Cep Defterleri ve İlkeler Arasındaki Savaş

Dahi kafalar

New member
Oylama kabininde asla yalnız değilsiniz.

Umutlarınızı ve korkularınızı, beklentilerinizi ve hayal kırıklıklarınızı yanınızda getiriyorsunuz. Seçiminiz bir düşünceler labirenti aracılığıyla yapılır, ancak bu öncelikle adayların – ilkeleri ve partileri – dünya görüşünüzle nasıl aynı çizgide olduğuna bağlıdır. Seçilirlerse, içinde yaşamak istediğiniz toplumu ve ülkeyi temsil eder ve teşvik ederler mi? onlar mı senin tarafında, senin ve senin gibiler için mi savaşıyorsun?

Çoğu zaman, bu soruları düşündüğünüzde aklınıza gelen şeyler, çevresel ve durumsal olmaktan ziyade acil ve yakındır. Örneğin, ekonomi gibi konular, çoğu insanı doğrudan etkilediğinden, neredeyse her zaman en yüksek faturaları alacaktır.

Kürtaj üzerine öfke de güçlü olabilir ve bazı ırklarda sonucu belirleyebilir, ancak bu daha dar bir konudur. İlk olarak, doğumda erkek olarak atanan hiç kimse, kürtaj yaptırma veya kürtaj gerektirebilecek bir hamilelikten kaynaklanan sağlık komplikasyonlarıyla uğraşma seçeneğiyle kişisel olarak güreşmek zorunda kalmayacak. Yani seçmenlerin yarısı için mesele, kendi bedensel özerkliğinden ziyade bir prensip meselesidir.

Ayrıca şu anda kürtaj çoğu eyalette hala kanunîdir. Evet, Guttmacher Enstitüsü’nün son verilerine göre, 50 eyaletten 13’ünde klinikler tamamen ortadan kalktı, ancak mavi eyaletlerde yaşayan milyonlarca Amerikalı kadın için, Yüksek Mahkeme Dobbs’taki kararını verdiğinden beri kürtaj erişimi değişmedi. .

Bu, insanların bu hakkın ellerinden alınmasına karşı duydukları ve hissetmeleri gereken öfkeyi azaltmak değildir. Kişisel öfkemi azaltmıyor ve kürtaj haklarının henüz yasa dışı olmayan eyaletlerde güvenli olduğunu varsaymıyor.

Ancak seçmenlerde defalarca gördüğüm bir şeyi anlamanın bir yolu olarak bahsediyorum: Akkor öfke, başlangıçta ne kadar parlak yanarsa yansın, sönme eğilimindedir. İnsanlar öfkelerini uzun süre koruyamazlar. Gaz, kira ve enflasyon gibi gündelik meseleler, birincil değerlendirmeye geri dönmeye ittiğinden, zihin ve beden üzerinde yıpranma eğilimi gösterir.

Oy hakları, transseksüel meseleleri, silah kontrolü, polis İslahatı, medeni haklar, iklim değişikliği ya da demokrasimizin korunması gibi ilkelerinden cüzdanları zarar gören insanların nasıl vazgeçtiklerini defalarca gördüm. Bu sorunların her biri hakkında benzersiz bir şekilde tutkulu hissedecek çekirdek bir grup insan var, ancak halkın geri kalanı kendini öfkeye ve travmaya göre ayarlıyor ve her konuyu tekrar gündeme getiriyor. Hala bu sorunları dünyadaki sorunlar olarak görüyorlar, ancak bunları mutlaka acil veya yakın olarak görmüyorlar.

Bu hafta yayınlanan bir New York Times/Siena College anketinde, seçmenlere şu soru soruldu: Sizce bugün ülkenin karşı karşıya olduğu EN önemli sorun nedir?”

Çoğunluk, yüzde 26, ekonomi dedi ve yüzde 18 enflasyon veya yaşam maliyeti dedi. Sadece yüzde yedisi demokrasinin durumunu, yüzde dördü kürtajı söyledi.

Yüksek Mahkeme, Roe’yu görevden aldıktan sonra, seçmenler ara seçimlerde Demokratlara doğru eğildiklerini söylemeye başlayınca, Demokratlar yönlerinde ölçülebilir bir değişiklik gördüler. Pek çok seçmen arasındaki öfke elle tutulur cinstendi; suç tazeydi. Ancak şimdi, bu ivme durdu ve bazıları biz iktidardan uzaklaştıkça Cumhuriyetçilere doğru bir dönüş görüyor ve endişe verici ekonomik haberler manşetleri yeniden alıyor.

Hala kürtaj konusundaki öfkenin ara sınavlarda hissedileceğine inanıyorum. Böyle temel bir hakkın elinden alınmasının intikamı alınması gereken bir ihanet gibi hissettirdiğine inanıyorum. Kızları olan birçok ebeveynin, bu kızların vücutları üzerinde annelerinden daha az söz sahibi olacakları bir Amerika’yı miras almaları fikrine kızdığına inanıyorum.

Ama aynı zamanda seçmenlerdeki enerji yıpranmasının gerçek olduğunu da biliyorum. Tarihsel eğilimlerin, ara sınavlara giren Cumhuriyetçilerden yana olduğunu biliyorum ve momentumdaki küçük bir duraklama ve enerji erozyonu bile Demokratların Temsilciler Meclisi’ni imkansız derecede uzun bir şansa sahip olma şansını zaten zayıf hale getirebilir.

Bu kampanya döngüsünün kapanış günlerinde Cumhuriyetçiler, evlerine çok yıllık meseleleri sürüklüyor: ekonomi ve suç. Demokratlar büyük politika meselelerini tartışıyorlar: kürtaj ve demokrasiyi korumak. Bu cüzdanlar ve ilkeler savaşında hangisi galip gelecek?

Herhangi bir siyasi vizyona ve tarihe sahip olanlar için, politika tarafı öncelikli olmalıdır. Ekonomik sorunlar döngüseldir. Her zaman kendilerini gösterecekler. Ancak bedensel özerklik gibi büyük meseleler nesilleri tanımlayabilir. Ve demokrasiyi korumak imparatorlukları tanımlayabilir.

Başarısız bir demokraside insanların kendi bedenleri hakkındaki en mahrem seçimlerini denetleyen bir benzin deposu olması gerekiyorsa, daha ucuz bir benzin deposunun anlamı nedir?

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook ve Twitter (@zeynep) , ve Instagram .