Ebeveynler Omicron Hakkında Nasıl Düşünmeli?

Dahi kafalar

New member
Omicron varyantı geniş çapta yayılıyor ve enfeksiyon riski eskisinden daha yüksek. Bu, ebeveynler, özellikle de aşı olamayacak kadar küçük çocukları olanlar için belirsizlik yaratır. Çocuklar için risk hakkında nasıl düşünülmesi gerektiğini iki uzmana sorduk. Cevapları uzunluk ve netlik için düzenlendi.

Uzmanlar

• Jennifer Nuzzo, Johns Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Okulu’nda bulaşıcı hastalıklara odaklanan bir epidemiyolog. Dr. Nuzzo ayrıca, devlet okuluna devam eden ve aşıları tam olan 5 ve 8 yaşlarında iki çocuğun ebeveynidir.

• Dr. Baylor College of Medicine’de aşılar üzerinde çalışan bir çocuk doktoru ve bilim adamı olan Peter Hotez. Buna, düşük ve orta gelirli ülkelere yönelik Corbevax adlı bir Covid-19 aşısı da dahildir.
Çocuklarım aşı olmak için çok küçük. Genel olarak Omicron’un riski hakkında nasıl düşünmeliyim?

Jennifer Nuzzo:
Bu durumda çok endişeli olan birçok ebeveyn tanıyorum. Onlar için gerçekten hissediyorum. Küçük çocukların ebeveyni olmak, pandemi olmadığında yeterince ürkütücü!

Genelde insanları riski iki şekilde düşünmeye teşvik etmeye çalışırım: enfekte olma riski ve ciddi şekilde hasta olma riski. Toplumda yüksek düzeyde enfeksiyon, her yaşta enfeksiyon riskini artırır. Omicron’un topluluklardaki Covid vakalarında bir artışa neden olma olasılığı ile enfeksiyon riski maalesef artıyor.

Ancak çocukları aşılamak onları korumanın tek yolu değildir. Genel olarak, aşılanmamış çocukların yaşamlarındaki yetişkinlerin aşı olmasını sağlayarak korunmalarını artırabileceğimizi gördük. Bu, aşılanmak için çok küçük olan çocukları korumanın önemli bir yolu olmaya devam etmektedir.

Kalabalık, kapalı alanlardan ve diğer toplantılardan kaçınarak, sosyal etkinliklerden önce hızlı testler uygulayarak ve küçük çocuklarınızın etrafında yetişkinlerin maske takmasını sağlayarak çocuğunuzun virüse maruz kalma riskini de azaltabilirsiniz.

Küçük çocuklarda hastalık riskiyle ilgili olarak, neyse ki, sahip olduğumuz tüm veriler, enfekte olduklarında ciddi hastalık geliştirme riskinin yetişkinlere ve gençlere göre çok daha düşük olduğunu göstermektedir. Yeni veriler, çocuklar arasında “uzun Covid” riskinin de düşük olduğunu gösteriyor. 12 aylıktan küçük bir bebeğim olsaydı daha fazla önlem alırdım çünkü onların ciddi hastalık riskleri yeni yürümeye başlayan çocuklara göre daha fazla olabilir. Ancak, neyse ki, çoğu o yaşta tam olarak mobil olmadığı için bebeklerin maruziyetini sınırlamak daha kolaydır. Altta yatan sağlık sorunları olan çocuklar daha büyük bir riske sahip olabilir ve ebeveynler, özel rehberlik için çocuklarının tıbbi sağlayıcısına danışmalıdır.

Henüz erken olmasına rağmen, Omicron varyantından çocuklar arasında ciddi hastalık riskinin değiştiği konusunda bizi endişelendirecek herhangi bir veri görmedik. Bu nispeten düşük riskler ve onları daha da düşürme yeteneğimiz, önümüzdeki birkaç ay içinde bazı endişeleri gidermeye yardımcı olabilir.

Peter Hotez: Katılıyorum. Ayrıca Güney Afrika’da Omicron varyantı ile küçük çocukların hastaneye kaldırılması gerektiğini gördüğümüzü de eklemek isterim. Ancak bu çocuklardan bazıları Covid ile hastaneye kaldırılmış olabilir, ancak için Kovid. Omicron’un seçici olarak çocukları hedef alması pek olası değildir, ancak varyant çok bulaşıcı olduğu için bir yangın fırtınası etkisi yaratabilir ve çocuklar yetişkinlerle birlikte yangın fırtınasına sürüklenir. Yaz boyunca Teksas’ta çocuklar ve Delta varyantında da benzer bir şey oldu.

Çocuğumun okulu yeni koronavirüs vakaları nedeniyle bir sınıfı kapattı. Diğer sınıflar gerçekten güvenli mi?

