Cumhuriyetçiler neden ABD Eğitim Bakanlığı'nı sökmeye çalışıyor?

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Cumhuriyetçilerin departmana karşı hangi argümanları var?

Genç Amerikalılar uluslararası eğitim sıralamasının son yerinde ve ABD öğrenci masraflarında “bir numara”: bunlar Donald Trump'ın bazı argümanları ve Cumhuriyetçiler Eğitim Bakanlığı'nın sökülmesini haklı çıkarıyor. Ama onlar yanlış.

Nat Malkus, eğitim politikaları üzerine yapılan bir araştırmacı olan Nat Malkus ve haklı bir çalışma merkezi olan Amerikan Girişim Enstitüsü müdür yardımcısı AFP'ye verdiği demeçte, “Amerika Birleşik Devletleri uluslararası sınıflandırmaların son pozisyonlarında görünmüyor.” Dedi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün son PISA testi (OECD) 15 yıllık Amerikalı öğrencileri ortalama okumanın üzerine ve matematiksel anlayışta ortalamaya yakındır.

Diğer iki uluslararası test olan Pirls 2021 Reading ve Timss 2023 Bilim ve Matematik, Amerika Birleşik Devletleri'ni değerlendirilen ülkelerin ortalamasına dahil ediyor.

Ulusal Eğitim İlerleme Değerlendirmesi (NAEP), kısmen kaosa ve Covid-19 pandeminin neden olduğu okulların kapatılmasına atfedilen 2019'dan bu yana öğrenci performansında önemli bir azalma göstermektedir. Uzmanlar ayrıca ekranların ve sosyal ağların okuma seviyeleri üzerindeki etkisinden de endişe duymaktadır.

Ancak panorama, muhafazakar yorumcuların onayladığı gibi “felaket” değil. NAEP'in sonuçlarına göre, 2024'te dördüncü sınıf öğrencilerin% 76'sı (9 ila 10 yıl) ve sekizinci sınıfın% 61'i (13 ila 14 yıl) matematikte beklenen temel seviyeye ulaştı veya aştı.

Okumada, sırasıyla% 60 ve% 67'de minimumun üzerinde puanlar elde ettiler.

Florida'dan Cumhuriyetçi Temsilci Byron Donalds gibi öğrencilerin “Eğitim Bakanlığı'nın kurulmasından bu yana geride kaldıklarını” söylemek de yanlıştır.

Ulusal Eğitim İstatistikleri Merkezi'ne (NCES) göre, dördüncü sınıf öğrencilerindeki ortalama matematik skoru 1990'dan bu yana 24 puan arttı ve 1992'den bu yana okuma medyası değişmedi.

Malkus için, Eğitim Bakanlığı “bürokrasiden” muaf olmasa da, “öğrencilerin sonuçlarından sorumlu olarak kabul edilemez”.