Demokratik Ara Sınav Dalgası Abartılı mı? Neden Cumhuriyetçiler Hala Evi ve Senatoyu Kazanabilir?

Dahi kafalar

New member
Times Opinion köşe yazarı Ross Douthat, Cumhuriyetçi bir anketör olan Kristen Soltis Anderson ve muhafazakar yazar ve radyo sunucusu Erick Erickson ile Cumhuriyetçilerin sonbahar kampanyasını altüst edip etmediğini veya bir kırmızı dalganın hala mümkün olup olmadığını tartışmak için çevrimiçi bir sohbete ev sahipliği yaptı.

Ross Douthat: Kristen, Erick, bana katıldığınız için çok teşekkürler. Büyük resimle başlayalım. 2022’nin başından yaz ortasına kadar, Cumhuriyetçiler Kongre için genel oylamada sürekli olarak yaklaşık iki buçuk puan öndeydi. Bugün, aynı genel oy pusulası ya berabere kaldı ya da Demokratlara hafif bir avantaj sağlıyor. Kristen, ne değişti?

Kristen Soltis Anderson: Gördüğüm en büyük değişim, Demokrat taraftaki coşku. Kış ve bahar aylarında, seçmenlere oy kullanmaya ne kadar motive oldukları sorulduğunda Cumhuriyetçiler bir avantaj elde etti. Demokratik koalisyonun kilit kısımları, tam olarak uyumlu değildi veya katılmakla ilgilenmedi.

Bu, orta vadede görece dinamik bir yıl, ancak son iki veya üç ay Demokratların bu coşku açığını kapattığını gördü.

Erick Erickson:Dobbs kararının bunda ne kadar rol oynayacağını az takdir ettim.

Ancak RealClearPolitics anket ortalamaları yaklaşık yirmi yıl öncesine dayanıyor. Cumhuriyetçilerin başarılı olduğu ara seçimler için, yılın bu zamanında oylama daraldı. RealClearPolitics’ten Tom Bevan, geçen hafta bu konuda iyi bir haber yaptı. Aslında radyo dinleyicilerime genel oylamanın Ağustos ayında bağlanmasını beklememiz gerektiğini söyledim ve işte burada. Eylül sonuna kadar yarışın yönünü gerçekten değerlendirmek için beklerdim.

Douthat:Dobbs’un Demokratik coşkuyu artırdığını varsayarsak, Kristen, sözgelimi düşen gaz fiyatlarına kıyasla bu etkiyi ne kadar ağırlamalıyız?

Anderson: Dobbs kararı büyük bir dönüm noktası oldu. Seçmenlerin fikirlerini Cumhuriyetçilerden Demokratlara değiştirmekten çok, daha az ilgilenmiş ve daha az meşgul olabilecek seçmenleri harekete geçirmekle ilgiliydi. Ayrıca Demokratlara konuyu enflasyon ve gaz fiyatlarından değiştiren bir mesaj verdi. Hala ekonomiyi bu ara sınav için büyük bir itici güç olarak görüyorum, bu yüzden hala bu noktada Cumhuriyetçilerin iyi bir konumda olduğunu düşünüyorum. Ancak Demokrat adayların kürtajla ilgili reklamlar yayınlamasının bir nedeni var.

Douthat: Erick, Dobbs etkisini hafife almış olabileceğini söyledin. GOP politikacılarının demokratik tartışmalarda kürtaja geri dönmeye gerçekten hazır olduğunu düşünüyor musunuz?

Erickson: Resmileşmeden haftalar önce sızdırılmış olduğunu düşünürsek, GOP’un Dobbs kararı üzerindeki sürprizine biraz kafam karıştı. Buna hazırlanmak ve ortak bir zemin bulmak için zamanları vardı ve asla aynı fikirde değillerdi. Hazırlıksız olarak, bu konuda daha agresif seslerin seçmenleri korkutmasına izin verdiler. GOP’ta yüksek sesler olduğunda, Dobbs’tan sonra kürtajı suç haline getirmekten bahsetmeye başlayın, bu insanları korkutmaya eğilimlidir.

Yine de, ekonominin seçimlerde orantısız bir şekilde oynayacağını düşünmeye devam ediyorum. Kristen’in dediği gibi, aksi takdirde Dobbs öncesi olacağından daha fazla Demokrat çıkacak, ancak parti ekonomi ve enflasyona odaklanırsa GOP iyi olmalı.

Douthat: Peki, enflasyon düşmeye devam etmedikçe, değil mi? Görünüşe göre Cumhuriyetçiler bu konuya çok fazla fiş itti. İkiniz de GOP’un bu sonbaharda Kongre’yi kazanmak için yüksek enflasyonlu bir ekonomiye veya potansiyel bir durgunluğa ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz?

Anderson: Kesinlikle kötü bir ekonomiyi desteklemiyorum. Ancak insanların ekonomiye ilişkin algıları ile iktidardaki partiye bağlı kalma istekleri arasında tipik olarak bir bağlantı vardır. Enflasyon ve artan gaz fiyatlarının Demokratların bile Dobbs’tan önce endişelerini dile getirdiği bir konu olduğunu belirtmekte fayda var. Cumhuriyetçiler, haklı olarak, partilerinin kendileri için iki önemli şeyi olan bir mesele olarak gördüler: Bağımsızlar, bunun en önemli mesele olduğunu düşündüler ve seçmenler, Cumhuriyetçilere bu konuda daha çok güveniyorlardı.

Erickson:Deflasyon görmeyeceğiz, bu nedenle düşük enflasyon hala enflasyondur.

Anderson:Şunu da belirtmekte fayda var ki, Washington’daki gevezelik, seçmenler için enflasyonun hızla azalıyor gibi görünmesine rağmen, durumun böyle olduğunu ille de kabul etmiyorum.

Erickson:Evet, çok sayıda bakkal alışverişi yapan ve yemek pişiren bir baba olarak, süt ve et birkaç ay önce olduğu kadar pahalı olmasa da hala pahalı ve Amerikalılar için ücret artışları birçok tüketim malının maliyetini karşılamadı. .

Douthat:Cumhuriyetçiler, onlar için işe yarayabilecek diğer meseleler – suç, göç, hatta eğitim – pahasına ekonomiye çok fazla odaklandılar mı?

Anderson:Suç ve göçmenlik, Cumhuriyetçilerin seçmenler karşısında avantajlı olduğu alanlardır, ancak bu konular onlarda o kadar belirgin olmamıştır.

Erickson:Cumhuriyetçilerin Amerika’daki yaşam kalitesinin bozulmasıyla ilgili anlatacakları kapsamlı bir hikayesi var.

Douthat: Biraz da o hikayeyi anlatmaya çalışan adaylardan bahsedelim. Erick, Herschel Walker’ın Senato için GOP adayı olduğu ve kampanya yolunda pek etkileyici olmadığı Georgia’dasın. Saldırgan eyaletlerdeki popüler Cumhuriyetçi valiler, muhtemelen Trumpizmin talepleriyle uğraşmak istemedikleri için Senato yarışlarını geçtiler ve şimdi Arizona’dan Pennsylvania’ya ve Wisconsin’e kadar her yerde anketlerde GOP adaylarınız var.

Aday sorunu ne kadar kötü ve bir Walker veya Dr. Oz yine de kazanabilir mi?

Erickson: İlk önce son kısmı alacağım. GOP, bazı adayları aday göstermeyi başardı. Ama evet, Cumhuriyetçiler yine de kazanabilir. Aslında bu seçimin ulusal anlatısını benimsemekte biraz tereddüt etmemin nedeni de bu.