Nuzzo:
Halk sağlığı uzmanları, güvenlik hakkında “güvenli” yerine “daha güvenli” olan göreceli terimlerle konuşmayı tercih ediyor. ” Genel olarak, azaltma stratejileri uygulayan okullar, çocuklar için diğer topluluk ortamlarına göre daha güvenli ortamlar olabilir.

Pandemi boyunca çocuklarda ciddi hastalık riskleri düşük olmuştur. Ve okul çağındaki öğrenciler artık ciddi hastalık risklerini daha da azaltmak için aşı olabilirler. Ayrıntılar önemlidir. Örneğin, okulun temaslı izleme çabaları, olası ortak maruziyet kaynağı hakkında ne sonuca vardı? Çoğu zaman, bir sınıfta enfeksiyonlar olduğunda, bunlar okuldaki bir maruziyetten değil, sınıf arkadaşlarının katıldığı sosyal veya ders dışı bir aktiviteden kaynaklanmış olabilir.

Genel olarak, okul ortamlarında maruz kalan temaslar arasındaki vakalar oldukça nadirdir. Okullar “kalmak için test” stratejileri uygularsa bu risk azaltılabilir: Vaka temaslılarının karantinaya alınmasını talep etmek yerine, vakaların temaslılarının okula gitmenin güvenli olup olmadığını belirlemek için karantina döneminin ne olacağı sırasında hızlı testler kullanılır. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri yakın zamanda bu politikayı onayladı.

Hotez: Bu Omicron enfeksiyon dalgasında pek fazla olumlu nokta yok, ancak en azından çocukların kış tatili veya tatil için eve gönderildiği bir dönemde hızlanıyor. Bu nedenle, K-12 okulları ve çoğu kolej ve üniversite, enfeksiyonların en kötü durumda olduğu bir zamanda oturumda olmayacak. Ocak ayında bazı gecikmeli açılışlar olabilir, özellikle de zaten bu yeni dalganın aşağısındaysak ve fazladan bir veya iki hafta beklemenin ek faydası varsa. Ancak herhangi bir yeni varyant gibi, öğrenene kadar gerçekten bilemeyeceğiz.

Omicron, Delta’dan daha büyük bir dış mekan riski mi sunuyor? Oyun alanlarında çocuklar maskelenmeli mi?

Nuzzo:
Omicron’un dış mekan iletim riskini artırdığına dair belirli veriler görmedim. Güvenlik önlemlerimizden herhangi birinde, önlemin ne kadar koruma sağlayacağı ile neden olacağı bozulma derecesini dengelememiz gerekir. Maskelenecek en önemli yer iç mekanlardır. Bazı çocuklar, özellikle hava çok sıcak değilse, oyun alanlarında maske takmaktan son derece mutludur. Ancak diğer çocuklar maske molalarından gerçekten yararlanıyor.

Çocuklarımın okulu açık teneffüslerde maske taktırmıyor ve çocuklarım bütün gün okulda maske takmaya ara verdikleri için çok minnettarlar. Bunu destekliyorum. Ailemiz genellikle dışarıdayken maske takmıyor, ancak kalabalıktaysak takıyoruz.

Çocukları tiyatro gibi kapalı mekan maskeli etkinliklere götürebilir miyiz? Peki ya müze gibi yerler?

Nuzzo:
Bu sorunun cevabı, çocuklarınızın özel durumuna ve risk tolerans seviyenize bağlıdır. Çocuklarımın ikisi de aşılı, bu yüzden onları müzelere götürmekte kendimi rahat hissediyorum. Aşıdan korunma düzeyleri veya enfekte olmaları durumunda ciddi hastalık geliştirme riskleri konusunda endişelendiğim altta yatan sağlık durumları varsa, muhtemelen kalabalık, kapalı alanlardan daha fazla kaçınmaya çalışırdım.

Çocuklarım aşı olmadan önce, onları nereye götüreceğimiz konusunda daha seçiciydik ve sosyal veya gelişimsel fayda sağlayan yerlere gitmeye öncelik verdik. Onları bilim müzesine götürmeyi düşünürdüm, ancak toplumda bulaşmanın daha düşük olduğu yaz aylarında ziyaret etmeyi tercih ederdim.

Aşılı veya aşısız çocukların oyun tarihlerini nasıl görmeliyiz?

Nuzzo:
En güvenli oyun tarihleri, sınıf arkadaşları gibi, çocuklarınızın zaten düzenli olarak maruz kaldığı diğer aşılı çocuklarla olanlardır. Çocuklarım aşılanmadan önce açık hava oyunlarını tercih ederdim. Henüz kapalı oyun buluşmaları yapmadık, ancak tüm ailemiz aşılandığı ve çocukların büyümesi ve gelişmesi için oyunun önemi verildiği için bunu yapmaktan genellikle rahat ederim.

