Amerika’da LGBTQ Yaşamını Anlamak İster misiniz? Alabama’ya gel.

Dahi kafalar

New member
HUNTSVILLE, Ala. – Aralık ayında alışılmadık derecede soğuk bir Perşembe gecesiydi ve Bayan Majesty Divine adlı bir travesti, gösteri makyajına son rötuşları yapıyordu. Noel’den önceki son performanslardan biri olan bodrum katındaki bir tiki bardaki olağan işi için sahneye çıkmak üzereydi.

Sokak seviyesinde iki istenmeyen misafir gelmişti. Hayran değillerdi. Gür sakallı adamlardı, biri megafon tutuyordu, diğeri elinde çığlık atan bir bebek tutan bir drag queen’i tasvir eden bir pankart ve #stopdragqueenstoryhour hashtag’i.

“Tövbe et seni pis köpek! Cehennemde yanacaksın!” diye bağırdı megafonlu olan. “Tanrı AIDS’i senin gibi insanlarla başa çıksın diye gönderdi!”

Arkadaşları ve hayran hayranları tarafından bilindiği şekliyle Madge etkilenmemişti.

Madge, “Ben ortaokul öğrencilerine matematik öğretiyorum,” dedi. “Bana bazı isimler verilmediğini mi düşünüyorsun?”

Bir sonraki iş gününün sonunda, sınıfta Bay James Miller olarak bilinen Madge kendine yeni bir şey diyecekti: emekli oldu. 52 yaşındaki öğretmen, okul yılının ortasında aniden kağıtlarını koydu. Kariyeri bitmişti.

Madge, “Komik – kültürü iptal etmekten şikayet eden tüm bu insanlar ve şimdi tüm varlığımı iptal etmeye çalışıyorlar,” dedi.

Miller’ın sorunları 12 Ekim’de, sözde aşırı liberal davranışların genellikle bağlam dışı olduğu videoları bulma ve yayma konusunda uzmanlaşmış Libs of TikTok olarak bilinen muhafazakar sosyal medya hesabının, Madge olarak sürüklenirken gösterdiği düzenlenmiş bir görüntüyü yayınlamasıyla başladı. bazılarının çocukların da katıldığı yardım etkinliklerinde.

Görüntü viral oldu ve Miller’ı The Daily Mail’in web sitesine ve birçok muhafazakar haber sitesine indirdi ve yanlış bir şekilde onun uysal performanslarını ahlaksız ve açıkça cinsel olarak tasvir etti. Miller’ın üzerine bir nefret çığı düştü. Girdabın ortasında, Alabama’da öğretmenliğe devam edemeyeceğini fark etti. Zaten yakında emekli olmayı düşünüyordu ve bu felaket onu planlarını hızlandırmaya sevk etti.

Bayan Majesty Divine, performansından önce sahne arkasında makyajını yapıyor ve ortaokul matematik öğretmeninden travestiye dönüşüyor.
Miss Majesty Divine, “Proud Mary” ile biten bir Tina Turner karışımı olan son numarasına doğru ilerliyor.
Bir drag sanatçısı olan Kirstin Orlando, binici kırbacıyla tamamlanan dominatrix temalı bir kıyafetle sahnede dans ediyor.
Bir drag sanatçısı olan Tsunami Rayne, Phat Sammy’s’de sahne arkasında kıyafetinin son kontrolünü yapıyor.

Alabama’ya seyahat ettim Geçen ay, queer Amerika’nın bugünkü durumunu anlamaya çalışmak, son zamanlarda bir queer olarak hissettiğim bu rahatsız edici kırbaç darbesini anlamaya çalışmak. Dünya, eşcinsel bir kongre üyesinin eşcinsel ve ırklar arası evliliğin ulusal olarak tanınmasını kanunlaştırmak için oylamaya liderlik etmesini izledi ve LGBTQ topluluğunun ileri gelenleri, Başkan Biden’ın bu yasa tasarısını imzalamasını izlemek ve Cyndi Lauper mırıldanmasını dinlemek için Beyaz Saray’da toplandı. Gerçek renkler.”

