Amerikalılar düşük maliyetler için Meksika'ya taşındı, şimdi Trump'tan kaçıyorlar

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Meksika, 2023'te Amerikalılar Derneği'nin yurtdışında ikamet ettiği beş milyon gurbetçinin beşte birini barındırıyor.

Komşu ülkeye göç, Covid-19 pandemi sırasında sağlık kısıtlamalarından kaçmak ve en düşük yaşam maliyetinden yararlanmak için Mexico City'de binlerce kişi tarafından yerleşen “dijital göçebeler” ile yoğunlaştı.

Ancak Trump'ın Beyaz Saray'a dönmesi, geri dönmemek için kesin bir argüman ve diğerlerine ayrılmak için bir neden verdi. Burada dördünün ifadeleri.

Geri tepmek

2020'den beri Mexico City'de yaşadıktan sonra, 45 yaşındaki Tiffany Nicole, kızıyla tanışmak için Chicago'ya dönmeye değer verdi, ancak Trump'ın zaferi planlarını hayal kırıklığına uğrattı.

“Kasım ayında, Chicago'da olmak, seçimde ne olduğunu görmek için bekliyordum, ailemle bağlantı kurma fırsatım oldu. Şimdi ülke dışına çıkıp çıkamayacağımı görüyorum,” diyor gözyaşlarına girmeden önce.

Mayıs 2020'de Afro -American George Floyd'un ölümünden sonra göç etmeye karar verdi.

45 yaşındaki Amerikan vatandaşı Tiffany Nicole Tapley, 22 Ocak 2025'te Mexico City Juarez mahallesindeki evinden mali danışman olarak uzaktan çalışıyor.
(Fotoğraf: Alfredo Estrella/AFP)

Siyah bir insan olmak, artık ülkemde emin değilim“Mali bir danışman olan ve müşterileri arasında diğer Amerikalı göçmenleri olan Nicole,” Amerikan Rüyası “nı hayal kırıklığına uğratan Nicole, dört yıl daha kalmaya karar verdi. “

“Amerika Birleşik Devletleri sivil haklara ve LGBT topluluğuna geri dönüyor, tıp fiyatları bulutlar aracılığıyla geliyor. Herkesin hayatını etkiliyorlar.”

Başkanlığı üstlendiği anda Trump, ona göre “yasadışı ve ahlaksız bir ayrımcılığa” yol açan çeşitlilik, eşitlik ve dahil etme (DEI) programlarını kaldırdı. Ayrıca, Floyd'un öldürülmesinden sonra sivil hareket ortaya çıktı.

Ayrımcılık

Trump döneminde “Afrolatin olma, Dominik olma, eşcinsel olmak” her yerde “eşcinsel olmak için saldırılar2022'de ülkesini terk eden 38 yaşındaki New Yorker, yoga ve fitness etkileyici Lee Jiménez.

“Şimdi her şeyi açıkça görüyorum, mikroagremleri görüyorum. Sadece Los Angeles'ta oluyorum, aynı zamanda moren veya siyah olan arkadaşlarla güzel bir restorana gittim ve en güzel kısımda yer olduğunda bizi oturdu.”

Trump'ı “hikaye üretim” ile suçluyor ve LGBT topluluğu için politikaları ve programları iptal etmesi için onu kınıyor.

38 yaşındaki Amerikan vatandaşı Lee Jiménez, 2 Şubat 2025'te Mexico City'deki yoga işinde yoga öğretiyor.
(Fotoğraf: Yuri Cortez / AFP)

İktidara döndüğünde, kralı, erkek ve kadın olmak üzere sadece iki cinsiyeti tanıyan ve 19 yaşın altındaki çocuklar için cinsiyet geçiş prosedürlerini kısıtlayan kararnameler çıkardı.

“Meksika'da yaşamak çok şifacıydı. ABD artık ne olduğu, Amerikan rüyası kayboldu,” diyor Influencer bir kesinliğe yapışarak: “Kendimi tekrar Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşadığını görmüyorum.”