ABD’deki Afgan Mültecilere Yardım

Dahi kafalar

New member
Gelen kutumuzdan daha fazlası:

• Yargıtay Yargıçları Partizan Olarak Hareket Ediyor mu?
Kredi. . . Barbara Davidson/Getty Images

Editöre:

Farah Stockman’ın yazdığı “Afgan Müttefikleri Yardımımızı Hak Ediyor” (Opinion, 20 Aralık):

“Sıradan Amerikalıların” özel olarak yeniden yerleşime sponsor olmasına izin veren yeni Biden yönetim programını tartışırken, Bayan Stockman, “Afganlar misafirperverlikleriyle tanınırlar. ” Bunu ilk elden biliyorum çünkü ağustos ayında kocam ve ben Afganistan’dan beş kişilik özel bir göçmen vizesi ailesine ev sahipliği yaptık. Resmi sponsorları olan Katolik Hayır Kurumları tarafından yeniden yerleştirildiler.

(Amerikan askerlerini korumak için hayatını tehlikeye atan) babası ve ailesi, sahip olduğumuz kiralık bir birimde yaşıyor. Artık 90 günlük yeniden yerleşim döneminde değiller, ancak hayır kurumu, işlerini güvence altına almak, okula gitmek ve tıbbi bakım almak için gerekli belgeleri almalarına yardımcı oldu. Kocam ve ben faturalarının çoğunu ödüyoruz ve onlara tavsiyelerde bulunuyoruz. Ziyaret ederken, büyük saygı ve harika çaylarla karşılanırız. Onları sevmeye geldik.

Aile Amerika’da başaracak – kocam ve ben buna bağlıyız. Eminim bu bizim gibi özel sponsorluk yapanlar için de geçerlidir. Arkadaşlardan ve komşulardan gelen destek dikkat çekiciydi.

Cynthia Sitcov
Arlington, Va.

Editöre:

Halihazırda topluluğumda çok sayıda evsiz insan varken, bir Afgan mülteciye veya bu konuda herhangi bir mülteciye sponsorluk yapmam. Burada, Lansing, Mich.’de acil geçici toplu konut için yedi aylık bir bekleme listesi var. Evsiz barınakları dolu ya da Covid salgınları nedeniyle “almayı durduruyor”. İstismara uğramış birçok yetişkin ve çocuğun güvenli bir sığınağı yoktur. Yine de şehrimiz yüzlerce Afganı ağırlamaya hazır. Bu, Afgan savaşının yerel gazilerini içeren toplu konut listeleri üzerinde daha fazla baskı yaratacaktır.

Elimden geleni yapıyorum. İstismara uğrayan bir kadını ve onun istismar edilen çocuğunu evime aldım. Onun ve çocuğunun okula gitmesine ve bir iş bulmasına ve Bölüm 8 kuponu alacağını umduğum konut bulmasına yardım ettim. Önümüzdeki yedi ay boyunca kira ve kamu hizmetlerini karşılamaya yardımcı olacak hibeler alabildi, ancak bu ödenmezse, o ve çocuğu büyük olasılıkla evsiz kalacak.

Ülkemizdeki insanları daha çok önemsememiz gerekiyor. Bayan Stockman’ın dediği gibi, birçok mülteci yoksul ve yıllar sonra evsizliğin eşiğinde. Zaten burada olanları gerçekten umursayamazken, onlara değer vermeye ve onlara yanlış umut vermeye nasıl cüret ederiz?

Shelley Jeltema
Lansing, Mich.

Editöre:

Farah Stockman, Afgan mülteciler için özel sponsorluğun gerçek avantajlarına dikkat çekiyor. Ancak nihayetinde kişisel, mahalle veya daha geniş topluluk desteği ancak bir yere kadar gidebilir. ABD ehliyetine sahip olmayan Afgan doktorlar, avukatlar, muhasebeciler ve öğretmenler, becerilerinin çok altında işlere girmek zorunda kalıyor. Daha az eğitimli gelenler düşük ücretli işlere sevk ediliyor.