Aynı zamanda, queer insanlar kanunsuzlar tarafından takip ediliyor ve bağnaz yasalar tarafından hedef alınıyor. Televizyonda queer insanları kahraman olarak izliyorum ama aynı zamanda sağcı haber kuruluşları ve milletvekilleri tarafından tımarcı ve çocuk tacizcisi olarak karalandığını duyuyorum. Bir web tasarımcısı, teorik olarak eşcinsel bir çift için bir düğün sitesi yapmaktansa Yargıtay’a kadar gitmeyi tercih eder. Transseksüel gençlere hizmet veren kliniklerden gece kulüplerine kadar queer mekanlar saldırı altında. Bu son birkaç yıl, baş döndürücü bir tepki zamanı oldu.

Buraya gelmeyi, Alabama’nın ülkedeki en güçlü homofobik mevzuat siciline sahip olduğu ya da nüfusun yarısından azının eşcinsel evliliğe yönelik federal korumaları desteklediği birkaç eyaletten biri olduğu için seçmedim. Buraya geldim çünkü 2017’de Alabama’ya en son geldiğimde, yeni tanıştığım bir grup queer insanla bir gey barda hayatımın en güzel gecelerinden birini yaşadım.

O zamanlar HuffPost’un editörüydüm ve yaptığımız şehirlerarası otobüs turunun bir parçası olarak bir grup meslektaşımla birlikte şehirdeydim ve yol boyunca Amerika’nın durumu hakkında insanlarla röportaj yapıyordum. Az önce adı Bay Leather Birmingham olan Michael Meadows adında bir adamla tanıştık ve röportaj yaptık. Bizi yerel deri bar Spike’s’a davet etti. Garip bir yerde queer bir insanken queer bir alana girmenin ne kadar iyi hissettirdiğini açıklamak zor – hayatlarımız ne kadar farklı olursa olsun, paylaşılan bir deneyimin sıcak kucaklaması ve tanınması. Bir karaoke gecesi, sahte kafeslerde dans ve atış turları izledi. Anılarım puslu ama telefonlarımızdaki resimler ve videolar yalan söylemez: Harika bir zaman geçirdik.

2017’de Birmingham’a gittiğimde, Trump yönetiminde bir yıldan daha azdık. “Gay deme” ifadesinin popüler yerel dile girmesinden ve “damat” kelimesinin queer insanlara fırlatılan bir karalama olarak kükreyerek yeniden dolaşıma girmesinden çok önceydi. Kitap yasaklarının tsunamisinden önceydi ve Tanrı yardımcımız olsun, Libs of TikTok’tan çok önceydi.

Transseksüel oyuncuların yer aldığı büyük TV programlarının başladığı bir dönemdi. “RuPaul’s Drag Race” kültürel bir fenomen haline geldi ve drag performansları daha geniş kitleler çekti. Gey barlar, pek çok gey patronu üzecek şekilde, heteroseksüel bekarlığa veda partileri için başlıca varış noktaları haline geldi.

Ve sadece medya ve toplum değildi. Eşcinsel evlilik hakkını onaylayan Yüksek Mahkeme kararları, geylerin ve lezbiyenlerin ana akım kabulünün yolunu açmış gibi görünüyordu. Anket, aynı cinsiyetten evlilik için tutarlı çoğunluk desteğini gösterdi. Her Haziran queer topluluğu içindeki en ateşli tartışmalardan bazıları, Pride’ın fazla ana akım ve kurumsal hale gelip gelmediği üzerineydi.

O yıl kan kırmızısı bir eyalet olan Alabama, Senato’ya bir Demokrat ve 16. Cumhuriyetçi Roy Moore. Jones, eşcinsel bir oğlu olduğundan gururla söz etti.

Miss Majesty Divine, Kirstin Orlando ve Tsunami Rayne, Phat Sammy’s’de sahneye çıkmadan önce.

2010’ların sonları James Miller’ın hayatında da çok önemli bir dönem. Huntsville’deki Mountain Gap Ortaokulunda bir öğretmenlik işi için görüşme yapıyordu.

Miller, drag gösterisine hazırlanırken, “Görüşme yaparken kendi kendime dedim ki: Dolapta bir 20 yıl daha geçirmek istemiyorum,” dedi. Bu yüzden iş teklifini aldığında, işe alım komitesine anlamlı bir şekilde bu konuyu kocası ve oğluyla görüşmesi gerektiğini söyledi. Bu bir sınavdı ve okul onu kollarını açarak karşılayarak geçti.

