Çocuklarımız İçin Dua Ederken Neye Dua Ediyoruz?

Dahi kafalar

New member
Annie Dillard önce, “Günlerimizi nasıl geçirirsek, elbette hayatımızı da öyle geçiririz” diye yazmıştı. Ve uzun zamandır bizi oluşturan ve sonunda tüm hayatımızı şekillendiren günlük alışkanlıklara ve disiplinlere çekiliyorum. Rutinlerimizi, kalıplarımızı, nihayetinde kim olduğumuzu oluşturan genellikle sessiz faaliyetleri ortaya çıkarmak konusunda çok kişisel ve samimi bir şey var. Bu, özellikle ailelerimiz ve çocuklarımız için yaptığımız dualar söz konusu olduğunda geçerlidir.

Okul yılına başlarken, okuyuculardan çocukları bu yeni mevsime göndermek için kullandıkları dua uygulamalarını veya diğer ritüelleri paylaşmalarını istedim. Uygulamaları cömertçe sunanların hayatlarına göz atmak ve diğer insanların dualarını dinlemek bir hediyeydi. Bu samimi anlar ve sözler, çocuklara, öğretmenlerine, okullarımıza ve topluluklarımıza karşı derin bir sevginin göstergesidir.

İşte paylaştıklarından bazıları:

Teksaslı Rahip Linda Anderson-Little, çocukları büyürken onları okula göndereceğini şöyle yazdı: “Sevimli, yetenekli ve değerlisiniz ve size inanıyorum, o yüzden bugünü harika bir gün yapın! Seni seviyorum!” Devam etti: “Lisedeyken, diğer grup çocukları erken ayrılmak için arabadayken bile hala yaptım. Gözlerini devirir ve gizlice gülümserlerdi.”

Maplewood, NJ’den Ellen Donker şunları yazdı: “Her sabah evden çıkmadan önce kısa bir dua ettim – o gün için Tanrı’ya şükrederek, iyi seçimler yapmak ve başkalarına nezaket göstermek için yardım istedim. Arkadaşlarından biri bittiyse,” diye ekledi, “o çocuğu da dahil ettik. Onlar için bu bir yenilikti, daha önce hiç görmedikleri bir şeydi, ama çocuklarım kıvrandığında bile, alışkanlıklarımızın evimizin dışında tuhaf görünmesinden korktuğumda bile her zaman bir saygı duydum.”

Kaliforniya, Berkeley’den Maria Francis şunları yazdı: “Çocuklarımız artık büyüdü, ama biz onlara ne zaman gittiklerini veya ne zaman bıraktığımızı soruyoruz, hatta onları üniversiteye taşırken bile: ‘Sen kimsin?’

“’Ben Cennetin Yüce Kralı’nın çocuğuyum ve O’nun suretini dünyaya taşıyorum’ diye cevaplamayı çocuklarımıza öğrettik. Bir papaz olan kocam Mike, yedi yıl önce, neredeyse tüm hafızasını ve bilgisini çalan anoksik bir beyin hasarı geçirdi, ama yine de bu soruyu cevaplayabilir!”

Bazılarınız günlük egzersiz rutinlerinize duaları dahil ettiğinizi yazdı:

Kuzey Carolina’dan Janis Rutt Landes şunları yazdı: “Sabah yoga pratiğimde çocuk pozunu tutarken dua ediyorum: ‘Sevgili Tanrım, lütfen bugün dünyayı dolaşırken onlara rehberlik et, onları sağla ve koru’.”

Vermont’tan Deborah Dickerson, ailesinin, araba yolunun sonuna kadar olan yürüyüşü bir beraberlik anı olarak kullandığını söyledi: “Oğullarımız okul çağına geldiğinde, bir aile olarak ¼ mil uzunluğundaki araba yolunun sonuna kadar yürüdük (köpek dahil). ). Otobüs gelmeden önce birlikte dua ettik. Günleri, projeleri, arkadaşları, öğretmenleri, zorbaları, uyumsuzları, otobüs şoförü ve arkadaşları için dua ettik.” “Şu anda çocukları eğitme ve koruma sorumluluğunu taşıyan öğretmenlere dikkat ediyorum. Bazıları görev için canlarını ortaya koydular” dedi.

New York’taki Hudson Vadisi’nden bir okuyucu, günlük sabah yürüyüşü sırasında ilkokul, ortaokul ve lisenin yanından geçtiğini yazdı. Şöyle yazdı: “Okulların önünden geçerken öğrenciler, öğretmenler, yöneticiler ve bina için dua ediyorum.”

İşçi Bayramı hafta sonundaki son yürüyüşünü anlattı ve okul çocuklarının “en savunmasızdan en şiddetliye kadar kendilerini güvende ve değerli hissetmeleri” için dua ettiğini söyledi. Devam etti: “Binanın ana kapılarına yaklaşırken ellerimi üzerlerine koyuyorum ve kapılarından geçen her ruhun huzuru, belki de evde yaşanamayacak bir huzuru yaşaması için dua ediyorum. Öğretmenler için, sınıflarındaki her çocuğu kabul etmek, sevmek ve teşvik etmek için yüreklerinin genişlemesi için dua ediyorum. Oyun alanına giderken, okul gözlemcilerinin teneffüs sırasında huzuru koruduğunu hayal ettim. Allah’tan onlara ve okul yöneticilerine önümüzdeki yıl karşılaşacakları seçimler için akıl vermesini niyaz ediyorum.”