Walker kusurlu bir aday, ancak ulusal anlatı yarışı gerçekte olduğundan daha kötü durumda. Walker aslında bazı son anketlerde öndeydi. Demokratik Senatör Kampanya Komitesi başkanı geçtiğimiz günlerde başarılı olmasını beklediği yarışlardan bahsetti ve Gürcistan listede yoktu. Georgia’da yerde, Walker kampanyasını yeniledi, yeni insanlar getirdi ve hava savaşı muhtemelen yoğunlaştıkça kalabalıklar artıyor.

Oz ve Blake Masters harika değil. Ancak siyasi ortam, bu kusurlu adaylardan bazılarının seçilmesini sağlayabilir. Unutmayın, 1980’de bir grup Cumhuriyetçi “tesadüfen” senatör olarak seçildi; Ronald Reagan’ın ezici zaferi ve ulusal havanın çok asık olması nedeniyle göreve alındılar. Ayrıca, 2020’de GOP’un beklentileri aştığını ve anketörlerin bunu neden kaçırdıklarına dair hala iyi cevapları olmadığını belirtmekte fayda var. Bunun bir kısmını tekrar yaşıyor olabiliriz.

Douthat: Bu noktayı size belirteyim Kristen: Erick’in bahsettiği rekor göz önüne alındığında, sadece Cumhuriyetçiler değil, birçok liberal Senato yarışlarında, özellikle Ortabatı eyaletlerinde büyük Demokratik avantajlar gösteren anketlere güvenme konusunda çok tereddütlü. Bu döngüde oy kullanma konusunda ne kadar şüphe duymalıyız?

Anderson: Ben bir anket doğrulayıcısı ya da şişi ya da neyiniz var uzağım. Ancak kamuoyu yoklamalarının hedefi nasıl kaçırabileceğinin kesinlikle farkındayım. Ve son birkaç seçim döngüsünün bazılarında, Demokrat Senato adayları hakkında başarılı olamayan ve görevdeki Cumhuriyetçilere kaybeden çok pembe bir hikaye anlatan kamu anketlerine sahip olmamız dikkate değer. Lindsey Graham ve Susan Collins, kimse var mı? Ayrıca, Indiana ve Missouri gibi eyaletlerin mavi dalgalı bir yılda tossup veya yakın yarış olarak kabul edildiği ve yine de Cumhuriyetçilerin kazandığı 2018’i düşünüyorum.

Aynı zamanda, bu 2018 örnekleri, diğer yöne çarpması gereken bir dalga karşısında bile adayların beklentilerin üzerinde performans göstermelerinin mümkün olduğunu gösteriyor.

Douthat: Anket endüstrisinin 2020’den bu yana önemli ölçüde uyum sağladığını düşünüyor musunuz? Pensilvanya veya Wisconsin’de gördüğümüz anketler size göre geçmiş anketlerden daha mı güvenilir?

Anderson: Endişelerimi vurgulamak için yakın tarihli bir örnek kullanacağım. Florida’da büyük bir ön seçim geçirdik ve valinin yarışında ön seçimden önce yayınlanan büyük anketlerden biri, daha ilerici aday Tarım Komiseri Nikki Fried, daha merkezci Demokrat ve eski Cumhuriyetçi Charlie Crist’in önündeydi. . Anket metodolojisi açısından çok şeffaftı, ancak temel alınan verinin çok sayıda üniversite mezunu seçmeni vardı. Doğru ağırlıklandırma ile uygun şeyleri yapsanız bile, altta yatan veri oldukça ilerici bir şekilde çarpıktır. Crist, Fried’i açık bir farkla mağlup etti.

Verileri konusunda şeffaf oldukları için bunu o anketçileri eleştirmek için söylemiyorum, ancak Demokratlar şu anda oy vermek için fazladan ateşlenirlerse, onların da anket yapmak için fazladan ateşlenme şansları vardır.

Douthat:Ancak, Kansas’taki kürtaj referandumundan, liberal davaların ve Demokrat adayların sadece anketlerde değil, gerçek oylamada başarılı olduğu New York’taki son özel seçime kadar birkaç gerçek sonucumuz var.

