Annemin İki Oğlu Var: Ben ve Sincap

Dahi kafalar

New member
Fikir

Tarafından desteklenen

Ana hikayeyi okumaya devam edin

Annemin İki Oğlu Var: Ben ve Sincap

5 Aralık 2022, 05:00 ET

• Herhangi bir arkadaşınıza bir hikaye gönderin

Abone olarak sahip olduğunuz 10 hediyelik eşya her ay vermek. Paylaştıklarınızı herkes okuyabilir.

Bu makaleyi ver Bu makaleyi ver Bu makaleyi ver
  • 23
İle Tom Krawczyk

Bay Krawczyk bir belgesel film yapımcısıdır.

2020 yazında, Polonya’daki Lodz Sinema Okulu’ndaki eğitimime ara verdiğim sırada Chicago’daki evime döndüm. Oraya vardığımda, annem beni sessizce bir ayakkabı kutusundan tuhaf, tüysüz bir yaratığı çıkardığı bir odaya götürdü. Sanki başka bir gezegenden dünyaya düşmüş gibiydi.

“Uyuyor,” diye fısıldadı kutuyu açarken. Havlular, battaniyeler ve kullanılmış beyaz çorap ve pirinçten yapılmış ev yapımı bir ısıtma yastığı yığınından küçük bir kafa görünüyordu. “Bu nedir?” Diye sordum. Hayvanın gövdesini ortaya çıkarmak için battaniyeyi nazikçe hareket ettirirken gözlerimi kıstım. “Bu bir sincap mı?” Ona baktım ve karanlık olmasına rağmen parlak gülümsemesi odayı aydınlattı. “Evet,” başını salladı.

Annem yavru sincabı bahçesine terk edilmiş halde bulmuştu. Yakındaki hayvan barınaklarıyla iletişime geçti, ancak Covid salgını sırasında daha fazla hayvan almakta zorlandılar, bu yüzden annem ona kendisi bakmaya başladı. Sezgilerim bana bir kamera almamı söyledi. Özel bir şey olduğunu biliyordum. Beni tek başına büyüten Polonyalı bir göçmen olan annem, ben okula gittikten sonra yeni boşalmış yuvasıyla uğraşıyordu ve sincabı büyütmenin ona getireceği sevinci biliyordum.

Polonya’ya döndükten sonra, annemin beni yetiştirdiği gibi onu da titiz bir sevgi ve deva ile büyüttüğünü gördüm. Ama o vahşi bir hayvandı ve sonunda annem tüm annelerin yaptığını yapmak zorunda kaldı: Çocuğunun dünyaya çıkmasına izin vermek. Yukarıdaki kısa belgeselde birlikte yolculuklarını belgeliyorum.

Tom Krawczyk, Chicago’da yaşayan bir fotoğrafçı ve film yapımcısıdır.

The Times yayınlamaya kararlı çeşitli harfler editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

Op-Docs, bağımsız film yapımcıları tarafından hazırlanan kısa, üzerinde düşünülmüş belgeseller için bir forumdur. Op-Docs ve diziye nasıl gönderileceği hakkında daha fazla bilgi edinin. Facebook, Twitter (@NYTopinion) ve Instagram’da The New York Times Opinion bölümünü takip edin.