Amy Coney Barrett’ın Görüşü: Kürtaj Değil Evlat Edinme

Dahi kafalar

New member
Editöre:

Yeniden “Evlat Edinildim. Etkileyebileceği Travmayı Biliyorum”, Elizabeth Spiers (Opinion konuk makalesi, 6 Aralık):

Yargıç Amy Coney Barrett, Yüksek Mahkeme duruşması sırasında, bir annenin doğumda bir bebeği evlatlık verme seçeneğinin, kürtajın gerekli olmadığı anlamına geldiğini belirtti.

1954’te, üç küçük çocuğu olan bekar bir anne olan annemin, Yargıç Barrett’in önerdiğini yapmaktan başka seçeneği yoktu. Hamilelik nedeniyle işini kaybettikten sonra annesine sığındı ve birkaç ay sonra o gün vazgeçtiği bir çocuğu doğurdu. Ben 6 yaşında bir çocuktum ve bebeğini kaybettiğinin söylendiğini hatırlıyorum.

Annemin hamileliğinin ve bebeğin evlat edinilmesinin sonuçları annemi ve biz çocukları derinden etkiledi. Hamilelik ve bir çocuğu terk etme zorunluluğu yüzünden travma geçirdi – özellikle de bize baktıktan sonra. Utanmış, damgalanmış ve mevcut çocuklarını korumakta daha az yetenekli hissediyordu.

Kürtaj karşıtı hareket, “yaşam” teriminin yalnızca en göz kamaştırıcı, sığ anlayışını gösterir. Yaşayanların refahını, sağlığını ve güvenliğini yok sayar. evet, hayat değerli. Bir çocuğu doğurma ve bakma eylemi, insan sorumluluklarının en derin ve en önemli olanını oluşturur. Tüm bu nedenlerle kürtaj hakkını korumalıyız.

Anne Matlack Evans
Napa, Kaliforniya.

Editöre:

Evlat edinme, Elizabeth Spiers’ın açıkladığından daha fazla nedenle kürtaja yetersiz bir alternatiftir. Roe v. Wade’den önce karım ve ben Chicago’da 1968’de yeni doğmuş bir siyah kızı ve 1971’de 2 aylık bir erkek çocuğu evlat edindik. Yaratılmasına yardım ettikleri mutlu aileyi kutluyoruz.

1968’de evlat edinme vaka çalışanımız bize yaklaşık 300 Siyah çocuğun bir gün Şikago’da ülkenin dört bir yanından anneler tarafından evlatlık verildi ve bu çocukların yüzde 10’undan fazlası evlat edinilmedi. Bunun yerine yetimhanelere veya koruyucu ailelere gittiler. O zamanlar daha esmer veya erkek Siyah çocukların evlat edinilme olasılığı daha da düşüktü.

1971’e gelindiğinde, bazı eyaletlerde kürtaj imkanı olsa bile, doğumdan hemen sonra evlat edinilmeyen Siyah çocukların koruyucu aile sisteminde kalma şansı daha yüksekti. Evlat edinilirlerse çocuklarına ne olacağını derinden umursayan siyah anneler (ailemize katılan iki bebeğin ebeveynleri gibi), evlat edinildiklerinde alacakları travmatik ve yetersiz bakımdan haklı olarak korkuyorlardı.

Roe v. Wade iptal edilseydi, evlat edinme, tek ebeveynli ve/veya yoksul ailelerde doğan birçok bebek için kürtaj için gerçekçi bir alternatif olmayacaktı ve koruyucu aile sistemleri daha da bunalacaktı.

David Leonard
Kennett Meydanı, Pa.

Editöre:

Yargıç Amy Coney Barrett, güvenli liman yasalarının istenmeyen (veya güvenli olmayan) gebeliklere çözüm olduğunu düşünüyor. Katolik bir fildişi kulesinde yaşıyor.

Üniversitede birinci sınıftayken hamile kaldım. Ne yazık ki, bu 1966’da, kürtajın herhangi bir yerde yasal olmasından çok önceydi. Yasadışı kürtaj yaptırmaya çalışıyordum (asla çocuk istemedim), ama dul annem öğrendiğinde beni Teksas’ta (Kaliforniya’da yaşıyorduk) evli olmayan anneler için bir eve gönderdi. “Utançtan” kaçınmak için hamileliğimi tüm arkadaşlarımızdan ve ailemizden sakladı.

Ben doğurduktan sonra bebeği kendi kendine evlat edinme fikriyle oyalandı (nasıl açıklayacağı hiç aklına gelmedi) ki), ona beni veya bebeği seçmesi gerektiğini söyleyene kadar. Beni seçti ama eve geldiğimde üniversiteye verdiğim desteği geri çekti ve geçimimi sağlamak için beni evden kovdu.

Yani, Yargıç Barrett, güvenli liman yasaları çözüm değil. İstenmeyen bir hamilelik bir geleceği, bir evliliği ve hatta bir hayatı mahvedebilir.

Karen Kempler
San Francisco

Editöre:

Evlat edinen bir ebeveyn olarak, Elizabeth’in Spiers’ın “Evlat Edinildim” yazısının başlığını beğenmedim. Verebileceği Travmayı Biliyorum” ve okumak istemedim ama okuduğuma sevindim. Kendimi anlaşmada buluyorum.