Bu tür seçim sonuçlarını ne kadar okuyorsunuz?

Anderson: Kansas sonucu, Cumhuriyetçiler için bir uyandırma çağrısıydı. Demokratların merkezdeki seçmenlerle kürtaj hakkında konuşmada, bu seçmenlerin kullanabileceği dili kullanma ve bu merkezci seçmenlerin sahip olabileceği değerlerden yararlanma konusunda gerçek adımlar attığını gösterdi. Ancak özel seçim sonuçlarının başka konularda diğer eyaletlerdeki diğer ırklara aktarılabileceğini söylemek konusunda isteksizim.

Erickson:Kansas’ı ulusun geri kalanına gerçekten tahmin edebileceğimizden şüpheliyim.

Douthat: Erick, hadi Donald Trump hakkında konuşalım, çünkü yazdan gelen diğer büyük değişiklik, eski başkanın manşetlere geri dönmesi. Gizli belge skandalının buradan Seçim Günü’ne kadar bir şekilde donduğunu varsayarsak, Trump ara sınavlara ne kadar gölge düşürüyor?

Erickson: Demokratlar bir süredir Trump’ın 2022 argümanlarının bir parçası olmasını istediklerini söylediler. Elbette o da bunun bir parçası olmak istiyor. Cumhuriyetçiler, yemi yutmak ve Trump hakkında konuşmak konusunda korkunçlar. GOP, refleksif “adamınızın yanında olun” dürtülerini görmezden gelmeye ve bunun yerine ekonomiye, eğitime, suça vb.

Ben sadece Cumhuriyetçilerin konuyla ilgili önceki davranışları göz önüne alındığında bunu yapabileceği konusunda iyimser değilim.

Douthat: Ve Kristen, Erick’in dediği gibi, Demokrat taraftan ve özellikle Biden Beyaz Saray’dan, Trumpizm hakkında ara sınav yapmak için açık bir istek var gibi görünüyor. Bu, geçen yıl Virginia valisinin yarışında Terry McAuliffe için özellikle iyi çalışmadı. Şimdi daha iyi bir strateji mi?

Anderson:Ara sınavda iktidarı kaybeden taraf her zaman referandum olmasını, iktidardaki parti ise seçim olmasını ister.

Trump’ın haberlerde daha fazla yer almasıyla ilgili sorun, Demokratların bir seçim yapmaya çalışmasına yardımcı olmasıdır. Onlara belirgin bir folyo verir. Ancak basitçe “Trump yüzünden X adayına oy vermeyin” demek kusursuz değildir.

Douthat:Trump tarafından seçilen bir grup aday Senato veya valilik yarışlarını kaybederse, bu onu 2024 için hiç zayıflatır mı?

Erickson: GOP kurumunun Trump’ı durdurmak için bu adayları baltaladığı konusunda ısrar eden Trump’ın çekirdek destekçilerine teslim oldum ve daha iyi bir rota çizmenin tek yolu Trump’ı ikiye katlamak. Trump suçlamadan önce Mitch McConnell ve diğerlerini suçlayacaklar.

Anderson: Firmamın Cumhuriyetçi seçmenlere ara sınavlarda Trump’ın Cumhuriyetçi adaylara yardım ettiğini mi yoksa zarar verdiğini mi düşündüklerini sorduğunda, yüzde 61’inin yardım ettiğini ve sadece yüzde 27’sinin zarar verdiğini söylemesi dikkat çekicidir. Bu, Ağustos ayında yaptığımız bir ankettendi.

Kendilerini “önce Trump” olarak görmeyen Cumhuriyetçiler arasında bile, onu partilerinin önüne koyan çoğunluk, onu yardımcı olarak görüyor. Elbette, bunların bir kısmı, soruya yanıt olarak vagonların etrafında dönen Cumhuriyetçi yanıtlayıcılar olabilir. Ancak ara sınavlarda kötü bir performansın Trump’ı suçlamaya yol açacağından şüpheliyim.

