Donald Trump, 'Bırak Amerika'yı teşvik ediyor, göçmenlere para, seyahat ve daha fazlasını sunuyor

Dahi kafalar

New member
ABD Başkanı Donald Trump, gazetesiz göçmenleri ABD'den gönüllü olarak terk etmeye teşvik etmek için yeni bir plan başlattı. Fox Noticias ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Trump, yönetiminin burslar ve uçuş biletleri de dahil olmak üzere finansal teşvikler sunacağını açıkladı. Bu girişim, ciddi sabıka kaydı olan kişilerin sınır dışı edilmesine öncelik vermeyi ve aynı zamanda ABD'ye yasal olarak geri dönmek için “iyi” insanlar için bir yol sunmayı amaçlamaktadır.

Trump planını açıkladı ve şöyle dedi: “Size bir burs vereceğiz. Size biraz para ve uçak bileti vereceğiz ve sonra sizinle birlikte çalışacağız – eğer iyiyseniz – sizi geri getirmek istiyorsak, sizi mümkün olan en kısa sürede dahil etmek için sizinle birlikte çalışacağız.” Bu yaklaşım, Trump'ın göçe yönelik daha önceki zorlu tutumundaki bir değişime işaret ediyor ve yasal olarak geri dönmek için bazı insanlar için daha sorunsuz bir yol yaratmaya odaklanıyor. Programın detayları, uygulama süresi çubuğu ve yetkilendirme kriterleri belirtilmemiştir.

Plan ayrıca, uygun işçileri bulmalarına yardımcı olarak tarım ve misafirperverlik gibi sektörlerin desteğini de içeriyor. Trump, hükümetinin bireylerin çiftçiler için “çok sakinleştirici” gerekli pozisyonları doldurmalarını önereceğini açıkladı. Otellere ve çiftliklere ihtiyaç duydukları işçileri almalarına yardımcı olma ihtiyacını vurguladı ve sonuçta ABD'de yasadışı olarak çalışan çalışanların yasal izin almasını sağlayacağını söyledi.

Röportaj sırasında, yirmi yıl önce ABD'ye giren ve Amerikan vatandaşı olan çocukları olan Meksikalı bir adamla bir klip çalındı. Sözde belgesiz olan adam Trump'a destek gösterdi ve suç işleyen insanların kendi ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini söyledi. Trump klipe cevap verdi ve şöyle dedi: “Bu adama bakıyorum. Diyorum ki bu tutmak istediğimiz bir adam” ve ekledi: “Muhtemelen sıcaklık alacağım çünkü söyledim.” Ayrıca, adamın sınır dışı etme statüsü hakkında sorulduğunda “Tehlikedeki olduğunu sanmıyorum” diye açıkladı.

Trump hükümeti göçmenleri kendi atamalarını desteklemeye zorladı ve bu süreci kolaylaştırmak için CBP Home uygulaması tanıtıldı. Uygulama ile göçmenler, kendi raporlama sürecini rasyonalize edebilecek kağıtlar olmadan ülkeyi gönüllü olarak terk etme niyetlerini açıklayabilirler.

Beyaz Saray, Reuters başına plan hakkında ek ayrıntılar vermedi. Trump'ın planı, çalışma sıkıntısı ve aynı zamanda yasal göç kanallarını teşvik etmeyi amaçlarken, başarısı, kağıtsız göçmenler arasındaki işbirliği ve CBP Home uygulamasının etkinliği de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır.