Batı, Ekonomisini Boğarak Rusya’yı Durdurabilir mi?

Dahi kafalar

New member
Yapımcı ‘The Ezra Klein Show’

Şu anda haberlerden takip edilmesi kolay bir Rusya-Ukrayna savaşı var. Ukrayna’ya düşen Rus bombalarını izleyebilir, yol kenarında sigara içen Rus tanklarını görebilir, umutsuz savunmalarını canlı yayınlayan Ukraynalı direniş savaşçılarından haber alabiliriz.

Ancak bu savaşın görülmesi daha zor olan, ancak sonuca pekala karar verebilecek başka bir sahne daha var: Batı’nın Rusya’ya karşı yürüttüğü ekonomik savaş. Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri başlangıçta sınırlı bir dizi yaptırımla karşılık verdi, ancak daha sonra bunları Rus ekonomisini ezebilecek bir karşı saldırıya genişletti. Birincisi, Vladimir Putin tehlikeyi anlıyor: Batı’nın önlemleri çoğaldıkça, nükleer güçlerini Avrupa ve ABD’yi uyarmak için hazırladı. Bu korkunç bir bölge.

[“Ezra Klein Show”un bu bölümünü Apple , Spotify üzerinden dinleyebilirsiniz ), Google veya podcast’lerinizi nereden alırsanız alın .]

Ben de Adam Tooze’ye sordum — parlak bir ekonomi tarihçisi, Columbia’daki Avrupa Enstitüsü müdürü ve vazgeçilmez “Chartbook” bülteninin yazarı – finans piyasalarındaki savaşın Ukrayna sokaklarındaki savaşı nasıl şekillendirdiğini açıklamak için. Bana verdiği şey, Putin’in ülkesini çatışmaya nasıl hazırladığını, Rusya’nın enerji ihracatının ona sağladığı kaldıraç gücünü, küreselleştiricilerin hayallerinin nasıl çatırdadığını ve Batı’nın hem savaşta hem de ne yapmadığını görmenin yepyeni bir yoluydu. tepki.

Ama bu bir değil iki konuşma. Cuma günü, Tooze ve ben tam savaş başlarken kayıt yaptık. Bu, hem Rusya’nın hem de Batı’nın bombalama başladığında anladığı gibi, savaşın ekonomisi hakkında bir konuşmaydı. Ama Pazartesi günü tekrar konuştuk çünkü çok şey değişmişti. İki tartışmayı yapay bir her şeyi bilmede birleştirmek yerine, onları birbirine bağladım, çünkü bence sırayla daha fazlasını ortaya koyuyorlar: Bu savaşın siyaseti ne kadar hızlı yeniden şekillendirdiğini, tırmanışın ne kadar hızlı geldiğini, planların ne kadar hızlı olduğunu gösteriyorlar. çöküyorlar.

Batı’nın Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımları, Avrupa’nın Rus enerji ihracatına bağımlılığının Batı’nın tepkisini nasıl baltaladığını, Putin’in ekonomik karşılıklı bağımlılığın karanlık yüzü hakkında ne anladığını, Ukrayna’nın dikkate değer direncini – ve olağanüstü Başkanı Volodymyr Zelensky’nin liderliğinde – Batı’daki siyaseti ve politikaları yeniden şekillendirdi, bu savaşın Çin ve Tayvan’ın jeopolitik hesabını, ortaya çıkan yeni ekonomik düzeni ve daha fazlasını nasıl değiştirebileceğini.

“The Ezra Klein Show”u Apple, Spotify, Google veya podcast’lerinizi aldığınız her yerden takip ederek sohbetimizin tamamını dinleyebilirsiniz. Misafirlerimizden gelen kitap tavsiyelerinin bir listesini buradan görüntüleyin.

(Bölümün tam metni öğlen Times web sitesinde mevcut olacaktır.)

Kredi… Viking’in izniyle

“ The Ezra Klein Show” yapımcılığını Annie Galvin, Jeff Geld ve Rogé Karma; Michelle Harris tarafından gerçek kontrolü; Isaac Jones’un orijinal müziği; Jeff Geld tarafından miksaj; Shannon Busta’nın izleyici stratejisi. Yönetici yapımcımız Irene Noguchi. Kristin Lin ve Kristina Samulewski’ye özel teşekkürler.