Oğlumuzun öz anne babasını tanıdığımız için şanslıyız. Çocuklarını evlatlık vermenin doğru şey olduğundan emin olsalar da bu onlar için inanılmaz derecede zordu. Doğumundan iki gün sonra yerleştirme töreni için hastaneye gittik. Orada durduk – biyolojik ebeveynler, kocam ve ben – ve bebek beşiğinde ağlarken birkaç kelimeyi boğduk. Sonra bebeği alıp götürdük ve onsuz eve gittiler.

Kalbim bu yeni çocuğa karşı sevgiyle doluyken bile, biyolojik anne ve babaların yüzlerinde gördüğüm acı ve kayıp için kırılıyordu. Yargıç Amy Coney Barrett, bebeğinizi evlatlık vermek önemli bir şey değilmiş gibi davranıyor. İstemediğiniz halde hamile kalmak korkunç bir ikilemdir. Hangi yolu seçerseniz seçin, travmatiktir.

Ann Whitfield Güçleri
Portland, Cevher.

Editöre:

Artık yetişkin olan çocuklarımızın üçünün de öz anneleri bana gözyaşları içinde çocuklarının onları evlat edindikleri için “nefret etmemesini” umduklarını söylediler. Suçluluk içindeler ve onlarca yıldır öyleler. Çocuklarımız yıllardır neden evlatlık verildiklerini merak ediyor ama büyük veya küçük kardeşleri değil.

Kızımızın bize yaklaşık 10 yaşındayken söylediği gibi: “Kabul edin, ben bir hatayım ve kardeşlerim de öyle. Hata olmadıkça kimse bir bebekten vazgeçmez. ”

Harika ailemiz ve annelerinin en değerli varlıkları konusunda bize güvenmek için yaptıkları olağanüstü fedakarlık için minnettar mıyız? Evet. Çocuklarımız bir aile olduğumuz için mutlu mu? Evet. Evlat edinme, çocuklarımızın ne kadar “şanslı” olduğunun peri masalı mı? Hayır değil. Çocuklarımızın hata olmadığını anlamalarına yardımcı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapan şanslı kişileriz. Ve sonunda buna inanıyorlar. Biyolojik anneleri için sadece onlara güven verebiliriz.

Evlat edinme, inancın ötesinde bir nimettir ve aynı zamanda doludur.

Mary Kelly
Denver

Editöre:

Kırk yıl önce, 19 yaşında ve hamileyken çocuğumu evlatlık vermeyi seçtim. Bu seçimden mutlu olmaya devam ediyorum. Bunun beni “yaşam hakkı” yaptığını düşünüyorsanız, asıl noktayı kaçırıyorsunuz. Evlatlık bir anne olan Adalet Amy Coney Barrett, evlat edinme hikayesinin diğer tarafından habersiz göründüğü için, deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Bir çocuğu evlatlık vermeyi seçseniz bile, yine de çok acı verici bir süreçtir. Ailenin ve arkadaşların aylarca iyi niyetli tavsiyeleri, gözyaşları ve üzüntüleri vardır; şişkin vücudunun meraklı gözlerden ve kendini beğenmişlerin tatmin edici fısıltılarından saklanamadığı aylar. İşe gitmeyi imkansız kılan sabah bulantısı. Doktor randevuları ve sosyal hizmet görevlisi randevuları ve işsizlik ofisi randevuları. Hepsi doğumdan önce.

Doğumdan sonra, yeterli bakıma sahip olacak ve hayatta kalacak kadar şanslıysanız (çünkü hala yapmayan çok kişi var), hastaneden yalnız çıkıyorsunuz. Vücudunuz doğum yaptığınızı biliyor ve o bebeği aramanızı istiyor. Gözlüklerinizi unutmuş gibi bir duyguyla bir odaya giriyorsunuz. Gözyaşları var. Bir çocuğu evlatlık vermek zorunda kalmasanız bile, gözyaşları ve “ya olursa” olur.

Çünkü, açık olmak gerekirse, adaletin önerdiği şey bu – bir kadının bebeğini bırakmanın acısını çekmeyi seçmesi değil.

Hepsini atlattım ve sonuçtan memnun kaldım çünkü seçim.

ann crosbie
Carlsbad, Kaliforniya.

Editöre:

Son yirmi yılını yetişkin evlat edinenleri dinleyerek ve evlat edinme hakkında düşünerek ve yazarak geçiren evlat edinen bir anne olarak, Adalet Amy Coney Barrett tarafından olduğu gibi evlat edinmenin ne kadar sıklıkla basitleştirildiğine ve yanlış anlaşıldığına şaşırdım.

Birçok yönden, ailem “model evlat edinen aile”dir – doğuştan akrabalarla bir araya gelen, mutlu ve uyumlu, duyguları tartışmaya açık. Ama yıllar boyunca çocuklarım öz annelerinin neden onları “kendilerine verdiğini” merak ederek ağlayarak uyudular, öz anneleri ve kardeşleri ise çocuklarının hayatlarının büyük bir bölümünü kaçırdıkları için ıstırap ve üzüntü ifade ettiler.

Evlat edinme, sonu gelmeyen sonuçları olan devasa, derin bir olaydır. Kürtajın kolay ve karmaşık olmayan bir alternatifi olduğunu iddia etmek saflık olur.

Jessica O’Dwyer
Tiburon, Kaliforniya.
Yazar, “Mamalita: Bir Evlat Edinme Anısının yazarıdır. ”