Miller, “’Nerede olmak istediğimi buldum’ diye düşündüm” dedi.

Bu noktada Miller, kabaca yirmi yıldır bir travesti olarak da çalışıyordu, ancak her iyi öğretmen gibi, sınıfıyla okul dışındaki hayatı arasında kesin bir ayrım yaptı. Bir AIDS bakımevi için para toplamak amacıyla bir yardım etkinliğinde drag performansına başladığını söyledi.

“Bir arkadaşım ‘Neden sürüklenmiyorsun? Koca bir ağzın ve kötü bir tavrın var’” dedi Miller.

Zamanla, yerel gece kulüplerinde ve hayır etkinliklerinde performans sergileyerek sadık bir takipçi kitlesi oluşturdu. Drag daha geniş kitleler arasında daha popüler hale geldikçe, çocuklar için hikaye saatlerinde performans göstermeye başladı. Performansını seyirciye uyarlamak için deva aldığını, çocuklar etraftayken PG’de tuttuğunu söyledi, ancak herhangi bir çocuk eğlendiricisi gibi, çocukların kafalarının üzerinden uçacak ama yetişkinlere bir şans verecek çifte giriş yapmayı sevdiğini söyledi. kıkırdama. Eğlenceli bir yan koşuşturmaydı.

Şimdiye kadar. Libs of TikTok performansının görüntüsünü yayınladıktan sonra işinden ücretli izne ayrıldı. E-posta gelen kutusu nefret dolu mesajlarla doluydu.

“İnsanlar ‘Neden bu şeyin nefes almasına izin veriyorlar?’ gibi şeyler söylediler” dedi bana. Diğer mesajlar, çocuk istismarından yargılanması için çağrıda bulundu.

Ancak velilerden ve öğrencilerden sıcak ve destekleyici mesajlar da aldı.

Miller’ın bana gösterdiği böyle bir mesaj, “Bugün aptalca bir sorun olduğunu duydum ve sınıfınızda üç çocuğu olan bir ebeveyn olarak sizi tamamen desteklediğimizi söylemek istedim” dedi.

O Aralık gecesi tiki bardaki kalabalık, Majesty Divine nihayet sahneye çıkıp Lizzo ile dudak senkronizasyonu yaptığında haykırdı.

“Kötü fahişe saat. Evet, saat otuz,” diye şarkı söyledi, geniş kalçasını dışarı çıkardı ve perçemli bir omuz silkti. “Çok şey yaşadım ama hala flörtüm var.”

Sonra Madge bazı haberler paylaştı.

“Haberleri takip ediyor musunuz? Peki, yapma. Bu çok iç karartıcı,” dedi. “Yarın 3:15 benim için 30 yıllık öğretmenliğin sonu. emekli oluyorum.”

Kalabalık, destekleyici yuhalama ve tezahüratlardan oluşan bir kakofoni çıkardı.

Hepinizi çok seviyorum, diye mırıldandı Madge. Evi, “Proud Mary” nin ahırda yanan bir yorumuyla sonuçlanan bir Tina Turner karışımıyla yerle bir etti.

Barın yöneticisi Amber Portwood, bunun Huntsville çocukları için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

“Madge harika bir öğretmen ve topluluk insanı” dedi. “Onu savunmaya ilk gelenler öğrencileri oldu. Yaşananlar kesinlikle utanç verici.”

Miller hakkında sorulan Huntsville Şehir Okulları şu açıklamayı gönderdi: “Bölge, birkaç ay önce sosyal medyada bir öğretmenin yer aldığı viral gönderilerin ardından bir personel meselesini ele aldı. Gizlilik nedeniyle paylaşabileceklerimiz sınırlı olmakla birlikte, bu okulla ilgili bir olay değildir, okul mülkünde gerçekleşmemiştir, okul saatlerinde gerçekleşmemiştir ve okulda meydana gelen herhangi bir talimatla hiçbir bağlantısı yoktur. dersliklerimiz.”

Magic City Kabul Merkezi’nin müdür yardımcısı Lauren Jacobs, merkezin kütüphanesinde. Birçok Alabama okulunda yasaklanan LGBTQ kitaplarını stoklar.

