Amerika Birleşik Devletleri’ni Elektriklendirmek İçin Çok Daha Fazla Elektriğe İhtiyacımız Olacak

Dahi kafalar

New member
“Sıfır Dünya Savaşı” – karbon emisyonlarını sıfırlayarak gezegeni kurtarma savaşı – elektrik üreticileri için bir nimet olmalı. Fosil yakıt kullanmayan elektrikli araçlar, ısı pompaları ve diğer gezegen tasarrufu sağlayan teknolojiler çok fazla elektrik tüketiyor. Bir tahmine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin fosil yakıtları tamamen ortadan kaldırması için önümüzdeki on yıllarda ülkenin şu anda sahip olduğu elektrik üretim kapasitesinin üç ila muhtemelen beş katı daha fazla elektrik üretme kapasitesi gerekecektir.

İşletmelerin yaptığı, talepteki artışı karşılamak için hazırlanmaktır. Kârlı. Ben güzelim Hershey ve Mars, şeker mi şaka mı şekerlerini memnun etmek için son birkaç haftadır normalden daha fazla şeker üretiyorlar.

Ancak Enerji Bilgi İdaresi’nin verilerine göre yaptığım hesaplamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki elektrik üretim kapasitesi 2011’den 2021’e sadece yüzde 0,3 arttı.

Ajans gelecekte de büyük bir artış beklemiyor. 2050 yılına bakan bir rapor olan Yıllık Enerji Görünümü, mevcut yasa ve yönetmeliklerin değişmediğini varsayan (zaten sona ermeleri planlanmadıkça) merkezi veya “referans” durumunda yılda yalnızca yüzde 1,7 kapasite artışı öngörüyor. ). Kapasite, yenilenebilir enerji için düşük bir maliyet varsayılarak yılda sadece yüzde 2,2 büyüyor. Enflasyon Azaltma Yasasındaki teşvikler, gelecek yılın tahmininde bu rakamları artırabilir, ancak muhtemelen çok fazla değil.

Tamamen elektrikli bir ABD ekonomisi için ihtiyaç duyulandan çok daha az. Yani, finansal bonanza yok. Ve gezegensel kurtuluş yok.

Dünyanın iklim diplomatları, 6 Kasım’da başlayacak yıllık zirveleri için Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde toplanmaya hazırlanırken, bu, ön brülörde, daha doğrusu ön başlıkta bir sorun olmalı.

Elektrik jeneratörlerinin neden kapasite eklemediğini anlıyorum. İster yatırımcılar ister hükümetler olsun, sahiplerine karşı, ihtiyaç duyulmayan ve şimdiye kadar ihtiyaç duyulmayan kapasiteye aşırı harcama yapmamakla yükümlüdürler. Artan verimlilik nedeniyle, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki elektrik tüketimi son on yılda ortalama olarak sadece yüzde 0,4 arttı. Ayrıca, yakın zamanda ihtiyaç duyulmayacak güneş veya rüzgar çiftliklerinin inşasını kapsayacak şekilde oranlarını yükseltmek de müşterilere haksızlık olur. Yine de, kapasite gerçekten bu kadar az büyürse, hepimizin başı belada demektir.

ABD ekonomisinin tam olarak elektrifikasyonu için üç ila muhtemelen beş kat daha fazla üretim kapasitesine ihtiyaç duyulacağı tahmini, araştırma ve tasarım şirketi Otherlab ile 2018’de Enerji Bakanlığı tarafından elektrik tüketimi modellerini incelemek üzere sözleşme imzalanan Saul Griffith’ten geliyor. . Bulgularını 2021 tarihli “Electrify: An Optimist’s Playbook for Our Clean Energy Future for Our Clean Energy Future” adlı kitabına koydu.

Elbette bu, yeni neslin yenilenebilir kaynaklardan olacağını varsayar. Yeni neslin kömür gibi fosil yakıtlardan oluşması gezegene bir fayda sağlamayacaktır. Ayrıca, suyu ihtiyaç duyulan yere taşımak için iletim hatlarının inşa edileceğini varsayar – yeni elektrik hatlarına karşı güçlü direnç göz önüne alındığında kolay bir sorun değil.

Griffith’in tahminine bir tepki için, yatırımcılara ait kamu hizmetlerini temsil eden Edison Elektrik Enstitüsü’nün temiz enerjiden sorumlu genel danışmanı ve kıdemli başkan yardımcısı Emily Fisher ile görüştüm. Tedarikçiler bu kadar büyük bir talebi karşılayabilir mi diye sordum. “Bu, bu on yılda yaşama ihtimalimiz olmayan bir sorun” dedi.

Tamam dedim, peki ya önümüzdeki on yıl ve ötesi? Sonuçta, elektrik üretimi ve iletim hatlarının planlanması ve inşa edilmesi yıllar alabilir. Devam eden verimlilik kazanımlarının ve günün saati fiyatlandırmasının daha fazla kapasite ihtiyacını sınırlamaya yardımcı olacağını söyledi. Bunun dışında, altyapı tesislerinin ihtiyaç duyulanı inşa etmek için süre vereceğini söyledi.

