Ben bir Trans Kadınım. Zorbalar Beni Şaşırmaz, Ama Müttefikler Hala Şaşırtır.

Dahi kafalar

New member
Mart ayının sonlarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin itibarını Harry Potter serisinin yazarı JK Rowling’inkiyle karşılaştırdı. Batı’nın Rusya’yı dışlama çabalarını eleştiren bir konuşmada Putin, “kültürün iptal edilmesi” çıldırdı ve yazarın “sözde cinsiyet özgürlüklerinin hayranlarını memnun etmediği” için iptal edilmesi dediği şeye işaret etti.

Bayan Rowling, anlaşılır bir şekilde, altı hafta önce Ukrayna’ya karşı acımasız, ölümcül savaşını başlatan Rusya başkanının ortak bir dava olduğuna inandığını öğrenmekten heyecan duymadı. “Batı kültürünü iptal eden eleştiriler” diye tweet attı, “muhtemelen şu anda direniş suçu için sivilleri katledenler veya eleştirmenlerini hapse atıp zehirleyenler tarafından yapılmamaktadır.” Zehirlenen ve hapsedilen Rus muhalefet lideri Alexei Navalny hakkında bir BBC hikayesine bağlantı verdi.

Bayan Rowling, Putin’in açıklamasını geri almakta ve dikkatleri Bay Navalny’nin hikayesine yönlendirmek için kabadayı kürsüsü kullanmakta kesinlikle haklıydı. Yine de o tweet’te, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun yaratıcısı olan kendisinin nasıl olup da Rus liderle koridorun aynı tarafında olduğunu incelemeyi başaramadı.

Ortak nokta onların “iptal edilmiş” olmaları değil; Bayan Rowling’in yeni bir sineması çıkıyor ve Bay Putin dünyanın en güçlü ülkelerinden birini yönetiyor. İkisinin gerçekten ortak noktası, trans bireylere karşı bir antipati gibi görünen şey. Trans haklarını desteklediğini defalarca protesto eden Bayan Rowling, yine de trans hakları hareketini “politik ve biyolojik bir sınıf olarak ‘kadını’ aşındırmaya çalışmak ve kendisinden önceki pek az yırtıcı hayvana koruma sağlamakla bariz zarar vermekle” suçladı. Dünyadaki en savunmasız insanlardan bazılarını seçmek için muazzam etkisini kullanmayı neden seçtiğini anlamak benim için zor. Ama o zaman, savunmasız bir nüfusun bir üyesiyseniz, güçlüler tarafından yanlış anlaşılmak ve bu cehaletin sonuçlarına katlanmak çok yaygın bir deneyimdir.

Kuir bir Amerikalı olarak ve yirmi yılı aşkın süredir LGBTQ eşitliği hareketinde yer almış biri olarak, transların bu şekilde olmasına şaşırmadım. sürekli zorbalığa uğrar, yanlış anlaşılır ve küçümsenir. beni biraz şaşırttı, yanıt olarak, heteroseksüel, cisgender ve gey pek çok kişinin bizim adımıza bir araya gelmesi.

Ayağa kalkmak fark yaratır. 2020’de, Bayan Rowling’in trans insanların kadın olmanın anlamını aşındırması hakkındaki konuşmalarından birini paylaştığı gün, İngiliz aktris Emma Watson (en çok Harry Potter sinema dizisinde Hermione’yi oynamasıyla bilinir) tweet attı, ” Trans takipçilerimin bilmesini istiyorum ki ben ve dünyadaki diğer birçok insan seni görüyor, sana saygı duyuyor ve seni sen olduğun için seviyor.” Bu önemliydi. Aktör Don Cheadle, 2019’da “Saturday Night Live” programında “Trans Çocukları Koru” yazan bir tişört giydiğinde bu önemliydi. Iowa – Iowa! — önemli olan 2019’da Transseksüelleri Anma Günü’nde Eyalet Başkenti binasında trans bayrağını dalgalandırdı.

Kongre üyelerinin Uluslararası Trans Görünürlük Günü için ofislerinin önünde bayrağı göstermeleri de önemliydi. Geçen yıl Illinois’den Demokratik Temsilci Marie Newman, koridorun karşısındaki komşusu Georgia’dan Cumhuriyetçi Temsilci Marjorie Taylor Greene ofisine geldiğinde ona bakmak zorunda kalsın diye bir tane koyduğunda özellikle minnettardım. Bayan Greene, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığı yasaklamak için sivil hakların korunmasını genişletecek olan Eşitlik Yasasını “Tanrı’nın yarattıklarına doğrudan bir saldırı” olarak nitelendirerek eleştirmişti.

Beni Amerikan hikayesinin dışında bırakmak isteyenlere bir mesajım var: Ben Tanrı’nın yarattıklarına bir saldırı değilim. Ben Allah’ın yarattığı biriyim, aynen böyle. Belki de senin dünya görüşünde bana yer yok. Ama dünya her türden mucizeyi barındırır: vombat, denizatı ve gece açan cereus. Evrende, bizim kadar size tuhaf gelen tüm bu şeylere yer var.

2007’nin Cadılar Bayramı’ndan bu yana 15 yıldır The New York Times Opinion sayfası için yazıyorum. Bugün, eşit derecede gurur ve yorgunlukla, katkıda bulunan Opinion yazarı olarak görevimden ayrılıyorum. Bunun beni biraz üzdüğünü kabul ediyorum; daha yapılacak çok iş var. Ama biliyorum ki, emeklilik yaşıma yaklaştıkça, bu sütunun talep ettiği sürekli teslim tarihlerinden kurtulduğuma ve enerjimi bu sonbaharda çıkacak yeni bir roman olan “Deli Bal” da dahil olmak üzere başka projelere yönelttiğime minnettar olacağım. Jodi Picoult ile birlikte yazılmıştır.

Her halükarda bu bir veda değil. Hayal gücümün ve haber döngüsünün gerektirdiği şekilde Opinion için ara sıra yazı yazmaya devam edeceğim.

Anlattığımız hikayelerle dünyayı değiştirdiğimize inanıyorum. 2007’den beri bu sayfalarda anlattığım hikayelerin, benimki gibi bir ailenin tüm budaklı ihtişamıyla gelişebileceğini ve gelişebileceğini umuyorum.

Ve sık sık muhafazakar, Cumhuriyetçi, evanjelik Hıristiyan anneme açılma hikayesini anlattım, bir kadın, sonunda kızıyla ilgili gerçeği öğrendiğinde, kollarını bana sardı ve şöyle dedi: “Aşk galip gelecek.”

Hala benimki gibi bir hayatın, Vladimir Putin’in çocuklara cinsiyet akışkanlığı öğretimi olarak adlandırdığı gibi, insanlığa karşı suç olarak görülmediği, ancak bir hediye olarak görüldüğü bir geleceğe inanıyorum; Allah’ın yarattıklarına bir saldırı olarak değil, sevmenin ve sevilmenin ne anlama geldiğinin tam ölçüsü olarak.

Anneme çıktığımda, I Corinthians’tan alıntı yaptı: “Bu üçü kalır: inanç, umut ve sevgi. Ama bunların en büyüğü aşktır.”

Değerli okuyucularıma: Önümüzdeki günlerde, size cesaret veren inancı, size güç veren umudu ve sizin – ve hepimizin – kesinlikle hak ettiği sevgiyi bulacağınızı umuyorum. .

The Times, editöre çeşitli mektuplar yayınlamaya kararlıdır . Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazı ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

Facebook , Twitter (@NYTopinion) The New York Times Opinion bölümünü takip edin ) ve Instagram .