Buraya nasıl geldik? Geriye dönüp baktığımda, 2010’larda gey ve lezbiyenlerin ana akım kabulüne yönelik durdurulamaz bir yürüyüş gibi görünen şeyin belki de daha çok bir yalpalama olup olmadığını merak etmekten kendimi alamıyorum. Belki de Trump döneminin ahlaksız zulmü, başından beri orada olan bir şeyin mantarını ortaya çıkardı. Geleneksel değerler olarak tanımladıkları şeyleri benimseyen sağcı, yerlici partiler, birçok kıtada seçim kazanımları elde etti ve neredeyse tamamı, queer insanları kendi gündemlerine destek sağlamak için kullanılabilecek kolay bir hedef buldu.

Amerikan anketlerinde gey ve lezbiyenlerin yaygın kabul görmesi gibi görünen şey, büyük ölçüde, genetik ve değişmez olan ve bizim de aynısını istediğimizi düşündüğümüz küçük bir fark dışında, geylerin tıpkı herkes gibi olduğunu gösteren son derece etkili bir kampanyadan geldi. şeyler: Amerikan evlilik rüyası, geleneksel kariyer başarısı, askerlik hizmeti.

Ancak tüm kurtuluş hareketlerinde olduğu gibi, queer özgürleşme mücadelesi, kapitalizm içindeki tek eşlilik ve çekirdek aile etrafında inşa edilmiş tüm heteronormatif ataerkil sistemi devirmek için devrim isteyenler de dahil olmak üzere, farklı inançlara sahip çok sayıda farklı insanı içeriyordu. Sadece kuirlere değil, kadınlara ve her türden marjinalize edilmiş insana uygulanan zulmün kaynağı olarak bu sistemi gördüler.

Ancak öncünün devrim talebi, kaçınılmaz olarak çoğunluğun güvenlik ve temel haklara olan acil ihtiyacıyla çatışır. LGBTQ hakları hareketinin çabalarının çoğu, yeniden yapmaktan çok reform yapmaya yöneldi. Ve böylece eşcinsel seksi suç olmaktan çıkardık, eşcinsel evliliği yasallaştırdık ve eşcinsellerin açıkça askerlik yapmasına izin verdik. Ve çoğumuz bir tür rehavete kapıldık. Evvel, “Sessizlik ölümdür” diye zikrettik. Şimdi “Aşk aşktır” diye mırıldandık.

Daha fazla queer insan gün ışığına çıktıkça, topluluğun ana akımdan daha gizli olan kısımları da, özellikle transgender ve nonbinary insanlar, aralarında önceki nesillerde hayal bile edemeyecek birçok çocuk ve gencin de bulunduğu, onların görünürlüğünü talep ediyor. çıkmaktan Ve bu, birçok farklı siyasi çizgiden birçok insanı çok rahatsız etti.

Önde gelen bir araştırmacı olan Martin Duberman, “Anketçilerin işaret ettiği ve önemli ilerleme olduğu sonucuna vardığımız LGBTQ yaşamındaki pek çok gelişme, bize insanların özel olarak ne hissettiği hakkında pek bir şey söylemiyor” dedi. 92 yaşında, bu konuda uzun vadeli bir bakış açısına sahip olan eşcinsel hakları hareketi tarihçisi. “Ve bence şu anda gördüğümüz şey, o özel duyguların yeniden ortaya çıkması.”

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çağdaş tarihin büyük bir bölümünde, polis tacizinden ve şiddetinden kaçınmak için queerliğin dikkatlice gizlenmesi gerekiyordu. Sonunda eşcinsellik, heteroseksüel normları -cinsiyete uygun, çift odaklı, tek eşli- taklit ederse tolere edilir hale geldi. Artık cinsiyetle ilgili beklentilere uymayan queer insanların tanınma konusundaki ısrarı çok uzaklara giden bir köprü olmuş gibi görünüyor.

Daha önce burada bulunduk. Geçen yıl 63 yaşında trajik bir şekilde hayatını kaybeden aslan yürekli aktivist Urvashi Vaid, 1995’te yayınlanan ileri görüşlü kitabı “Sanal Eşitlik”te bunu yazdı. nihayetinde Evliliği Savunma Yasasına ve ordudaki iğrenç “sorma, söyleme” politikasına giden yolu nirengi yaptı.

