Çocuğunuzun Varoluş Korkusu Normal

Dahi kafalar

New member
9 yaşındaki kızımın varoluşsal krizleri geceleri vurdu. Yaklaşık ayda bir, yatmadan sonra evrendeki yeri hakkında cevaplanamaz sorularla dolu odamıza girecek. “Neden buradayız ki?” bize soracak. Ve bu, 10 p’den sonra olma eğilimindedir. m. Babasıyla benim ona belli belirsiz tatmin edici bir cevap verme yeteneğimizin en az olduğu bir hafta gecesi. Aynı zamanda bir uyku vakti oyalama taktiği olsa bile, zihninin çalışma biçiminin gerçek bir yansımasıdır.

Geçen hafta, akşamüstü korkusu yeni ve Covid ile ilgili bir hal aldı. Yatağımızın ayakucuna otururken sorgulaması daha önce olmadığı şekilde geleceğe yansıyordu. “Ya Covid hiç bitmezse?” diye sordu. “Ya ben üniversitedeyken hala buralardaysa?”

O andaki içsel tepkim, Times’ın küfürlü kullanım standardını karşılamıyor, ancak size ilk kelimenin “kutsal” olduğunu söyleyebilirim. ” Pandeminin çocuklarımın minik ruhlarını nasıl etkilediği konusunda fazla endişelenmemeye çalışıyorum çünkü bu tamamen benim kontrolümde değil; Sadece onlar için mümkün olan en güvenli ortamı sağlayabilir ve en iyisi için dua edebilirim. Eğer mücadele ediyorlarsa, onları destekliyorum ama mücadeleyi silemiyorum.

Ama bu soru cümlesi günler sonra aklımda kaldı. Hele o gece biz konuşurken kızım dedi ki: “Salgın başladığında henüz 7 yaşındaydım ve korkmuyordum. Şimdi 9 yaşındayım ve gerçekten anlıyorum. ” Covid’in tüm bir neslin çocukluk deneyimini nasıl şekillendirdiğini düşünmek yürekten bir yumruk ve bu çoğu kişiden daha fazla acıtıyor.

Öte yandan, kızımın öz farkındalığından her zaman olduğu gibi çok etkilendim. Bilişsel kapasitelerinin son iki yılda geliştiğini anlıyor. Ayrıca, deneyimlediği ve kendisine özgü olmayan bir gelişim sıçraması olup olmadığını merak etmemi sağladı.

Tennessee Üniversitesi’nde çocuk ve aile çalışmaları klinik doçenti olan Sally Beville Hunter’ı, bu tür felsefi derin düşünmenin genç bir ara için tipik olup olmadığını görmek için aradım. Hunter bana, bu yaş civarında “büyük bir bilişsel geçiş oluyor” dedi.

Çocukların soyut düşünce kapasitesini geliştirdiği aşamadır, dedi. Öncü gelişim psikoloğu Jean Piaget bu geçişi “resmi operasyonel aşama” olarak adlandırdı ve araştırmasında 11 yaş civarında başladığını keşfetti, ancak Hunter sonraki araştırmaların daha erken başlayabileceğini bulduğunu söyledi. “Çocuklar ilk kez birden fazla olasılığı değerlendirip bunları birbirlerine karşı test edebiliyor” dedi. Bu da kızımın neden Covid’in on yıl sonra üniversite yıllarına devam edip etmeyeceğini düşünmeye başladığını açıklamaya yardımcı oluyor.

Gelişimin bir başka yönü, psikolog Erik Erikson’un “kimliğe karşı rol dağılımı” (“rol karmaşası” olarak da anılır) olarak adlandırdığı ve çocukların dünyadaki konumlarını anlamalarının kısaltması olan bir aşamadır. Hunter, “Bu, çocukların kendi varoluşları, öz kimlikleri, yaşamın anlamı ve otoritenin değişen rolü hakkında soruları ilk kez oluyor” dedi.

Yani kızım çocukluktan yetişkinliğe yıllarca süren geçişine başlıyor ve varoluşsal sorgulaması bir pandemi yaşayan çocuklara özgü değil. Hunter ile konuşurken, kızımın yaşlarında olduğumu ve nükleer kış konusunda endişelendiğim için uyuyamadığımı canlı bir şekilde hatırladım. Yatma saatinden sonra ağabeyimin odasına girdiğimi ve ona Sovyetlerin bombayı atabileceği için ölüp ölemeyeceğimizi sorduğumu hatırlıyorum – ve bana bunun pek olası olmadığına dair güvence verdi.

Ne kadar çok düşünürsem, çocuğumun entelektüel yolculuğunun çevresinde olup bitenlerden etkilenmesinin mutlaka kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Mutlu bir şekilde gerçeklikten habersiz olmak yerine, yıllarca süren bir pandeminin etkisiyle düşünen bir çocuğa sahip olduğum için minnettarım, hayatın sonsuz olasılıklara sahip olduğunu, hepsinin iyi olmadığını görmek biraz acı verici olsa bile.

O akşam ona üniversitede muhtemelen Covid ile uğraşmak zorunda kalmayacağını söyledim, ama geleceği tahmin edemem, bu yüzden söz veremem (ve “arasındaki farkı yıkmaya pek hazır değildim” pandemik” ve “endemik”). Salgının hiç olmamasını tercih etsek bile, son iki yılda olan tüm güzel şeyleri ona hatırlatmaya çalıştım. Babası ona hayatımızı anlamlandırmanın yolumuzun aile ve arkadaşlarla kurduğumuz ilişkiler ve yaptığımız iyi işler olduğunu söyledi.

Cevaplarımızdan herhangi birini tatmin edici bulduğundan emin değilim, ama bu, eninde sonunda kendi başına yapması gereken bir iş. Ve Hunter, gece konuşmalarını azaltmamıza yardımcı olacak bir öneride bulundu: Ona, başucunda tutması için bir not defteri verin, böylece sorularını yazabilir ve sabah sorabilir. Hâlâ onun varoluşsal krizlerini çözemeyeceğim ama kahveden sonra daha iyi bir şansım olacak.

<saat/>

Çocuk Gelişimi Hakkında Daha Fazlasını mı İstiyorsunuz?

• Piaget’e göre, resmi işlem aşamasından önceki aşama, çocukların olayları siyah-beyaz olarak gördüğü ve aşırı derecede kural odaklı olabileceği “somut işlem aşaması”dır. Bu aşama, 7 veya 8 yaşındaki çocuğunuzun bir tür narkotik olabilmesinin nedenidir.

• Küçük çocuklar için de normal: yalan söylemek. Neredeyse tüm küçük çocuklar bir noktada yalan söyler. Bu onların sosyopat oldukları anlamına gelmez.

• Çocuğunuzun kaka şakalarını sevmesinin arkasındaki gelişimsel sebep.
<saat/>

Küçük Zaferler

Ebeveynlik bir eziyet olabilir. Minik zaferleri kutlayalım.

<saat/>

Tiny Victory’nizi yayınlama şansı istiyorsanız, bizi Instagram’da bulun. @NYTebeveynlik ve #tinyvictories hashtag’ini kullanın; bize e-posta gönderin ; veya Bu sayfanın altındaki Minik Zafer . Tam adınızı ve konumunuzu ekleyin. Küçük Zaferler, netlik ve stil için düzenlenebilir. Adınız, konumunuz ve yorumlarınız yayınlanabilir, ancak iletişim bilgileriniz yayınlanmaz. Bize göndererek, okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi kabul edersiniz. Okuyucu Gönderim Koşulları bize gönderdiğiniz tüm içerik ve diğer bilgilerle ilgili olarak.