Amerika’yı Büyük’ün Tersi Yapmak

Dahi kafalar

New member
Kabul ediyorum: Pek çok liberal gibi ben de biraz MAGAfreude hissediyorum – Amerikan sağının kendi kendini yok etmesinden biraz zevk alıyorum.

Ne de olsa bu hafta Temsilciler Meclisi’nde gördüğümüz kaosa benzer bir manzara hiç olmadı. İlk oylamada bir konuşmacının seçilmemesinin üzerinden bir asır geçmişti – ve bu en son olduğunda, gerçek bir maddi anlaşmazlık vardı: Cumhuriyetçi ilericiler (evet, o zamanlar vardılar) usul reformları talep ettiler ve sonunda aldılar. gündemlerini destekleyeceğini umuyorlardı.

Bu sefer, politika hakkında önemli bir anlaşmazlık olmadı – Kevin McCarthy ve rakipleri, Hunter Biden’ın dizüstü bilgisayarını araştırmak ve Gelir İdaresi’ni zengin vergi hilelerinin peşinden gitmek için ihtiyaç duyduğu kaynaklardan mahrum bırakmak gibi önemli politika konularında hemfikir. Onurunu teslim ederek rakiplerini yatıştırmaya çalıştıktan çok sonra, oylama devam etti.

Ancak gösteri şaşırtıcı ve evet eğlenceli olsa da, ne ben ne de inanıyorum ki diğer birçok liberal, partilerin rolleri tersine çevrildiğinde Cumhuriyetçilerin hissedeceği türden bir neşe yaşamıyoruz. Birincisi, liberaller ABD hükümetinin işlemesini istiyor, bu da diğer şeylerin yanı sıra, sevmediğimiz insanlar tarafından yönetilse bile usulüne uygun oluşturulmuş bir Temsilciler Meclisine ihtiyacımız olduğu anlamına geliyor. İkincisi, ABD solunda (olduğu gibi) kendilerini sağdaki pek çok kişinin yaptığı gibi kızgınlıklarıyla tanımlayan pek çok kişi olduğunu düşünmüyorum.

Ve evet, “sıkıntılar”dan çok “küskünlükler”i kastediyorum. Şikayetler, hak ettiğinize inandığınız şeylerle ilgilidir ve istediklerinizin bir kısmını alırsanız azalabilir. Küskünlük, aşağılandığınızı hissetmekle ilgilidir ve ancak bir şekilde kıskandığınız insanları inciterek hafifletilebilir.

Sağda popüler olan “kitaplara sahip olmak” ifadesini (ve ilgili duyguyu) düşünün. Bağlamda, “sahip olmak” ilerici politikaları, örneğin Uygun Maliyetli Deva Yasasını yürürlükten kaldırarak, yenilgiye uğratmak anlamına gelmez. Bunun yerine, liberalleri kişisel olarak aşağılamak, onları zayıf ve aptal gibi göstermek anlamına gelir.

Liberallerin bu tür duygulara karşı bağışık olduğunu iddia etmeyeceğim. Dediğim gibi, MAGAfreude gerçek bir şey ve ben de bundan biraz hissediyorum. Ancak liberaller, muhafazakarları aşağılamakla, muhafazakarların liberalleri aşağılamakla uzaktan yakından ilgilendikleri kadar yakından ilgilenmediler. Ve Meclis’te olup bitenlerin önemli bir kısmı, bir kırmızı dalga seçiminden sonra lib’lere sahip olmayı bekleyen bazı Cumhuriyetçilerin, bunun yerine Kevin McCarthy’ye sahip olarak hayal kırıklıklarını harekete geçirmeleri gibi görünüyor.

Ve saygısızlık hissedenlerin kızgınlığının Donald Trump’ın yükselişinin merkezinde olduğundan şüphe duyan var mı? Hala bunun büyük ölçüde “ekonomik kaygı” ile ilgili olduğuna inanan herhangi bir uzman kaldı mı?

Anakaradaki imalat işlerindeki düşüşün bir efsane olduğunu söylemiyorum: Gerçekten oldu ve milyonlarca Amerikalıyı incitti. Ancak Trump’ın ticaret savaşlarının imalatta bir canlanma sağlamadaki başarısızlığı, onun tabanını kapatmış gibi görünmüyor. Neden? Niye?

Muhtemel cevap, Trump’ın küreselleşme karşıtlığının, Amerika’yı Yeniden Büyük Yapma vaadinin, ticaret dengeleri ve iş yaratmayla daha az, kendini beğenmiş yabancıların bizi ahmak olarak gördüğü duygusuyla ilgili olduğudur. “Dünya bize gülüyor”, Trump konuşmalarının tutarlı bir temasıydı ve destekçileri kesinlikle aynı şeyin yerel küreselci seçkinler için de geçerli olduğunu hayal ettiler.

Ve Trump’ın altında yatan kendi gülünçlüğünün, entelektüel kapasitesinin ve başkan olmak için duygusal olgunluğun bariz eksikliğinin, onu tabanına sevdiren şeyin bir parçası olduğuna dair bir teorim var. Liberallerin senin çok zeki olduğunu mu düşündüğünü sanıyorsun? Palyaço olduğunu düşündüğünüz birini seçerek size göstereceğiz!

İroni şu ki, MAGA hareketi, Amerika’yı büyük olanın tam tersi yapmakta (varsa) uğursuz küreselcilerin en çılgın hayallerinin ötesinde başarılı oldu. Şu anda dünya korkmuş olsa da gerçekten bize gülüyor. Amerika, birçok cephede hala temel ulus. Dünyanın en büyük ekonomik ve askeri gücü, işleyen bir hükümet bile kuramadığında, riskler küreseldir.

Demek istediğim, yerinde bir konuşmacı olsa bile, son birkaç gündür izlediğimiz insanların, bunu yapmamak büyük bir mali kriz yaratsa bile, borç tavanını yükseltmeyi kabul etmeleri ne kadar olası? Ve biz o noktaya gelmeden önce acil kongre eylemi gerektiren başka birçok risk olabilir.

Elbette dünya, hem aşırı sağcı retçiler hem de McCarthy gibi çılgınların güçlenmesine yardımcı olan omurgasız kariyerciler olan Cumhuriyetçilere daha da çok gülüyor. Bir adam kendi ruhunu kaybederse ve yine de Meclisin sözcüsü olmak için yeterli oyu alamazsa, bunun ne yararı olur?

Biz ne için sakladığımızı mühlet etmiyorum, ne de başkası. Bununla birlikte, bir şey süresidir: Amerika zaten Nancy Pelosi’nin Meclis’i yönettiği zamanki kadar büyük değil ve gün geçtikçe küçülüyor.

The Times yayınlamaya kararlı çeşitli harfler editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Görüş bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve instagram .