in toplam 937.379 dolar tutarında iki sahte ve sahte PPP kredisi aldığı belirtildi.

Diğer üç dolandırıcının toplamda 1,4 milyon dolardan fazla para çaldığı belirtildi.

Cezalarının önümüzdeki yıl 4 Ocak’ta verilmesi planlanıyor ve her biri en fazla beş yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Bu beş sanığa ek olarak, başka bir kişi de bu plana dahil oldukları için mahkemede mahkum edildi ve 15 kişi daha kredi dolandırıcılığı planına dahil oldukları için suçunu kabul etti.

2020 tarihli Coronavirüs Yardım, Yardım ve Ekonomik Güvenlik (CARES) Yasası, Amerikalı işçilere, ailelere, küçük işletmelere ve Kovid-19 salgınından etkilenen endüstrilere hızlı ve doğrudan ekonomik yardım sağladı.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)