Biden Tekrar Koşmayacağını Söylemeli mi?

Dahi kafalar

New member
Gelen kutumuzdan daha fazlası:

• Ben Pro-Choice’um ama…
  • Irak’ta Sevinç
Kredi. . . Damon Winter/The New York Times

Editöre:

Bret Stephens’ın yazdığı “Biden Tekrar Koşmamalı ve Koşmayacağını Söylemeli” (sütun, 15 Aralık):

Pek çok kişi Bay Stephens’ın Başkan Biden’ın tekrar aday olmaması gerektiği iddiasına katılıyor olsa da benim tavsiyem şu: “Bu adama bir ara verin!”

Biden yönetiminin ilk yılını henüz tamamlamadık ve ekonomiyi yükseltmeye, topluluklarımızı iyileştirmeye ve iklim değişikliğine katılmaya çalışırken liderliğinin birçok iyi yönünü tam olarak değerlendirdik.

Başkan ve başkan yardımcısını topal ördek statüsüne mahkum etmeden önce en azından 2022 ara seçimlerine kadar bekleyin. Ve unutmayın ki siyasette bir ay bir ömür gibi görünebilir.

Brian Houseal
Brunswick, Maine

Editöre:

Bret Stephens, “Biden başkanlığı harika bir başlangıç yapsaydı işler farklı olabilirdi” diye yazıyor ve Bay Biden’ın “anket sayılarının Ağustos ayından bu yana derinden su altında kaldığını” belirtiyor. ”

Bu açıklama, bugünün Amerika Birleşik Devletleri’nde başarının nasıl ölçüldüğü konusunda söylenmesi gereken her şeyi söylüyor – bir başkanın bir yıldan kısa sürede çığır açan başarılarıyla değil, daha çok siyasi anketlerle.

Anketleri başkanın başarısının ölçüsü olarak değil, ulusal medyada tasvir edilen anlatıyı oluşturmada engelleyici, anti-demokratik Cumhuriyetçilerin başarısı olarak görüyorum. Başarının Başkan Biden’ın görev süresinden önceki dört yılla karşılaştırılarak ölçülmesini tercih ederim.

Stephen F. Gladstone
Shaker Heights, Ohio

Editöre:

Başka bir Trump başkanlığına ilkeli muhalefeti dışında Bret Stephens ile nadiren aynı fikirdeyim. Ancak Başkan Biden’ın tekrar aday olmaması gerektiği yönündeki argümanına tamamen katılıyorum.

Bay Biden’ın gündemi etkileyiciydi, ancak artan tutarsızlığı uygulamanın uygulanmasına ciddi şekilde engel oluyor. Muhtemelen her halükarda ulaşılamaz olan ikinci bir başkanlık dönemi, hâlâ kazanabileceği herhangi bir mirası baltalayacaktır.

Önde gelen Demokrat Parti liderleri, Bay Biden’ın vatanseverliğini daha da zorlamalı ve onu Bay Stephens’in önerdiği gibi yapmaya teşvik etmelidir. Belki de böyle bir çabadaki kilit Demokrat lider, Bay Biden’ın başkanlık adaylığını kurtarmaya yardım eden bir adam, Jim Clyburn olabilir.

Ramsay Thomas
Lafayette, Kaliforniya.

Editöre:

20 Kasım 1942’de, Joe Biden’la aynı gün doğmuş biri olarak, Bret Stephens’ın köşe yazısını çürütmeye yetkin olduğumu hissediyorum. Ben düştüm ve yıllar geçtikçe muhtemelen Bay Biden da kaydı ama ben o kadar kaymadım ki onun ne kadar iyi performans gösterdiğini göremiyorum – anketler ne derse desin.

Yaşlandıkça kusurlarıyla alay edilen Başkan Dwight D. Eisenhower’ı hatırlayacak kadar şanslıyım. Ancak çok azı ara sıra yanlış konuşmasının diskalifiye olduğunu düşündü.