1994’te yaptığı bir konuşmada Vaid bizi şu şekilde uyardı: “Ana akımı değiştirmenin yollarını bulmaya devam etmek yerine ana akıma katılmayı arzulayarak, dünyayı kazanmak için gey ve lezbiyen ruhlarımızı kaybetme riskine gireriz.”

Yıllar süren etkili aktivizm, Yüksek Mahkeme tarafından Evliliği Savunma Yasasının kaldırılmasıyla doruğa ulaştı. Ancak oy kullanma ve kürtaj haklarını savunanların size söyleyeceği gibi, bir Yüksek Mahkeme kararı, özgürlüğünüzü üzerine inşa edeceğiniz dayanıksız bir iskeleye dönüşür. Mahkeme, Oy Hakkı Yasası’nın içini boşalttı ve Roe’yu bozdu. Oy pusulası ve bedensel özerklik mücadeleleri çoğunlukla eyalet ve yerel düzeylere taşındı. Queer insanların ülkedeki en yüksek mahkemenin cesaretlendirilmiş çoğunluğu tarafından soğuk bir şekilde karşılanacağı açık.

Peki şimdi ne olacak? Bu soruyu, queer ve trans insanlar için bıkıp usanmadan savunuculuk yapan organizatör ve yazar Dean Spade’e sordum.

“Herhangi bir özgürlük kazanan ve hatta zarar görme koşullarını azaltan yegâne toplumsal hareketler, işleri sakızlaştıran, baskı makinelerine anahtarlar atan ve bu arada sistemlerde hayatta kalmak için birbirlerine yardım eden milyonlarca sıradan insandan oluşuyordu. Böylece örgütlenmeye devam edebilirler” dedi.

Queer insanlar hiçbir zaman oturup haklarının ve haysiyetlerinin kendilerine verilmesini beklemediler – 20. yüzyılın başlarındaki eşcinsel direnişinin ilk hareketlerinden Stonewall ayaklanmasına ve AIDS salgınının dehşetine kadar, kendi karşılıklı ilişki sistemlerimizi kurduk. yardım ve deva. Alabama’da bu ruh ve onu taşıyan insanlar tepkilere boyun eğmeyi reddediyor.

Bu ruhu, Birmingham’daki queer gençler için güvenli bir alan ve destekleyici programlar sağlayan Magic City Kabul Merkezi’nde gördüm. Orada, Birmingham’da doğup büyüyen, Lauren Jacobs adında 31 yaşında kuir bir Siyahi kadınla tanıştım. Üniversiteye nereye gideceğine karar vermeye çalışırken, nesiller boyu queer gençlerin yaptıklarını yapabilirdi: Alabama’dan tek yön bir bilet alıp, kıyıdaki mekkelerden birine gidin ve bir daha arkanıza bakmayın.

Ama yapmadı. Bir LGBTQ öğrenci organizasyonuna sahip olduğunu kontrol ettikten sonra, Tuscaloosa’daki Alabama Üniversitesi’ne gitmeyi seçti ve oradaki canlı queer topluluğuna katıldı.

Jacobs, “Burada uzun, uzun bir aktivizm geçmişimiz var” dedi.

Birmingham’daki TAKE Resource Center’da barınak ve destek bulan transseksüel bir kadın olan Elizabeth Danielle Marceille Allen, tıbbi geçişine başlamayı planlıyor.
TAKE’nin kurucusu ve yöneticisi Daroneshia Duncan-Boyd, merkezin programlamasını yürütmeye yardımcı olan transseksüel kocası Logan Boyd ile birlikte.
TAKE topluluğunun bir üyesi olan Aniya Nicole, merkezin dışında.
Trans bireylerin HIV önleme, tedavi bilgisi ve ilaç ve diğer tıbbi deva almalarına yardımcı olan TAKE’deki sağlık programının program koordinatörü Corey Oden.

Mezun olduktan sonra Birmingham’a geri dönmeye, kolları sıvamaya ve memleketindeki queer insanlar için savaşmaya karar verdi.

“Alabama’da yapılacak çok iş varmış gibi hissettim” dedi. “Alabama’da nasıl organize olduğumuzla ilgili sevdiğim çok şey var.”

