Cumhuriyetçiler Odayı Okumadı

Dahi kafalar

New member
Kabul ediyorum: Sağın ve sağı dinleyen siyasi analistlerin beni çıldırtmasına izin verdim.

Kırmızı bir dalganın geldiğine dair hiçbir zaman çok fazla kanıt yoktu. Zorlayıcı Yüksek Mahkeme, Roe v. Wade davasını iptal ettiğinden, Demokratlar özel seçimlerde üstün performans gösterdiler ve seçim yanlısı taraf, Kansas’ta kürtajla ilgili bir referandumda ezici bir zafer kazandı. Anketler, birkaç rekabetçi eyalet ve bölgede son derece yakın bir yarış olduğunu gösterdi ve bazılarının önünde Demokratlar vardı, ancak görünüşte anlayışlı gözlemciler anlatıyı sayıların önüne koydu. Yakın tarihli bir Politico/Morning Consult anketi, ankete katılanların yüzde 48’inin Kongre için Demokratlara ve sadece yüzde 43’ünün Cumhuriyetçilere oy vermeyi amaçladığını gösterdi. Politico, kendi anketini aykırı bir değer olarak reddetti ve bununla ilgili hikayenin başlığını attı: “Seçmenler Ekonomi ve Enflasyon için Demokratları Suçlamaya Hazır Görünüyor.”

2016’da travma geçirmiş endişeli bir insan olduğum için, kendi korku duygumu içgörüyle karıştırdım ve Demokratik bir yok oluşu öngören insanların bir şeyler bilmesi gerektiğini varsaydım. Yapmam gereken, Yüksek Mahkeme’nin kadınları bedensel özerklik haklarından mahrum bırakan kararı olan Dobbs v. Jackson Kadın Sağlığı Örgütü’nün serbest bıraktığı öfkeli siyasi enerjiyi izleyenleri dinlemekti. Yeni seçmen kayıtlarındaki artışı ve erken oylamayı izleyen Demokrat bir analist olan Tom Bonier, “Görünüşe göre pek çok veri vardı ve bunların neredeyse tamamı Dobbs’un her şeyi değiştirdiği fikrine işaret ediyordu” dedi. kadın.

Bunu yazarken, Kongre’nin kontrolü hala havada. Senato için verilen mücadele, daha önce yeniden Gürcistan’da ikinci tura dönüşebilir. Meclisin Cumhuriyetçilerin eline geçmesi muhtemel görünüyor, ancak sadece bir avuç koltukla. Demokratlar savaş alanı Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin eyaletlerinde valilik kazandılar ve Arizona, Oregon ve Kansas’ta öndeler. Neredeyse 40 yıldır ilk kez Michigan Yasama Meclisi’nin kontrolünü ele geçirmeye hazırlanıyorlar. Ve Kuzey Carolina’da Cumhuriyetçilerin Demokrat valinin vetosunu geçersiz kılarak kürtaj yasağını geçirmelerine izin verecek bir Cumhuriyetçi süper çoğunluğunu savuşturdular.

Cumhuriyetçilerin neden beklenenden çok daha kötü olduğunu tam olarak anlamak biraz zaman alacak. Belki de insanlar, demokrasimizin bütünlüğü hakkında, uzmanların onlara inandığından daha fazla değer veriyorlar. Belki de Nancy Pelosi’nin kocasına yapılan saldırıyı gıdıklayan Cumhuriyetçiler tarafından kapatıldılar. Ancak kürtajın hikayenin büyük bir parçası olduğu konusunda çok az şüphe var gibi görünüyor.

Salı günü Michigan, Kentucky, Vermont, California ve Montana’da kürtaj haklarıyla ilgili beş referandum yapıldı. Kürtaj hakları tarafı ilk dördü kazandı ve Çarşamba öğleden sonra Montana’da lider durumda. Kuzey Carolina’nın 13. Bölgesi’nde, hamile kalan tecavüz ve ensest kurbanlarının kürtaj yapılmadan önce “toplum düzeyinde bir inceleme sürecine” tabi tutulması gerektiğini söyleyen Trump onaylı Cumhuriyetçi Bo Hines, tossup olarak kabul edilen bir koltuğu kaybetti.

Yüksek profilli, kürtaj karşıtı bir Hıristiyan milliyetçisi olan Colorado Cumhuriyetçisi Lauren Boebert, yaygın olarak yeniden seçilmek için aday olarak görülen, şu anda birkaç bin oyla aşağıda. Rakibi Demokrat Adam Frisch, kürtaj yapan bir OB-GYN’nin oğludur; Frisch, babasının bomba tehditleri aldığını hatırladığını söyledi. Çarşamba sabahı, “Bütün bu konu çok kişisel bir sohbetti ve turumda etrafta dolaşırken kesinlikle herhangi bir şey kadar alkış aldı” dedi.

Söz konusu üreme tercihi olduğunda, Cumhuriyetçiler seçmenlerin önemli bir bölümünün değerleriyle basitçe temas halinde değiller. Bonier, “Dobbs’un noktaları gerçekten birleştirdiği daha geniş bir Cumhuriyetçi aşırılık anlatısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu aşırılık, ülkedeki en önemli siyasi hikayedir. 2020’den bu yana, Demokratlar, Kongre’nin her iki kanadının başkanlığını ve kontrolünü birçok kişinin beklediğinden daha küçük bir farkla kazandığında, Demokratların dünyanın tuzu biberi, akşam yemeği yiyen Amerikalıları yüksek sesle kınamayarak mı kapattıkları konusunda sonsuz bir tartışma yaşandı. polisi kurtarmak için. Cumhuriyetçilerin Salı günü gösterdiği zayıf performansın ardından, siyasi basın da benzer bir ilgiyi sağın insanları yabancılaştırdığı yönlere vermelidir. Fox News, sağcı radyo, sosyal medya ve Amerikan halkının yegâne hakiki tribünleri olduklarına dair kendi yetki anlayışları tarafından ikna edilen MAGA yardımcıları, bir balonun içinde sıkışıp kalanlardır. Frisch, “İnsanlar sadece sirkin durmasını istiyor” dedi. Boebert bir şekilde kazanmayı başarsa bile dün gece haklı olduğunu gösteriyor.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .