Aksi Halde Sıkıcı Bir Yılda İlham Bulmak

Dahi kafalar

New member
Yılı bir tür bibliyografya ile bitirmek istiyorum. Bugüne kadar bu haber bülteninin 33 basımını yazdım ve bunların tümü oldukça fazla raporlama, okuma ve yazma gerektiriyor. Aşağıdakiler, bazıları olmasına rağmen, çok fazla bir alıntı listesi değil, daha ziyade bu projeyi etkileyen son altı ayda karşılaştığım şeylerin bir koleksiyonu. Bir şey hakkında düşünme biçimimi değiştiren kitaplardan, tüm bunları bir araya getirirken yediğim yemeğe kadar uzanıyor.

Thelonious MonkRobin D.G. Kelley

En sevdiğim yazar ve düşünürlerden biri tarafından Thelonious Monk’un kapsamlı, neredeyse baskıcı bir şekilde araştırılmış ve ayrıntılı bir biyografisi. Monk hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey – nasıl yenilik yaptığı, hangi piyanoları sevdiği, New York City’deki Stuyvesant Lisesi’nde öğrenciyken aldığı notlar – hepsi orada.

Kelley ayrıca dehanın ne kadar işbirlikçi olduğunu özenle gösteriyor. Duke Ellington’ın “East St. Louis Toodle-Oo”yu kaydettiğine ve Charlie Parker Kansas City’den gelene kadar devam eden Louis Armstrong’un “West End Blues”una kadar dünyanın değiştiğine inanmak istiyoruz. Ancak bu sanatçılar devam eden sohbetlerden, topluluklardan ve geleneklerden çıktı. Kelley, Monk’un biyografisini yazmaktan çok, Monk’u mümkün kılan her şeyi gösteriyor. Bu, tüm yıl boyunca okuduğum en iyi kitaptı.

Daha İyi Booch

Yerel bakkalımda farklı kombucha türleri ile dolu bir buzdolabı kasası var. Hepsini denedim çünkü bana kombucha’nın sağlığa iyi geldiği söylendi. Better Booch, grubun en iyisidir. Fermente, dünyevi bir tada sahiptir, ancak hafif zehirli bir mantarı Fransız öpücüğü gibi hissettirmez. “Kiraz inziva” lezzetini öneririm. Bir de “sabah sefası” var ama hem tadı hem de konsepti kafamı karıştırıyor.

Banliyö Okullarının Yeniden Ayrılması,Erica Frankenberg ve Gary Orfield tarafından düzenlendi

Latin, Siyah ve Asyalı ailelerin banliyölere kitlesel bir göçü, son 30 yıldır gerçekleşiyor ve bu, siyaseti, ayrımcılık ve okullaşma hakkındaki fikirlerimizi kökten değiştirdi. Bana garip gelen, San Gabriel, Kaliforniya gibi çok çeşitli bir banliyöde yaşasalar veya Çin yemeği yemek için sık sık ziyaret etseler bile, çok az insanın bunu anlıyor gibi görünmesi.

Frankenberg ve Orfield’ın kitabı, ülke çapında belirli banliyölerde meydana gelen değişiklikleri gösteren bir dizi çalışma ve makale içeriyor. Bir zamanlar İrlandalı, İtalyan ve Fransız Kanadalı göçmenler için bir merkez olan ve şimdi Orta Amerika ve Güneydoğu Asya’dan binlerce insana ev sahipliği yapan Waltham, Mass.

Ülke Dostlarımızgary Shteyngart tarafından

Komik bir roman yazmak neredeyse imkansız. Çok ciddi, trajik kitaplar yazmak özellikle zor değil çünkü oradaki en üzücü hikayeyi bulmanız ve cesurca sessizlerin sesi ya da her neyse kendinizi ilan etmeniz gerekiyor. Öte yandan komik olmak ya sahip olduğunuz ya da sahip olmadığınız bir şeydir. Bu, komik bir kitap yazma sürecinin diğer romanlardan daha az emek yoğun olduğu anlamına gelmez – aslında çok daha zordur çünkü sizi herhangi bir yere götürmek için olay örgüsüne güvenemezsiniz. Sadece sizsiniz ve insanları güldürebilir ve bu kahkahalar aracılığıyla daha fazla bir şeyler hissedebilirsiniz.

Bu kitabı çok fazla bozmayacağım ama size bunun pandemi, bir arada barınan bazı arkadaşlar ve göçmenlerin çabalayan çocukları orta yaşa geldiğinde neler olduğunu anlatacağım. Ve kitap Hudson Vadisi’nde geçse de, bana gençken ve şehirde kurduğunuz dostlukları ve bunların nasıl derinleşebileceğini veya bazen yarı düşmanca bir rekabete dönüşebileceğini hatırlattı.

Giriş Ücreti: Amerika’nın Yönetici Sınıfı Elit Kolejlere Nasıl Girer – ve Kapıların Dışında Kim Kalır?Daniel Golden tarafından

Bu yıl sınavları ve üniversiteye girişleri düşünerek çok zaman harcadım. Konuyla ilgili en kapsamlı ve iyi rapor edilen kitap, ProPublica’da kıdemli editör olan Daniel Golden’dan geliyor. Yakın zamanda, kötü şöhretli 2019 hile ve rüşvet skandalı Varsity Blues Operasyonu hakkında bir giriş içerecek şekilde güncellenen kitabı, konuyla ilgili bulduğum en dürüst ve dikkatle tartışılan metindir. Golden, seçkin üniversite kabullerine ne olduğunu söylemekten çekinmiyor: bir meritokrasi gibi görünen zenginlerin çocukları için bir işleme fabrikası.

Yoshi’nin Hazırlanmış Dünyası

Bu, kızım ve benim bu yıl oynamaktan en çok keyif aldığımız video oyunuydu. Tatil için yeniden canınız sıkılıyorsa, Yoshi’s Crafted World, küçük çocuğunuzla birkaç saat geçirmek için mükemmel bir yoldur. Karakterleri kontrol etmek kolay, ölmek zor ve seviyelerden geçen hoş ve basit bir anlatım var. Ama gerçek muamele