Demokratların Siyahi Erkek Seçmen Sorunu

Dahi kafalar

New member
Geçen ay bir “Pod Save America” canlı şovunun video kaydında, ünlü bir Demokrat aktivist ve Demokratların Georgia valisi adayı Stacey Abrams, Siyah erkeklerin bu eyaletteki seçimleri belirleme gücüne sahip olduğunu söyledi.

Bazı Siyah erkeklerin “seçilen liderlik genellikle ihtiyaçlarını yansıtmadığı” için oy kullanmamayı tercih ettiğini açıkladıktan sonra şunları söyledi: “Siyah erkekler arasında mümkün olan türden bir katılıma sahipsek ve bana oy verirlerse, biliyorum, Bu seçimi kazanacağım. Bu nedenle kampanyam bu kadar uzun süreli olmaya odaklanmış durumda ve bu zorlukların üstesinden geliyoruz.”

Atlanta Journal Anayasası’nın işaret ettiği gibi, bu, eyaletteki bir “Stacey and the Fellas” etkinliğinde yaptığı ve “Siyah erkekler bana oy verirse, Georgia’yı kazanacağım” dediği bir açıklamayı tekrarlıyordu.

Neden Siyah erkeklere bu özel odaklanma? Büyük olasılıkla, Temmuz ayındaki bir AJC anketi, Gürcistan Demokratları genellikle Siyah seçmenlerin yüzde 90’ından fazlasını elde etmesine rağmen, Siyah seçmenlerin sadece yüzde 80’i tarafından desteklenerek Siyah seçmenlerle önemli ölçüde düşük performans gösterdiğini ortaya koydu.

Kampanya, bu açığı göz önünde bulundurarak özellikle Siyah erkeklere odaklanıyor gibi görünüyor.

Özellikle, yeniden seçilmek için yarışan eyaletten Siyah Demokrat senatör Raphael Warnock, ankette Siyahların yaklaşık yüzde 85’inin desteğini aldı.

Şimdi bu adayların çekiciliğinde farklı bir şey olabilir; rakiplerinin kalitesinde kesinlikle bir fark var. Ya da kadın düşmanlığının tanıdık görüntüsünün içeri girdiğini görüyor olabiliriz.

Bunu söylemek benim için zor. Cevapların burada olmasını isterdim, ama yok. Ancak bu eğilimin sadece Georgia’dan daha büyük göründüğünü söyleyeceğim. Ulusal sahnede Siyah erkeklerin ve Siyah kadınların oyları arasında benzer bir farklılık gördük. Associated Press’in VoteCast anketine göre, Siyah erkeklerin yüzde 12’si 2020’de Donald Trump’a oy verirken, Siyah kadınların sadece yüzde 6’sı oy kullandı. Bu, Siyah erkeklerin yüzde 14’ünün Trump’a oy verdiği 2016 seviyeleriyle tutarlıydı.

Siyah erkeklerin Demokratlara diğer erkeklerden daha yüksek oranda oy verdiğine dikkat edilmelidir, ancak bu kayma Demokratlar için endişe vericidir. The New York Times’ın geçen hafta bildirdiği gibi, Georgia Demokratları Abrams’ın şansı hakkında endişelenmeye başladılar, çünkü “Demokrat seçmenler tarafından sevilse de, Bay Kemp’e karşı dar bir kaybında çok önemli bir destek sağlayan Siyah erkeklerle bir miktar zemin kaybetti. 2018’de.”

Ulusal düzeyde olanlar, Georgia gibi eyaletlerde olanlara kanıyor olabilir.

2019’da siyasi danışman W. Mondale Robinson, bir savunuculuk grubu olan Siyah Erkek Seçmen Projesi’ni kurdu. 2019’da grubun web sitesinde yazdığı gibi:

Bence birçok ilerici için bu eğilimi kavramak zor olabilir. Onlar için seçim, gece ve gündüz gibi net ve ikili görünüyor. Seçmenlerin tüm süreç hakkında karamsar hale geldiği, bazılarının oy vermemeyi tercih ettiği ve bazılarının protesto oyları kullandığı bir gerçekliği tasavvur edemiyorlar.

Ayrıca, birçok Siyah erkeğin mevcut politikamızla ne kadar hayal kırıklığına uğradığını ve hoşnutsuz olduğunu ilericilere kaydettiğini sanmıyorum.

Robinson’ın geçen yıl Washington Post’a söylediği gibi, “Bence hayal kırıklığı tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve Biden Gürcistan’a veya Güney’deki başka bir Siyah eyalete gidip ‘2021’de teslim ettiğimiz şey buydu’ diyemez. ‘” diye devam etti, “Siyahi adamlar olan hiçliğe sinirlendiler… İşi zorlaştırıyor mu? Bu işi neredeyse imkansız hale getiriyor.”

Biden son aylarda bir dizi yasama zaferi yaşadı, ancak burada daha önce altını çizdiğim gibi, anlatıları değiştirmek zor olabilir. Erkeklerin genel olarak kadınlardan biraz daha muhafazakar olduğu için, Siyah erkeklerin Siyah kadınlardan daha muhafazakar olduğu da olabilir.

Ceza adaleti sistemi Siyah erkekleri orantısız bir şekilde etkilese ve polis tarafından daha yüksek profilli cinayetlerin birçoğu Siyah erkeklere ait olsa da, geçen ay yayınlanan bir Pew Araştırma Merkezi anketi, Siyah kadınlardan daha az Siyah erkeğin polis vahşetinin bir suç olduğuna inandığını ortaya koydu. Siyah insanlar için son derece büyük bir sorun ve Siyah kadınlardan daha fazla Siyah erkek, polis fonlarının arttırılması yerine aynı kalması gerektiğine inanıyor.

Siyah erkeklerin oylarının Siyah kadınlarınkiyle neden daha fazla uyumlu olmadığına dair epeyce spekülasyon var ve bazı teoriler ilginç olsa da – Demokratların Siyah erkeklerin çıkarlarını görmezden gelme olasılığı gibi – benim için imkansız. kesinlikle bu teorilerden herhangi birinin tamamen ortaya çıktığını söyleyin.

Ancak açık olan şu ki, Siyah erkekler arasında Demokratlara verilen yumuşama desteği sadece benim gibi insanların hakkında yazacak kadar ilginç bulduğu bir şey değil. Abrams gibi demokrat adaylar bunu endişelenecek kadar rahatsız edici buluyor ve bu tüm Demokratları endişelendirmeli.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook ve Twitter (@zeynep) , ve Instagram .