Birkaç ebeveyn, özellikle anneler, diğer ebeveynlerle birlikte dua ettiklerini söyledi:

Pennsylvania’dan Melinda Dewey şunları yazdı: “Ülke genelindeki birçok okulda anneler Kutsal Yazıları kullanarak belirli şekillerde dua etmek için her hafta bir araya geliyor. Birliğe odaklanmayı ve birlikte anlaşmayı seçerek, Tanrı’dan nimetini çocuklarımıza, diğer çocuklara, öğretmenlere ve okul yetkililerine çeşitli şekillerde dökmesini isteyerek tek bir ahenk içinde dua ediyoruz. En zorlu durumların hayal bile edemeyeceğimiz şekillerde çözüldüğünü görmek ve çocuklarımızın, anneler olarak bunu gerçekleştirme yeteneğimizin kesinlikle ötesinde şekillerde büyüdüğünü ve olgunlaştığını görmek şaşırtıcı. O saatler hayatımın en ödüllendirici saatleriydi.”

Son olarak, bazı okuyucular özel dualar sundular. Başkalarından aldığım sözlerle dua etmeyi faydalı buluyorum, belki siz de alırsınız.

Okul çağında iki çocuğu olan Georgia’dan Ben Wright şunları yazdı: “Son beş ya da altı yıldır, her çocuğumuzu yatırdığımda, dua ediyoruz: Hasta olan herkesin güçlü olmasına yardım edin, herkese yardım edin. Cesur olmaktan kork, yalnız olan herkese bir arkadaş bulması için yardım et ve yalnız olduğunu gördüğümüz herkesle arkadaş olmamıza yardım et.”

34 yıldır öğretmenlik yaptığını ve şu anda ortaokul ve lisede İngilizce öğrettiğini yazan Missouri’den Jill Donovan, bu yıl dua ettiğini söyledi: okul, lise ve üniversite bu ülkede. Lütfen birlikte öğretip öğrenirken tüm öğrencileri, öğretmenleri ve personeli koruyun ve koruyun. Lütfen her olası nişancının etrafına melekler koyun ve bu bireylerin ihtiyaç duydukları yardımı bulmalarına yardımcı olun. Oğlun ve kurtarıcım İsa Mesih’in adıyla, amin.”

Ayrıca kendisi ve dört kız kardeşinin haftalık bir metin üzerinden birbirleriyle dua ettiklerini ve “bu yıl hepimiz aynı duayı ediyoruz” diye yazdı.

Yine Missouri’den Spencer Cummins, ortaokuldaki kızı ve day deva’daki en küçüğü ve ayrıca 20 yıldır devlet okulu öğretmeni olarak görev yapan karısı için dua ettiğini yazdı. Dedi ki: “Sabır için dua ediyoruz. Her yıl, kuralları çiğnemeye, başkalarına zarar vermeye ve büyük yıkımlara yol açmaya kararlı, son derece sert çocuklar var. Her yıl duam, onları proje olarak değil, insan olarak görmemizdir. Yüreklerinde sonsuzluğun damgasını taşıyan, ama yine de insanların onları sevmesi için haykıran ve yürekleri sızlatan yalvarışlarını dinleyen değerli imge taşıyıcıları.”

Portland, Oregon’dan iki küçük çocuk annesi Carmen Goetschius şu duayı yaptı: “Yazın sonu yine üzerimize çöktü, ey Tanrım ve yakında çocuklarımız yeni bir eğitim yılına başlayacak. Onlar bir sinir demeti ve heyecanla köpürüyorlar (genç olmadıkları ve tüm bunlar soğukkanlılığın soğuk bir dış görünüşü altında saklanmadığı sürece). Dünyanın her yerindeki çocuklara yaklaşın.” Devam etti: “Ruhlarına derin gerçekleri fısıldayın: Onlar bir amaç için yaratıldılar ve sevgili çocuklarınız, bitkin, umutlu ebeveynlerinin hayatlarının büyük ayrıcalığından bahsetmiyorum bile.

“Öğrenmelerini kutsa ve onlara yol boyunca öğretmenlerine değer vermeyi öğret. Onları dünyanın güzelliğine ve hepimizin önünde duran zorlu zorluklara uyandırın. Onlara işbirlikçi, sorun çözücü, kibar ve sadık sınıf arkadaşları olmaları için ilham verin.”

Bu hafta yazan, çocuklarınız, torunlarınız ve dünyamız için böylesine müşfik umutları, korkuları ve duaları paylaşan tüm okuyuculara teşekkür ederim.

Tish Harrison Warren (@Tish_H_Warren), Kuzey Amerika’daki Anglikan Kilisesi’nde bir rahip ve “Gece Duası: Çalışan, İzleyen veya Ağlayanlar İçin” kitabının yazarıdır.