Bir Trans “Tehlikesinin” Radikal Normalliği!

Dahi kafalar

New member
Transseksüel Eşitliği 100$’a istiyorum, lütfen.

Cevap şudur: Bu tür davranışlar, trans ve ikili olmayan bireyler için ilerlemeye karşı çıkan insanları çileden çıkarır.

Normal olarak geçen nedir?

Aralık ayının sonlarında California, Oakland’da bir mühendislik müdürü olan Amy Schneider, “Jeopardy!” Filminde en çok kazanan kadın oldu. tarih – ve sonra kazanmaya devam etti. Oyun şovu tarihinde normal sezon oyununda 1 milyon doları aşan ilk kadın oldu.

Bayan Schneider, Aralık ayında “gururlu, sersemlemiş, mutlu, hissiz, tüm bu şeyleri hissettiğini” tweetledi. ”

Galibiyet serisinin ortasında, Bayan Schneider, kimliğinin başka bir yönü ile ilgili gururu hakkında herkesin önünde konuşmaya başladı. Twitter’da “Ben bir trans kadınım ve bu gerçekle gurur duyuyorum” dedi, “ama ben de başka birçok şeyim!” Yeni takipçilerinden, Trans Lifeline ve Transgender Hukuk Merkezi de dahil olmak üzere, ihtiyacı olan trans insanlara yardım eden hayır kurumlarına tatil bağışını değerlendirmelerini istedi.

Ne yazık ki – ama şaşırtıcı olmayan bir şekilde – Bayan Schneider’in trans gururu, onun sevincini kırmaya çalışan bir muhafazakar uzmanlar ekibini uyandırdı ve “bir kadın tarafından ardı ardına en fazla zafer elde etmediğini” vurguladı. ” Çirkin alıntılarını tekrar etmeye değmez, ancak bunların toplamı, Bayan Schneider’in olağanüstü başarılarının kadınlar için bir kazanım olmadığı şikayetiydi. Bu, elbette, onun bir kadın olmadığı konusunda ısrar ettikleri için.

Trans başarı hikayeleri üzerine yapılan tüm toz atmalar gibi, Amerika’nın en uzun süredir devam eden yarışma programlarından birini kazanan bir trans kadın için bu şişkinlik, Bayan Schneider’in kendisiyle veya kırdığı rekorlarla ilgili değil. Kadın hakları veya biyoloji ile ilgili bile değil. Bu, bazı Amerikalıların kapsayıcılık ve hoşgörüye doğru herhangi bir kaymayı ne kadar ürkütücü bulduğuyla ilgili. Bu, artık trans olmanın aslında çok da radikal olmadığı gerçeğini kabul etmeye isteksizlikleriyle ilgili. Ne de olsa “Jeopardy!”den daha yaygın olan nedir?

Bir tür toplumsal cinsiyet cehenneminde yaşayan transları toplumun kenarlarında tutmak, trans Amerikalıların Amerika olmadığını iddia etmektir. Sadece cinsiyet farkı performans ve hiciv, sitcom’daki bir gülme çizgisi, palyaço gibi davranan biri alemlerinde kalırsa sorun değil. Rudy Giuliani’nin bir yardım yemeğinde “Rudia” olarak göründüğü zamanı hatırlıyor musunuz? Hepsi iyi eğlenceler! (Evet, sürüklemenin aslında birçok L.G.B.T. insanı için bir çıkış ve yaşam çizgisi sağlayan bir sanat olduğunun farkındayım.)

Ama allah korusun translar gülme hattından başka bir şey olmaya çalışırlar. Rand Paul’un, Senato’da sağlık bakan yardımcısı için yaptığı onay oturumları sırasında onu sorguya çekerek, tartışmaya başladığında bu kadar sakıncalı bulması, Rachel Levine’in bir halk sağlığı savunucusu olarak uzun geçmişi miydi? Elbette, Amiral Levine’in adaylığı, Senatör Paul’e trans gençlere toplumsal cinsiyeti doğrulayan tıbbi bakım sağlamanın ardında gizlenen kötülükler olarak gördüklerini sürdürme fırsatı verdi. Ama Amiral Levine’in en büyük günahının, her şeyden önce utanmadan var olma cüretine sahip olması olduğundan şüpheleniyorum.

