Bir Bayan, Otopilot Modundaki Tesla’nın İçinde Doğum Yaptı

arkamikontrolet

New member
Tesla araçların fazlaca tartışılan otopilot özelliği bu sefer pek güzel bir işe yaradı. Philadelphia’da bir bayan, elektrikli akıllık araç otopilot modundayken, aracın ön koltuğunda doğum yaptı.

Philadelphia Inquirer’ın haberine bakılırsa değişik olay, 33 yaşındaki Yiran Sherry ve kocası Keating Sherry, üç yaşındaki küçük oğulları Rafa’yı okula gdolayırken gerçekleşti. Suyunun yoldayken gelmesi ve çiftin bir türlü akmayan trafikte otomobilin ortasında sıkışıp kalmasıyla hastaneye yetişemeyeceklerini anlayan Sherry’nin kocası, otopilota aldığı aracın navigasyonunu bulundukları pozisyona 20 dakika uzaklıktaki hastaneye ayarladıktan daha sonra, bir eli hala direksiyonda bir biçimde doğumda eşine yardım etti.

Çift, bebeklerinin ismini Tesla’ya ithafen ‘Tess’ koymayı düşündü

Inquirer’a verdiği röportajda Keating Sherry, doğum esnasında eşinin elini neredeyse paramparça edecek kadar sıktığını belirterek “ ‘Yiran, tamam, nefesine odaklan’ diyordum. Bu kendime de bir tavsiyeydi. Adrenalin pompalıyordum,” sözlerini kullandı. Doğum yapmak için hastaneye varmayı bekleyip beklememe sonucunın pek zorlayıcı olduğu belirten Yiran Sherry ise hastaneye iddiası varış müddetlerine bakıp durduğunu ve vaktinde yetişemeyeceklerini anladıktan daha sonra otomobilde doğum yapmaya karar verdiğini aktardı. Keating Sherry, lakin hekim bebeğin sağlıklı olduğunu söyleyip çifti tebrik etmesinin akabinde rahat bir nefes alabildiğini kaydetti.

Çiftin tam da hastaneye vardıkları sırada dünyaya gelen kızlarının göbek bağını, yardım için otomobile gelen hemşireler aracın ortasında kesti. Hastaneye geçtiklerinde odalarına gelen hemşirelerin bebeklerine ‘Tesla bebeği’ halinde hitap ettiğini belirten çift, otomobil üreticisine ithafen kızlarının ismini Tess koymayı düşünseler de bebeğin ismini Maeve Lily koydu. Keating Sherry, otopilot dizaynları için Tesla mühendislerine müteşekkir olduğunu da kelamlarına ekledi.

Bebeğin sağlıklı bir biçimde dünyaya gelmesi, otopilot modunun yarattığı güvenlik sıkıntıları sebebiyle çok eleştirilen Tesla’nın da pek işine yarayan bir olay. Daha bu hafta Paris merkezli bir taksi firması, ölümcül bir kazanın akabinde Tesla model 3 araçların kullanmasını durdurmuştu. bir öncesinde, 2019 yılında ise Tesla, Florida’da Model S kullanan bir gencin vefatına sebep olan bir kaza niçiniyle davalık olmuştu.