“Amerika’daki en sıkı şekilde düzenlenen ve en çok denetlenen sektör biziz” dedi. “Pek çok insan izliyor.” Ve sadece düzenleyiciler değil – hissedarlar, şirketlerin talebi karşılayacak kadar uzun süre inşa etmeleri için finansal bir teşvike sahipler. “Bir ton senaryo planlamasına aktif olarak katılıyoruz” dedi.

Öyle ya da böyle, elektrik arz ve talebinin mükemmel bir dengede olması gerekecek, çünkü elektrik şebekesi başka bir şekilde çalışamaz. (Çok fazla talep elektrik kesintilerine neden olabilir; çok fazla arz dengesizleştirici voltaj dalgalanmalarına neden olabilir.) Şebekede uzun vadeli dengeyi sağlamanın diğer yolu, tam elektrifikasyondan daha azına razı olmaktır.

Davis, California Üniversitesi’nden ekonomistler James Bushnell ve David Rapson, “Elektrikli Tavan: Tam Elektrifikasyonun Limitleri ve Maliyetleri” başlıklı Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu çalışma makalesinde “Elektifikasyon, küresel karbondan arındırma çabalarının merkezinde yer alıyor” diye yazdı. ” “Yine de geçişin kaçınılmazlığına veya en azından optimal hızına şüpheyle yaklaşmak için nedenler var.”

Fiyat, her zamanki gibi dengeleyici mekanizma olacaktır. Elektrik arzı kısıtlıysa, fiyatı daha yüksek olacak ve en maliyetli elektrifikasyon projeleri – örneğin, şimdi fosil yakıtlarla yapılan çimento, çelik, kimyasallar, cam ve seramik üretimi – basitçe gerçekleşmeyecek. Rapson bir röportajda, “Muhtemelen daha fazlasını yapmanın aşırı maliyetli olacağı bir düzeyde elektrifikasyon var” dedi. “Bu seviyenin ne olduğunu bilmiyoruz”

Colo., Golden’daki Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı’nda şebeke operasyonları ve planlaması için kıdemli model mühendisi Ella Zhou, yanlış yapıldığında, ekonominin toplu olarak elektrifikasyonunun güvenilirliğe ve eşitliğe zarar verebileceğini yazdı. Örneğin, elektrikli araçların evde şarj edilmesinde büyük bir artış, dağıtım ağının güçlendirilmesiyle birlikte olmazsa, “tam bir felaket olabilir” diye yazdı. Öz sermaye ile ilgili olarak, ısıtma, iklimlendirme ve sıcak su sağlayan ısı pompaları gibi teknolojilerin, kimsenin dikkat etmemesi durumunda düşük gelirli aileleri kapatabilecek büyük bir ön maliyeti olduğunu söyledi.

Kar amacı gütmeyen grup Rewiring America’nın CEO’su Ari Matusiak, evlerdeki ve arabalardaki pillerin, talepteki dalgalanmaları karşılamak için şebekeye güç sağlamaya hazır olarak ağın güvenilirliğini artıracağını söyledi. Isı pompası gibi cihazların maliyetinin yüksek olmasının cevabının seri üretim olacağını söyledi. Davis, California Üniversitesi’ndeki ekonomistler tarafından dile getirilen endişelere gelince, elektrifikasyonun sınırları olduğunu inkar etmiyor, ancak bu sınırlara ulaşılmasının çok uzak olduğu konusunda iyimser. “Çözümün büyük, çok büyük çoğunluğu elektrifikasyon” dedi.

Sadece ekonominin elektrifikasyonunun elektrik kıtlığı nedeniyle kısa devre olmayacağını umalım.

Hafta Sayısı

0.75 yüzde puanı

Bu, trader’ların Fed’in Federal Açık Piyasa Komitesi’nin, kontrol ettiği kilit kısa vadeli faiz oranı, federal fon oranı için hedefini Çarşamba günü sona eren toplantısında, vadeli işlem piyasasındaki işlemlerden yola çıkarak, yükseltmesini beklediği miktardır. Bu, enflasyonu bastırmayı amaçlayan alışılmadık derecede hızlı bir artışla, hedef aralığın üst sınırını, yılın başında yüzde 0,25’ten yüzde 4’e çıkaracaktır.

Günün Sözü

“O halde Cadılar Bayramı’nda İslahat’a bir şeyler yapalım. İlk adım, Cadılar Bayramı bağışçılarının çocuklara şeker yerine para vermeleri olacaktır. Çocuklar daha sonra ertesi gün süpermarkete gidebilir ve gerçekten sevdikleri şekerleri yiyebilirler. Bu çözüm, ekonomide A-artı alacaktı.”

— Kevin Hassett, “Cadılar Bayramı Is an Economist’in En Büyük Kabusu,” 30 Ekim 2006

Geri bildiriminiz var mı? [email protected] adresine bir not gönderin.