ABD’nin milyonlarca Amerikalıya G.I. Yasası kapsamında okula gitme şansı vererek savaşın travmasını atlatmasına yardımcı olması gibi, Kongre de 20 yıllık savaş sırasında Amerikalılarla birlikte savaşan ve çalışan Afganlar için bir G.I. Yasasını dikkate almalıdır. Topluluk kolejlerine ve devlet üniversitelerine erişim, hayatlarını yeniden inşa etmelerine ve geleceklerini yeniden hayal etmelerine yardımcı olmak için uzun bir yol kat edecektir. Yeni ülkelerine entegrasyonu hızlandıracak ve bu ülkeye katkıda bulunma yeteneklerini artıracaktır.

Desaix Myers
Arlington, Va.
Bir ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı emeklisi olan yazar, Afganların yeniden yerleştirilmesine yardım ediyor.

Yüksek Mahkeme Yargıçları Partizanlık Yapıyor mu?

Kredi. . . Damon Winter/The New York Times

Editöre:

Linda Greenhouse tarafından kaleme alınan “Yüksek Mahkeme, Silahlandırılmış” (Opinion, Sunday Review, 19 Aralık):

Bugünün Yüksek Mahkeme yargıçlarını politikacıların teklifini yapan insansız hava araçları olarak reddetmek ucuz bir atış. Yargıtay kararlarının eleştirmenleri, Roe v. Wade dahil olmak üzere birçok bölücü görüşe imza atan yargıçlar için aynı şeyi söyledi.

Son derece politik olarak bölücü kararlara katılın ya da katılmayın, bunlar kanunun doğrusunu yapmak için ellerinden gelenin en iyisini yapan yargıçlar tarafından yazılmıştır. Elbette bu tür kararlar siyasi sonuçlar doğurur. Elbette bunlar siyasi eğilimlere sahip insanlar tarafından yazılmıştır. Ancak bu, Yargıtay’ın yasal muhakemesini siyasi bir maskaralığa dönüştürmez.

Politikacıların kendi yollarına karar vermelerini istedikleri çok sayıda siyasi içerikli yasal sorun var. Ancak adalet, kararlarını siyasi kayırmacılıktan değil, yasal akıl yürütmeden alır. Donald Trump bunu çok iyi biliyor: Yedek aday gösterdiği yargıçlar seçim sahtekarlığı iddiasına yardımcı olmak için parmaklarını bile kıpırdatmadılar.

Luke L. Dauchot
Palos Verdes Estates, Kaliforniya.
Yazar bir avukattır.

Editöre:

Emekli bir avukat olarak, Linda Greenhouse’un “Yüksek Mahkeme Gaslights Its Way to the End of Roe” (Görüş, Aralık 4) makalesine tamamen katılıyorum. Şu soruyu gündeme getiriyor: Bu (kuşkusuz) çok akıllı muhafazakar yargıçlar, kararlarına varmak için neden katı yasal analiz yerine gaz aydınlatmasına başvurmak zorundalar?

Cevabı elbette Yargıç Sonia Sotomayor verdi: Yargıç değil partizan gibi davranıyorlar. Muhafazakar yargıçlar – en azından son üçü – önceki kürtaj karşıtı görüşleri nedeniyle “işe alındı” ve şimdi “eve pastırma getirmenin” zamanı. ”

Bayan Greenhouse’un belirttiği gibi, onların tek gerçek mücadelesi, gaz aydınlatmalarına yol açan Roe’yu devirme kararlarını nasıl açıklayacaklarıdır. Sadece en kalın sis perdesini örerek kendilerini (bizi değil) cüppeli politikacılar olarak değil de yargıç olarak hareket ettiklerine ikna edebilecekler.

Öte yandan, Baş Yargıç John Roberts’ın meşhur dediği gibi yapsalar ve sadece hakemler olsalar ve topları ve grevleri çağırsalardı, yasal analiz ve işleri çok daha kolay olurdu. Roe’yu devirmeyi haklı çıkarmak için yasada ve/veya gerçeklerde neler değişti? Dürüst, basit cevap: bir şey değil. Sonraki dava.

Jim Metzler
Pittsford, N.Y.