Merkez şu anda Birmingham’da ve eyalet genelinde yüzlerce queer gence hizmet veriyor. Takılmaları, görüntü oyunları oynamaları ve akranlarıyla birlikte olmaları için alan sunar. Merkez her yıl queer çocuklar için bir balo düzenliyor; istedikleri gibi giyinip istedikleri cinsiyetten bir randevu getirebilirler. Jacobs, 2014’teki ilkinde birkaç düzine katılımcı arasındaydı. En sonuncusuna yaklaşık 200 çocuk katıldı.

Merkezin işi bundan daha acil olamazdı. LGBTQ gençlere odaklanan bir akıl sağlığı ve intiharı önleme örgütü olan Trevor Project’e göre, Alabama’nın queer çocuklarının yüzde 47’si geçen yıl ciddi bir şekilde intiharı düşündü ve transseksüel çocukların yüzde 20’si intihara teşebbüs etti.

Jacobs, “Alabama’nın böyle alanlara sahip olmadığını hisseden, böyle bir yere girebilmek ve bunu hak ettiklerini hisseden genç insanlar için bu her zaman bir zevktir,” dedi.

Birmingham’ın East Lake semtinde renkli trans insanları destekleyen bir kuruluş olan TAKE Resource Center’da başka bir yanıt buldum. Çok fazla transın yoksulluk, evsizlik ve şiddetten muzdarip olduğunu hisseden trans bir kadın olan Daroneshia Duncan-Boyd tarafından başlatıldı. Düşman bir toplumun onları kurtarmak için çok az şey yapacağını bilerek, TAKE’i tarih boyunca tuhaf karşılıklı yardım kuruluşları kalıbına göre inşa etti.

Duncan-Boyd bana kıkırdayarak, “ALMAYA seks işçiliği dolarları ve işsizlik çekleriyle başladık,” dedi. Şimdi organizasyon bir acil durum barınağı, yaşam becerileri dersleri, meşru klinikler ve bir drop-in merkezi işletiyor.

Merkezde çalışan trans bir erkek olan Logan Boyd, “Diğer kuruluşlar yüzey düzeyinde hizmetler sağlıyor, ancak biz işin özüne iniyoruz” dedi. 2017’de Alabama’ya taşındı ve ertesi yıl Duncan-Boyd ile evlendi. Şimdi bir bebek sahibi olmaya çalışıyorlar, Boyd için baş döndürücü ama baştan çıkarıcı bir beklenti.

“Amerikan rüyasının ne olabileceğine dair imajı değiştirmeye çalışıyoruz” dedi. “Hamile bir erkek olarak kafamı toparlamam gerekecek sanırım.”

Güney’deki trans bireyler için hayatın nasıl olabileceğini yeniden tasavvur etmek, TAKE’nin misyonunun merkezinde yer alır. Ama önce, en temel, acil ihtiyaçlarla ilgilenmelidir. TAKE’nin müşterilerinden biri olan Marcy Allen adında 41 yaşında bir trans kadınla tanıştım. Kasım ayında, bir dizi kötü şansın ardından kendini Güney Alabama sokaklarında beş parasız ve evsiz bulmuştu.

Allen, “Hava soğumaya başladı, bu yüzden uyumak için içeride bir yere ihtiyacım vardı,” dedi. “Otel odaları için tıslamak için yapmak istemediğim şeyler yapıyordum.”

İçinde bulunduğu kötü durumla ilgili haberler, harekete geçen Duncan-Boyd’a ulaştı.

Allen, “Bildiğim bir sonraki şey, buraya giden bir otobüsteyim,” dedi. Bana grubun acil durum barınağında kaldığını ve iş aradığını söyledi. Uzun zamandır aradığı tıbbi geçişine başlamak için yerel cinsiyet kliniğinden randevu almıştı bile.

“4 Mart” dedi. “Kaçak hormon kullanıyordum ve şimdi nihayet gerçeğini alabilirim.”

İsim değiştirme sürecini başlatmak için bir meşru atölyesine katıldı. Marcy’nin geçici bir isim olduğunu, bir yer sahibi olduğunu söyledi. Şimdi Elizabeth Danielle Marcelille Allen olarak biliniyor.

“Bana yakışıyor, sence de öyle değil mi?” diye sordu sarı saçlarını savurarak.