Benzer şekilde, muhtemelen Donald Trump’ın transların orduda hizmet vermesini engelleme yönergesini yayınlarken aklındaki şey, trans hizmet üyelerinin vatanseverliği veya savaşa hazır olmaları değildi. Daha büyük olasılıkla, bu kahramanların hem cesur hem de görünür olma küstahlığına sahip oldukları fikriydi.

Bir hedef olarak normalliğin herkes için en iyi ihtimalle şüpheli olduğunu kabul etmeye değer. Kimlikleri, ikili cinsiyet fikrinin gerektirdiği zincirleri reddetme, ihlal fikrine bağlı olan birçok trans ve ikili olmayan insan tanıyorum. Dünyada var olmanın birçok yoluna izin vermek, insanları özgürleştirmenin çok iyi bir yolu gibi görünüyor.

Sevgili arkadaşım Kate Bornstein, 1994 tarihli anısına “Gender Outlaw. O zamandan beri, o ve ben, cinsiyet ve trans olup olmamamız konusunda “haydut” olmamızı talep eden birçok sevgi dolu anlaşmazlık yaşadık. Ona söylüyorum, ben bir kanun kaçağıyım ama trans olduğum için değil. Ben bir kanun kaçağıyım çünkü bilgiyi cehaleti yücelten bir kültürde arıyorum; Kanun kaçağıyım çünkü Justin Bieber’ı kutlayan bir kültürde Deadhead’im. Trans olmak kim olduğum için çok önemli ama bu beni kanun kaçağı yapmaz. Benim için trans olmak sonuçta biraz sıkıcı. Kesinlikle normal değilim – bu ne anlama geliyorsa – ama translığımın bir tür aykırı olmamla pek ilgisi yok. Bayan Schneider’ın tweet’lediği gibi: “Gerçek şu ki, aslında trans olmayı o kadar sık düşünmüyorum…. Kimliğimin o kısmını doğru bir şekilde temsil etmek istedim; kadar önemlidir, ancak aynı zamanda nispeten küçüktür. ”

Normal, söylendiği gibi, sadece kurutucudaki bir ayardır.

Pek çok sosyal muhafazakarın en çok korktuğu şey, sıradan Amerikan yaşamında translara yer açmanın ana akım olmanın ne anlama geldiğinin tanımının değişmesi anlamına gelmesi olabilir. Uyum sağlamanın doğal olarak yararlı bir tarafı yoktur. Ancak başarılı Amerikalıların herhangi bir listesi, Columbus, Ohio’da emekli bir itfaiye kaptanı olan arkadaşım Lana Moore; iki uzay mekiği görevinde uçuş cerrahı olarak görev yapan Dr. Christine McGinn; Amerikan Doğa Tarihi Müzesi ve Columbia Üniversitesi’nde astrofizik profesörü olan meslektaşım Rebecca Oppenheimer; ve uluslararası üne sahip bir kemancı ve mezzosoprano olan Tona Brown. Hepsi trans ama kahraman değiller çünkü ne onlar. Onlar kahraman çünkü ne yaptılar.

Neredeyse zamanımız kalmadı, işte Final Jeopardy: Ünlü Efsanevi Alıntılar’ın konusu.

Ve cevap şudur: Oscar Wilde’a atfedilen uzun (ama muhtemelen yanlış), bu sadece kendin olmak için en iyi neden.

“Diğer herkes zaten alındı” nedir?

The Times, yayınlamaya kararlıdır
harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: harfler@nytimes. com .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve Instagram .