Hotez: Burada, ülkenin güney kesiminde, hava genellikle çocukların dışarıda oynaması için veya içerideyse havalandırmayı teşvik etmek için bir arka kapı veya pencereyi dışarıya açık bırakmaları için yeterince güzeldir. Aksi takdirde, Jennifer’a katılıyorum.

Çocuklarım aşılandı, ancak daha yaşlı veya bağışıklığı baskılanmış aile üyeleriyle küçük bir tatil kutlaması yapmayı umuyoruz. Bunu yeniden düşünmeli miyiz?

Nuzzo:
Herkesin aşı olduğu göz önüne alındığında nispeten güvenli bir şekilde toplanmak mümkündür. Hızlı testler ve maskeler, koruma katmanları ekleyecektir. Sonuç olarak, karar risk altındaki aile üyelerine bırakılmalıdır. Aileyi bir araya getirmek için hangi düzeyde ek riske tahammül edeceklerine karar vermelidirler.

Hotez: Bence bu, ya yaşa ya da bireylerin bağışıklık yetersizliğinin derecesine bağlı olarak altta yatan risk düzeyine bağlıdır. Aynı zamanda, grubunuzdaki en duyarlı kişilerin güçlendiricilerini ne zaman aldıklarına da bağlıdır, çünkü son araştırmalar, semptomlu hastalıklara karşı korumanın, güçlendiriciden birkaç ay sonra azalabileceğini göstermektedir.

Büyük aile toplantılarına ne dersiniz?

Hotez:
Bir toplantıda ne kadar çok insan varsa, genellikle risk o kadar yüksek olur. Omicron dalgası sırasında bunu tavsiye etmem. Ama toplanacaksanız herkesin aşılarını tam yaptırıp takviye yapmasını, hızlı testler ve maskeler kullanmasını, pencereleri açarak havalandırmayı artırmasını tavsiye ederim.

Ailemde aşı olamayacak kadar küçük çocuklar var ve halihazırda aldığımız önlemlerde büyük değişiklikler yapmayı planlamıyoruz. Çocuklarımızı okula (maskeli) gönderiyoruz ve kiliseye (maskeli) gidiyoruz. Birinin semptomları olduğunda hızlı testler yaparız. 70 yaş üstü iki büyükanne ve büyükbaba da dahil olmak üzere Noel’de aileyi ziyaret etmeyi planlıyoruz. aptal mı oluyoruz?

Nuzzo:
Bazı insanların artan vakalara yanıt olarak davranışlarını temelden değiştirdiklerini biliyorum çünkü bulaşmaya veya sağlık sistemi üzerindeki strese katkıda bulunmak istemiyorlar. Bu çabaları çok takdir ediyor ve destekliyorum. Ancak, bir ebeveyn olarak, çocuklarımızı evde, okul dışında, tatillerde akrabalarından vb. uzak tuttuktan yaklaşık iki yıl sonra bunu yapmak gerçekten zor.

Bu yüzden bence daha gerçekçi bir yanıt, yapmanız gerekenin risk toleransınıza, faaliyetleri daha güvenli hale getirme becerinize ve bir enfeksiyon kaparsanız enfeksiyonla baş etme becerinize bağlı olduğudur. Anlattığınız şey, genellikle, çocuklarımız aşılanmadan önce ailemizin nasıl yaşadığıdır. Bir aile olarak bizim için en önemli olan yerlere gitmeye ve yapmaya öncelik verdik. Bizim için bu, aile ve yakın arkadaşlarla ziyaret etmek ve okula gitmek anlamına geliyordu.

Omicron, kendimizi koruma şeklimizi temelden değiştirmez. Ancak topluluklardaki enfeksiyon düzeyi arttıkça sizin ve aile üyelerinizin virüse maruz kalma olasılığını artıracaktır. Ancak kendimizi virüsten korumak için aldığımız önlemler aynı kalıyor.

Hala aile ile güvenli bir şekilde bir araya gelmenin mümkün olduğunu düşünüyorum, özellikle aşı olabilecek herkes varsa. Bir süredir görmediğiniz insanlarla bir araya gelmeden hemen önce yapılan hızlı testler yardımcı olabilir. İyi havalandırma ve maskeler bu toplantıların daha güvenli olmasına yardımcı olur. Riskler düşük olsa bile, insanlar enfekte olabilecekleri ve enfekte olurlarsa tecrit etmek zorunda kalacakları gerçeğine hazırlıklı olmalıdır.

Hotez: Herkesin aşılarında maksimum düzeyde olması esastır. Güçlendiriciler için uygun olan kişiler onları almalıdır. Yüksek Omicron yeniden enfeksiyon oranları göz önüne alındığında, daha önce enfekte olanların aşı olmaları gerekir. 5 yaş ve üzeri tüm çocuklar aşılanmalıdır.

The Times yayınlamaya kararlıdır harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: harfler@nytimes. com .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve Instagram .