Birmingham’daki son gecemde, Magic City Sisters of Perpetual Indulgence tarafından bir partiye davet edildim. Çoğunlukla tuhaf amaçlar için para toplayan bir hayır kurumudur. Rahibelerin kökleri, San Francisco’da rahibelerin kıyafetlerini giyen ve çirkin davranışlar sergileyen, gürültülü ve şehvetli bir queer aktivist grubuna dayanıyor.

Birmingham’s Sisters her yıl özenle hazırlanmış partiler veriyor ve bu Ateş ve Buz Kırmızısı Elbise Partisi, Birmingham’daki transgender ve nonbinary insanlar için deva sağlayan Cinsiyet Sağlığı Kliniği için para toplamak içindi. Ayrıca queer topluluğuna büyük hizmetlerde bulunan kişilere de ödüller veriyorlar.

Grubun lideri ya da başrahibe Robert King Dodge, göz kamaştırıcı kırmızı bir frak ve mücevherlerle süslenmiş bir üst giymiş olarak, “Rahibeler evrensel neşeyi yayıyor ve damgalayıcı suçun kefaretini ödüyor” dedi.

Birmingham’ın gösterişli bir bölümünde bir Sanat ve El Sanatları malikanesinde yapıldı ve yerel gey topluluğunun tüm soylularının yürürlükte olduğu ortaya çıktı. 2017’deki o tasasız Birmingham gecesini ve şimdi her şeyin ne kadar farklı hissettirdiğini düşündüm. Konuştuğum herkes, queer insanları baskı altına alan korkunç yasalar ve queer çocuklara gönderilen nefret dolu mesajlar konusunda endişeliydi. Olanları yazmak için Alabama’ya geldiğim için hepsi bana teşekkür etti.

Ödül töreni sona ererken, hoparlörden adımı duyunca şaşırdım. King Dodge, elinde paketlenmiş bir hediyeyle beni çağırdı.

“Aç,” diye ısrar etti.

Bana, Magic City Sisters of Birmingham’ın evinde Fahri Daimi Hoşgörü Rahibesi adını veren çerçeveli bir sertifikaydı.

Ne söyleyeceğimi pek bilemedim. Odanın etrafına bakarken gözlerim yaşlarla doldu, topluluğumuzun başardıklarından gurur duyan ama artan tehditlerden korkan insanlarla doluydu.

“Teşekkür ederim,” dedim. “Kardeşin olmak benim için bir onur.”

Tüm yetişkin hayatımı yaşamama ve bir lezbiyen olmaktan gurur duymama izin veren bir zaman ve yerde yaşadığım için çok şanslıyım. Artan görünürlüğün, queer insanları daha tanınır ve kabul edilebilir hale getirmesi gerekiyordu ve bunu yaptığına şüphe yok. Ama şimdi merak ediyorum, bazıları için dışarı çıkan insanların hacmi ve çeşitliliği tam tersi bir etki yarattı mı: queer insanlar her yerde var ve bir tehdit gibi göründü.

Anladım. Size yabancı olan insanların size derinlerde bir yerde aynı sizin gibi olduklarını söylemeleri, sizi gerçekte nasıl onlar gibi olabileceğiniz ile yüzleşmekten kurtarır. Özgürlüklerine, topluluklarının gücüne nasıl da imrenebilirsiniz. Her düzgün psikanalistin size söyleyeceği gibi: Korkunun diğer yüzü arzudur.

Ertesi sabah Birmingham’dan ayrılırken, tanıştığım olağanüstü insanları ve topluluklarındaki queer insanların hayatları için verdikleri mücadeleleri düşündüm. Bu çağın sloganının, “Aşk aşktır” gibi anlamsız bir totolojinin, AIDS’in dünyayı eşcinsel belasından kurtardığına dair nefret dolu ilahileri geri alan yeniden canlanan yobazların dengi olmadığını biliyordum. Geçmişimize de uzanmalı ve “Sessizlik ölümdür” sloganını attığımız zamanı hatırlamalıyız. Ve eski bir favori, her zaman için bir mantra: “Biz buradayız. Biz tuhafız. Alışmak.”

The Times yayınlamaya kararlı çeşitli harfler editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Görüş bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve instagram .