Anayasa Amerikan Demokrasisini Engelliyor mu?

Dahi kafalar

New member
Gelen kutumuzdan daha fazlası:

• Tutsaklara Kitap Getirelim
  • Parkland Aktivistlerinin ‘Cesur Cesareti’
  • Teşekkürler, Philip Galanes
Kredi… Daniel Zender’ın çizimi; Ulusal Arşivler Üzerinden Fotoğraf

Editöre:

Ryan D. Doerfler ve Samuel Moyn tarafından yazılan “Liberals Need to Change the Rules” (Liberallerin Kuralları Değiştirmesi Gerekiyor) (Opinion konuk yazısı, 21 Ağustos):

Bay Doerfler ve Bay Moyn, Amerikan halkını adil bir şekilde temsil etmesini sağlamak için Kongre’ye bulaşan sağcı önyargıyı ortadan kaldırmak için Kongre’nin yapısını değiştirmemiz gerektiği konusunda haklılar. Bununla birlikte, bir “Kongre Yasası” aracılığıyla bu değişikliği uygulayabilecek kurumun Kongre olduğu yönündeki önerileri kafa karıştırıcı. Tam olarak kaldırılması gereken yapısal kusurlar, bu tür herhangi bir mevzuatı da başlangıçsız hale getirir.

Kongreyi demokratik yapmak ve aynı zamanda Seçim Kurulunu ortadan kaldırmak için, ulusal bir referandum yoluyla doğrudan halka hitap etmeliyiz. Kongre kendini değiştirmeyecek.

David Altın
New York
Yazar, Seçim Koleji’nin kaldırılmasını ve Kongre’de orantılı temsili teşvik eden kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Democratism’in avukatı ve yönetici direktörüdür.

Editöre:

Sorun Anayasa’nın çiğnenmesi değil, Yüksek Mahkeme’nin Anayasa’nın kendisine vermediği yetkileri gasp etmesine izin verilmiş olmasıdır. Anayasa hiçbir yerde yargı organının diğer iki organ tarafından verilen kararları bozması için bir yöntem sağlamaz. Bu yetki, Baş Yargıç John Marshall tarafından Marbury v. Madison davasında yazılan Yüksek Mahkeme kararıyla üstlenildi.

Yasama ve yürütme organları, kendileri tarafından kabul edilen yasaları bozan önemli Yüksek Mahkeme kararlarını gözden geçirmek için bir yöntem üzerinde anlaşabilir ve mahkemenin kararına katılan veya katılmayan mahkemenin gerekçesini değerlendirebilir. Bu, tüm kritik anayasal sorunların, hükümetin üç eşit kolundan en az ikisi arasındaki anlaşmayla çözülmesini sağlayacaktır.

J. Raby
San Ramon, Kaliforniya

Editöre:

Harvard ve Yale fakültesi ile sorun yaşamamak, ancak çöp tenekesine atılacak ve siyasi güdümlü gerrymandering (bir Senato kuralı, bir anayasa hükmü değil) olan haydutlar, 14. çoğunluğun görüşü ve neyin adil olduğuna dair gelişen anlayışımız.

Düzenleyiciler, değişen siyasi görüş rüzgarları veya bir demagogun – örneğin Donald Trump – yükselişinin demokratik süreci alt üst etmemesi için Anayasa’yı değiştirmeyi kesinlikle zorlaştırdılar. Çoğu yasayı geçirmek için Senato’da 60 oya ihtiyaç duyarak ve eyalet yasama organlarının ilçe sınırlarını yeniden çizerek ölçeği tercih ettikleri siyasi partiye çevirmesine izin vererek bu hedefi alt üst ettik.

Anayasa’nın savunulmasında geçerli olan atasözü “Bozuk değilse tamir etme” değil, “Kırdın, sahipsin” dir. Bu karışıklığı Alexander Hamilton ve James Madison değil, biz yaptık ve düzeltmek de bize bağlı.

Rita C. Tobin
Chappaqua, NY

Tutsaklara Kitap Getirelim

Kredi… Ben Denzer

Editöre:

Re “Hapishanede Kitap Okumak Beni Kurtardı. Why Ban Them?,” Christopher Blackwell (Opinion konuk makalesi, 18 Ağustos):

2015 yılında kitapçı olduğumda en büyük sürprizlerden biri de bağışlamak istediğimiz kitapların sayısı (biraz zarar görmüş satamadığımız, artık iade edilemeyecek kitaplar ve daha fazlası) ve bağış yapacak yerlerin olmamasıydı. bağışları kabul et.

Yerel olarak çalıştığımız birkaç yer var ama cezaevleri kitap bağışı yapmak için önemli yerler gibi görünüyordu. Onları kabul edenleri bulmak karmaşıktı ve hiçbiri yerel değildi. İzin verilmeyenleri ayıkladığımıza (aşk, gerçek suç, diğerleri arasında), hepsini kutulara koyup nakliye ücretini ödediğimize göre, kitapların hapsedilenlere ulaşıp ulaşmadığını bilmenin hiçbir yolu yoktu. Bay Blackwell’in makalesine dayanarak, korkmuyorum.