Erickson: Demokratlar gerçekten Trump’ın gitmesini istiyorlarsa, onu görmezden gelmeliler. FBI Mar-a-Lago’ya gitmeden önce Cumhuriyetçiler, Trump’tan yavaş yavaş uzaklaşıyorlardı. Demokratların Trump’ın GOP’taki konumunu gerçekten yüksek tutmak istediğinden şüpheleniyorum çünkü bağımsız seçmenler adam için deva gibi görünmüyor ve bu da Demokratlara 2024 Cumhuriyetçi birincil dağınıklığı yaparken bir avantaj sağlıyor.

Trump için daha büyük sorun, büyük bağışçı desteği. Bu insanlar ilerlemek için bir ihtiyaç görecekler. Trump, 2024’ü inşa etmek için 2020’de olduğundan daha büyük dolar bağışçılarına daha az güvenebilecek, ancak küçük dolar bağışçılarından çok şey toplayabileceğinden onlara çok fazla ihtiyacı olmayacak. Ancak bir başkasının arkasında konsolide olurlarsa, Trump için sorunlara neden olabilir.

Douthat: Tamam, tahminleri sorma zamanı. GOP adaylarının mücadele ediyor olarak görüldüğü veya yarışın çok yakın olduğu rekabetçi Senato yarışlarından – Arizona, Georgia, Pennsylvania, Wisconsin ve Nevada diyelim, çünkü bence JD Vance Ohio’yu kazanacak – sence hangisi en olası GOP kazanır ve en olası Demokratik zaferler hangileridir?

Erickson: GOP Gürcistan’ı alıyor. Demokratlar Pennsylvania’yı alır ve Arizona’yı ellerinde tutar. GOP Nevada’yı alır. Ron Johnson’ın Wisconsin’deki yeniden seçimini de kazandığını düşünmeye devam ediyorum. Vance’e katılıyorum ve oradaki ulusal anlatının daha fazla Cumhuriyetçi olan Ohio seçmenleriyle uyumsuz olduğunu düşünüyorum.

Anderson: Erick ile aynı seçeneklere sahibim: Georgia’yı alan Cumhuriyetçiler ve Pennsylvania’yı alan Demokratlar. Bu, bunların sağlam olduğunu düşündüğüm anlamına gelmiyor ve Pennsylvania yarışı genel olarak garip.

Douthat:Ve ekonomi kötüleşirse ve kırmızı dalga olasılığı geri dönerse, en beklenmedik GOP alımı ne olabilir?

Anderson: Washington Senatosu yarışıyla ilgili vızıltıları duymaya devam ediyorum. Cumhuriyetçiler, eski bir triyaj hemşiresi olan adayları Tiffany Smiley’den çok memnunlar. Sağlık deva geçmişine sahip bir kadın aday bu döngüde güçlü olabilir.

Erickson: Gözüm Colorado Senatosu yarışında ve Oregon valilik yarışında olurdu. Ayrıca, GOP’un bir aday üzerinde karar vermesi gerekmesine rağmen, New Hampshire oyunda kalıyor.

Douthat:Son tahminler – bana Cumhuriyetçiler için Meclis ve Senato numaralarını verin.

Erickson:Senato’da 51 ve Meclis’te 235 ile gidiyorum.

Anderson: Meclis’te 230, Senato’da 51 sandalye diyeceğim. Ama iki ay uzakta olduğumuzu da belirtmek isterim.

Douthat: Mantıklı alçakgönüllülüğünüz gerektiği gibi not edildi, Kristen. Müthiş bir tartışma için ikinize de teşekkürler.

Ross Douthat bir Times köşe yazarıdır. “The Selfie Vote”un yazarı Kristen Soltis Anderson, Cumhuriyetçi bir anketör ve anket şirketi Echelon Insights’ın kurucu ortağıdır. “Erick Erickson Show”un sunucusu Erick Erickson, Politik Bir Keşin İtirafları bültenini yazıyor.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .