Covid 3. 0, Biden 2.0 ve Trump Numarası… Pek Emin Değiliz

Dahi kafalar

New member
Bret Stephens:Mutlu 22, Gail. Umarım yılınız güzel bir başlangıç yapar. Tanıdığım hemen hemen herkesin sahip olduğu gibi görünen Covid 3. 0 hakkındaki düşüncelerinizi almak için istekliyim.

Gail Collins:Mutlu Yıllar, Bret. Uçak yolculuğu, aile ve arkadaşlar ziyaretleri ve diğer birkaç gezi ile güzel ve uzun bir tatil geçirdim. Herhangi bir Covid kesintisi yok, ancak arkadaşları hasta olan arkadaşlarımdan ve gerçekten kötü bir bölüm geçiren bir komşumdan uyarılar aldım.

Ama gribin bir grup insanı alt üst ettiği diğer tatilleri hatırlıyorum. Hala herkes tüm aşı çekimlerini yaparsa, halka açık yerlerde maske takarsa ve örneğin reçel dolu barlar gibi sahnelerden kaçınırsa, oldukça normal bir hayat yaşamanın hala mümkün olduğunu düşünmeye devam edin.

katılmıyor musun?

Bret:Omicron’u önceki varyantlardan temelde farklı şekilde ele almamız gerektiğini düşünüyorum. Herkes üçlü aşılanmalı. Ancak “yayılmayı durdurabileceğimiz” veya “eğriyi düzleştirebileceğimiz” fikri gerçekçi değil, muhtemelen gereksiz ve muhtemelen ters tepebilir.

Kuvvetli insanlar, çoğunlukla çok şiddetli olmasa da, yine de hastalanabilirler. New York City hastanelerinde Covid olan insanların yarısından fazlası Covid nedeniyle orada değil. Testler her zaman virüsü tespit etmez ve tespit ettiğinde genellikle çok geç olur. Maske takmak, en azından çoğu insanın tercih ettiği cerrahi veya kumaş maskelerle, onu önemli ölçüde yavaşlatmadı. Ve bu kadar hızlı yayılan bir şeyle temas takibi anlamsızdır. Belki eğriyi düzleştirmeye çalışmak yerine, ani yükselişi kabul etmeli ve Omicron’u eski suçiçeği partisinin koronavirüs versiyonu olarak düşünmeliyiz, annemin beni çocukken götürdüğü tür, böylece üstesinden gelip bağışıklık kazanabileyim.

Gail: Bazı aşı karşıtlarının çocukluk hastalıklarına karşı başka aşıları da kınadığını duymak ilginçti. Hala hiçbirinin çiçek hastalığını geri getirmek için çağrıda bulunduğunu duymadım.

Bret:Mecazi olarak konuşursak, üzerlerinde bir çiçek hastalığı. Farklı bir konuda, bahse girerim gerçeği, dürüstlüğü ve Amerikan tarzını savunduğu için Dick Cheney’e minnettar olduğunuzu hiç görmemişsinizdir.

Gail: Neyse ki kızı, kesinlikle katılmadığım insanları neşelendirmem için beni hazırladı. Liz Cheney, vergilerden kürtaja ve silahlara kadar her şey söz konusu olduğunda oldukça sağda, ancak geçen Ocak isyanı gibi diğer derin meseleler söz konusu olduğunda, ilkeli insanların partilerinden nasıl ayrılabileceğinin harika bir örneği.

Bret:Riot çok kibar bir kelime.

Gail: Son derece huysuz olarak hatırladığım, ancak 80’lerinde çok çekici bulduğum çocukluk arkadaşlarımın ebeveynlerine rastladım. Dolayısıyla Cheney Sr.’nin yeni görünümü o kadar da şaşırtıcı değildi. Gerçi bunlar eskiden sokağa çıkma yasağı diye bağıran babalardı ve bu Irak’ı işgal etmekle aynı şey değil.

Ama Liz hakkında – bahse girerim Kongre’deki birçok Cumhuriyetçi, Trump’ın terörize ettiği küçük kalplerinin derinliklerinde onunla aynı fikirdedir. düşünmüyor musun?

Bret: Eskiden bunu düşünürdüm. Ama şimdi bence o kadar derinden inkar ediyorlar ki bu klinik. Capitol’e saldıranların yanlış yola sapmış vatanseverler olduğuna kendilerini ikna ettiler, bu Harvey Weinstein’ın beceriksiz bir romantik olduğunu söylemek gibi bir şey. Nancy Pelosi’yi binayı güvenceye almak için yeterince şey yapmadığı için suçlamaya hevesliler, bu da kurbanı mallarını haydutlardan korumak için yeterince şey yapmadığı için suçlamak anlamına geliyor. Demokratların, sanki demokratik bir seçimi devirmeye yönelik şiddetli bir girişimin biraz kontrolden çıkmış bir frat partisi olarak tanımlanması daha iyiymiş gibi, “isyan” kelimesini kullanmalarından rahatsızlar. Mike Pence’i, seçimin onaylanmasına müdahale etmeyi reddederek anayasal görevini yerine getirdiği için övüyorlar, ancak sonucu kabul etmeyecek olan 147 Kongre Cumhuriyetçisi hakkında hiçbir şey söylemiyorlar. Stacey Abrams’ın 2018 Georgia valilik yarışındaki kaybını kabul etmeyi reddetmesi ve Donald Trump’ın 2020’ye ilişkin aralıksız, saplantılı, demagojik, yıkıcı yalanını coşkulu kişilik tuhaflıklarından biri olarak ele alması hakkında devam ediyorlar.

Gail:Hükümet dışı harcamalar konusunda nasıl bir araya gelebileceğimiz şaşırtıcı.

Bret: Sanırım Polonya’dan eski bir ifade var, “Benim sirkim değil. Maymunlarım değil. “Maalesef ülke için, G. O. P., çatık kaşlı sirk müdürü Tucker Carlson ile bizim ulusal sirkimiz oldu. Şimdi soru, Demokratların palyaço gösterisinin tekrar iktidara gelmesini engellemek için etkili bir şekilde yönetip yönetemeyecekleri. umutlu musun

Gail:Biliyorsunuz, Başkan Biden kalabalığı harekete geçirenin tam tersi ama şu anda aklı başında, normal ve ilkeli bir ulusal lidere sahip olmak sorun değil.

Ülkeyi muazzam değişikliklere sürüklemeyecek, ama belki de şu anda aradığımız şey “sekizinci sınıf öğretmenim gibi iyi adam. ”

Bret: Şikago’daki sekizinci sınıf öğretmenlerinin işe gelmesinde yüksek sesle ısrar eden iyi bir adam daha da iyi olurdu. Pardon, diyordunuz….

Gail: Asıl sekizinci sınıf öğretmenim, daha önce de bahsettiğim gibi, bir rahibeydi ve bize, “Unutmayın, İsa’yı Yahudiler değil, Romalılar öldürdü. ” Hala hatırladığım gerçeği, o zamanlar gerçek bir bilgi parçası olduğu anlamına geliyor.

Bret: Rahibenin bunu temizlemesine sevindim. İbrani atalarım Roma medyasını kontrol etmekle, Roma fetihlerini finanse etmekle ve kötülüklerini alışılmadık bir hahama harcamak için Roma Senatosunu manipüle etmekle fazlasıyla meşguldü.

Gail: Ve kültürel devrimlerden bahsederken – bunun senin zamanından önce olduğunu biliyorum, ama bir genç olarak Sidney Poitier’in en iyi erkek oyuncu dalında Oscar kazandığını ve çok heyecanlandığını hatırlıyorum. Bunun çok önemli olduğunu biliyordum ve sanırım kazandığı “Zambaklar Tarlası” filmi, bu Siyah adamın bir grup rahibeye yardım etmesiyle ilgiliydi ve Katolik gençliğimizde çok şey ifade ediyordu.

Siyahların başarısının kabul edilmesinin ülke için büyük bir haber gibi göründüğü tüm zamanları hatırlattı bana.

Bret:Meslektaşımız Charles Blow’un geçen hafta büyüleyici bir anmada belirttiği gibi, birinci sınıf bir hareket. Benim kuşağım için, buna karşılık gelen benzetme, 1980’lerde AIDS krizi sırasındaki eşcinsel hakları hareketiydi. İngiliz müzik grubu Bronski Beat’in ses getiren “Smalltown Boy” şarkısının klibini izlediğimi hatırlıyorum. Küçük bir hikaye anlatımı şaheseri ve aynı zamanda şaşırtıcı derecede cesur ve dürüst bir ortaya çıkma hikayesiydi.

Ama Biden’a dönersek, aklı başında, normal ve ilkeli olmanın işe yarayacağını düşünmüyorum. Ben biraz “etkili” ve “kurnaz” olmasını umuyorum. ” O departmanda biraz eksiğiz….

Gail:Pekala, hey, 6 Ocak hakkındaki konuşmasının oldukça güçlü olduğunu düşündüm, katılmıyor musunuz?

Bret: Bir noktaya kadar, evet. Güzeldi. Ve madde ile hiçbir anlaşmazlığım yoktu.

Ancak bir iki endişem var. Biden önemli bir yıldönümünü anmak istiyorsa, iyi ve güzel. Ancak Kongre Demokratlarının seçim kampanyalarının örgütlenme ilkesini “6 Ocak’ı Hatırla” yapmalarını istiyorsa, bu siyasi bir yanlış uygulamadır. Olayı önemini azaltacak ve küçümsendiklerini hisseden kararsız seçmenleri kapatacak şekilde siyasallaştırıyor. Ve Demokratların yapması gereken işten bir oyalama, bu da halkı kendi çıkarlarını ve endişelerini göz önünde bulundurduklarına ikna ediyor. Seçimler her zaman “Son zamanlarda benim için ne yaptın?” ile ilgilidir. Demokratlar, ne kadar önemli olursa olsun, soyut ilkeleri koruma vaadiyle kazanamayacaklar.

Gail:Sanırım Ocak sonrası için endişeleniyorsun. 6 ethos, büyük işletmelerin kârlılık takıntısına karşı sol muhalefeti içerecektir. Medicaid’i genişletmeyi reddetmek, Big Pharma’nın reçeteli ilaç fiyatlarına çıldırmasına izin vermek ve Medicare’i sınırlamak gibi.

Bret: Demokratların deyim yerindeyse sütle eti karıştırmamaya dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Akıllı oyun, 6 Ocak komitesinin işini yapmasına ve kamuoyunun sonuçları çıkarmasına izin vermektir. Bu arada, tedarik zinciri darboğazlarını düzeltin. Okulları kapalı tutmaya çalışan herhangi bir öğretmen sendikasıyla bir tartışma seçin. Dreamers için vatandaşlık karşılığında sınır güvenliğini finanse eden bir göçmenlik faturası önerin. Break Build Back Better’ı küçük parçalara bölün ve en popüler parçalarını Joe Manchin, Kyrsten Sinema ve hatta Lisa Murkowski veya Susan Collins gibi bir veya iki Cumhuriyetçinin oylarıyla kabul ettirin.

Trump ve onun epigonlarını yüksek makamlardan uzak tutmak için ahlaki olarak yüksek zemine sahip olmak yeterli değil. Bu, bir seçmen ona her düşünen kişinin onun tarafında olduğunu söylediğinde Adlai Stevenson’ın sözde söylediği bir şeye benziyor. Korkarım bu olmayacak, diye yanıtladı. “Çoğunluğa ihtiyacım var. “Demokrasinin çoğunluğa ihtiyacı var.

Gail:Hey, bugünkü son görevim belli. Burada durmamızı istiyorum, böylece hepimiz Adlai Stevenson’la bitirdiğimiz zamanı hatırlayabiliriz.

Gelecek haftaya kadar, Bret.

The Times yayınlamaya kararlıdır harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: harfler@nytimes. com .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve Instagram .