Belki de Bay Biden’ı bir görev süresinin ardından bir gün sonra bunu ilan etmesi için teşvik edenler, onun sevmedikleri politikalar için etkin bir şekilde savaşmaya devam edeceğinden korkuyorlar.

bart değirmenleri
Manhattan Plajı, Kaliforniya.

Editöre:

Geçen yıl çocuk yoksulluğu önemli ölçüde azaldı. Ayda yüz binlerce iş ekledik ve sonunda bir altyapı faturamız var.

Elbette bu yönetimin ilk yılı sorunsuz geçmedi. Afganistan’dan çıktık ama çıkış acılı ve karışıktı. Enflasyon tavan yapıyor. Suç daha da kötüye gidiyor ve salgın bir türlü ortadan kalkmayacak.

Ama yine de demokrasimiz var. Cumhuriyetçiler görevde olsaydı, bu kesin bir şey olmazdı.

Bret Stephens, Başkan Biden’ın bir daha aday olmayacağını ve Demokratların bir aday bulmak için herkes için ücretsiz bir seçime gitmelerini duyurmasını önerdi. Bu korkunç bir fikir. Cumhuriyetçiler artık demokrasi karşıtı kanatları tarafından sıkı bir şekilde yönetiliyor. Riskler çok yüksek ve ulusumuz çok kırılgan. Yukarıda istikrara ihtiyacımız var. Joe Biden hala bunu sağlayacak en iyi kişi.

Elliott Miller
Bala Cynwyd, Pa.

Ben Pro-Choice’ım ama…

Kürtajı destekleyen veya karşı çıkan Amerikalıların sayısı, anketörlerin soruyu nasıl dile getirdiğine bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Kredi. . . The New York Times için Kenny Holston

Editöre:

Nate Cohn’un yazdığı “Kürtaj Üzerine, Halk Taraflar Kadar Kutuplaşmadı” (haber analizi, 12 Aralık):

Seçmenlerin kürtaj konusundaki görüşleri ile partilerinin konumu arasındaki uyuşmazlığı tartışırken, birçok insanın bu konuda “karışık veya çelişkili” olduğunu söylüyorsunuz. “Karışık” kelimesini kullanmasam da ben onlardan biriyim.

Benim siyasi pozisyonum kesinlikle tercihten yana. Çoğu durumda kürtajın benim için ahlaki açıdan yanlış olacağına inansam da, dini inançlarımın başkalarına dayatılması gerektiğini düşünmüyorum. Bununla birlikte, çocuk bakımı için finansmanın iyileştirilmesi, ailelere destek ve güvenilir doğum kontrolünün mevcudiyeti de dahil olmak üzere, bu ülkede kürtaj sayısını azaltmak için yapabileceğimiz çok şey var.

Ne yazık ki, kürtajı her koşulda yasaklamak konusunda en tutkulu olanlar, daha fazla kadının hamileliği sonuna kadar sürdürmeyi seçmesine izin verecek önlemleri desteklemeyi de reddediyorlar. Görünüşe göre kadınları arka sokağa göndermeyi tercih ediyorlar.

Anne-Marie Hislop
Şikago
Yazar bir Presbiteryen bakanıdır.

Irak’ta Neşe

Kredi. . . The New York Times için Laura Boushnak

Editöre:

Jane Arraf’ın (Baghdad Dispatch, 19 Aralık) Bağdat Uluslararası Kitap Fuarı hakkındaki “A Packed Fair, Reveling in Edebi Gelenekler” kitabını keşfetmek beklenmedik bir zevkti – savaş, pandemi, siyasi çekişme ve kıtlık.

Irak’a hiç gitmedim ama fuarda oradaymışım gibi hissettim. Kitapların ve okumanın Irak toplumunda işgal ettiği yeri bilmek ilham verici. Bir dahaki sefere bir kitapçıya gittiğimde Bağdat okuyucularını düşüneceğim. Her yerdeki kitap severlerle bu uluslararası bağlantıyı kurduğunuz için teşekkür ederim Arraf Hanım.

valerie wilk
Köyler, Fla.