Kitapçı sahipleri güçlü bir gruptur. Kitapları erişimi veya fonu olmayanların eline almak için kurumlarla ortak olmayı çok isteriz. Bu, (bir görev gücüyle mi başlayacak?) güçlerin birlikte çalışmaya başlaması için bir çağrı olsun. Bağışlarla başlayabilir ve grup okumalarına ve diğer değerli kitap temelli deneyimlere doğru ilerlenebiliriz.

Kira Wizner
Millbrook, NY

Editöre:

Christopher Blackwell, hapishane yetkililerinin parmaklıklar ardında hangi kitapların okunabileceğine keyfi kısıtlamalar getirdiği konusunda haklı. Hapsedilen bireylerin eğitim ve kişisel gelişim için ihtiyaç duydukları materyallere erişimini engelleyen bu kısıtlamaların, cezaevi sistemimizin sözde rehabilitasyon hedefleriyle çeliştiği konusunda da haklı.

Erişimin önündeki bir diğer engel de paradır. Kitaplar pahalıdır ve hapsedilen birçok insan yoksuldur. Hapishanede yasaklanmamış kitaplara bile ulaşmak zor olabilir. (Hapishane “kütüphanesi” bazen ciltsiz kurguya sahip bir el arabasıdır.)

Okuyucular, hapsedilen kişilerden gelen mektup taleplerini kabul eden ve onlara posta yoluyla ücretsiz kitap gönderen, gönüllülerden oluşan, kitaptan mahkumlara birçok kuruluşun farkında olmalıdır. Bu kâr amacı gütmeyen gruplar her zaman yetersiz finanse ediliyor ve bilgiye erişim için yürek burkucu bir şekilde çaresiz olan bir nüfusun talebiyle sürekli olarak boğuluyorlar.

Kitapları hapishanelerden uzak tutan yasaklarla mücadele ederken, kitap sokmaya çalışan kuruluşlara da destek olmalıyız.

Ben A. Schatz
Brooklyn
Bir kamu savunucusu olan yazar, Books Beyond Bars’ın kurucu ortağıdır.

Parkland Aktivistlerinin ‘Cesur Cesareti’

Marjory Stoneman Douglas Lisesi’nden öğrenciler, 2018’de Washington DC’deki Our Lives mitinginin ilk Mart ayının sonunda sahnede tezahürat yaptılar. Kredi… New York Times için Erin Schaff

Editöre:

Ynt: “4 Yıl Sonra, Parkland Kurtulanları Hala Konuşuyor” (haber makalesi, 18 Ağustos):

Our Lives organizatörleri için genç March’ın sert taktiklerini eleştiren Parkland ebeveyni Ryan Petty’ye saygıyla katılmıyorum – özellikle de “kanuni milletvekillerinin ofislerine daldıkları ve saldırı silahlarının yasaklanmasını talep ettikleri” için.

Milyon Anne Yürüyüşü’nün kurucusu olarak – 18 yıl sonra düzenlenen Hayatımızın Yürüyüşü’ne kadar ABD tarihindeki silahlı şiddete karşı en büyük protesto – biz yetişkinlerin reform talep etmek için daha fazla “kanun yapıcıların ofislerine dalmayı” teşvik etmediğimiz için üzgünüm. 2000 yürüyüşündeki annelerimizin birçoğunun 2004’te Kongre’ye saldırı silahları üzerindeki 10 yıllık yasağı uzatması için yalvarmak üzere Capitol Hill’e dönmesinden gurur duyuyorum. Ama yalvarmak, yasağı ya da Bay Petty’nin kızının hayatını kurtarmak için yeterli değildi.

Daha fazla yetişkin, March for Our Lives’daki öğrenci aktivistlerin cesur cesaretine sahip olsaydı, belki de Newtown, Parkland ve Uvalde’deki katledilen çocuklar ve eğitimciler bugün hala hayatta olabilirdi.

Donna Dees-Thomas
New Orleans
Yazar, “Birkaç İyi Anne Arayış: Bir Anne Nasıl Milyonlarca Diğerini Silah Lobisine Karşı Toparladı” kitabının yazarıdır.

Teşekkürler, Philip Galanes

Editöre:

Yeniden “Değişen Dünyada Bir Tavsiye Yazarı” (Inside the Times, 21 Ağustos):

Philip Galanes’e olan saygınız bana daha önce yaptığım değerli bir sohbeti hatırlattı. Eve orta koltukta uçarken, kendimi en iyi ihtimalle kayıtsız olan ve muhtemelen onun yanında oturmamdan rahatsız olan bir koltuk arkadaşımla buldum. Yılmadan, Sunday New York Times’ı en sevdiğim köşeye açtım ve yol arkadaşıma o haftanın dört sorusunu sormaya başladım. Fısıh değildi, ama her soru, uçuş zamanımızı acısız bir şekilde geçirmemize yardımcı olan canlı bir tartışmaya yol açtı.

İnişteyken hala ismi açıklanmayan arkadaşım bana bunun şimdiye kadar yaptığı en keyifli uçuş olduğunu söyledi. Philip Galanes, her pazar günümü daha akıllı ve daha keyifli hale getiriyor.

(Haham) Jonathan H. Gerard
Durham, Kuzey Carolina