Dünyanın en genç Haber oyunu geliştiricisi 6 yaşındaki Simar Khurana ile tanışın

Dahi kafalar

New member
Simar matematiği ve programlamayı çok seviyor ve çocukluğundan sonra oyun geliştiricisi olmak istiyor.

Altı yaşındaki bir kız çocuğu, Guinness Dünya Rekorları (GWR) tarafından dünyanın en genç Haber oyunu geliştiricisi seçildi. Simar Khurana ilk Haber oyununu yarattığında 6 yıl 335 günlüktü. Ontario, Kanada sakini haftada üç derste kodlamayı öğrenmeye başladı. Onun yaşı, bir Simar’ın bilgisayar programlama dünyasına girebileceğine inanmakta güçlük çeken diğer programcıları şok etti. Ancak babası Paras Khurana bir öğretmen aramaya devam etti ve ona programlama konusunda yardımcı olan birini buldu.

“Simar, YouTube Haberlarını izleyerek matematiği kendi başına öğrendi. Anaokulundayken 3. sınıf matematiğini öğrenebildi. El sanatları yaptı ve sahip olduğu her şeyle oynadı, bazen sadece hurda kağıtlarla oynadı” dedi Bay Khurana, GWR’ye.

“İdeal beceri kombinasyonuna sahip olduğu için programlamada doğal olarak başarılı olacağını hissettim. Bu yüzden onun gerçekten hoşuna giden bir demo programlama kursuna gitmesini sağladım!” diye ekledi.

Simar’ın geliştirdiği ilk oyuna Sağlıklı Gıda Mücadelesi adı verildi. Bir doktorun abur cubur yemeyi bırakmasını istemesi üzerine bu fikir aklına geldi.

GWR’ye “Doktor sağlıklı beslenmem gerektiğini söyledi, ben de sağlıklı beslenme ve abur cubur hakkında bir oyun yapmaya karar verdim” dedi.

Simar, kendisi gibi çocukların sağlıklı ve sağlıksız beslenme arasındaki farkları ve neden çok fazla abur cubur yemememiz gerektiğini öğrenmelerine yardımcı olmak istiyor.

Matematiği ve programlamayı seviyor ve büyüdükten sonra oyun geliştiricisi olmak istiyor.

Simar, Guinness Dünya Rekoru’ndan çok memnun olduğunu ve gelecekte daha fazla rekor denemesi ihtimaline de hayır demediğini söyledi.