Ebeveynlerin Güvenini, Halk Sağlığı Kurumlarını Yeniden Kazanmak İster misiniz? Mütevazı olmak.

Dahi kafalar

New member
Bu hafta, meslektaşım Dana Goldstein, Head Start anaokullarının ve çocuk deva merkezlerinin hala öğretmenlerin ve 2 yaşından küçük çocukların maske takmasını gerektirdiğini bildirdi. Açıkladığı gibi, bu, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin en son yönergeleriyle uyumsuz. Goldstein, “Okulların ve gündüz deva merkezlerinin büyük çoğunluğu, ülkenin virüs açısından en temkinli bölgelerinde bile maskeleri isteğe bağlı hale getirdi” diye yazıyor.

Bu gereklilik, web sitesinde yazan Dünya Sağlık Örgütü ile de uyumsuzdur:

Goldstein’ın konuştuğu Head Start öğrencilerinin bazı bakıcıları, maskelerin çocuklarının dil ve sosyal becerilerinin gelişimini engelleyebileceğinden endişe duyuyor. Politika uzmanları da benzer endişeleri paylaştı. Ekim ayında, Philadelphia Çocuk Hastanesi’nde PolicyLab müdürü ve Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Okulu’nda pediatri profesörü olan David Rubin bana şunları söyledi: erken öğrenme ortamının sosyo-duygusal gelişimi ile ilgisi vardır.”

New Jersey’de birkaç Head Start programını yöneten Acelero Learning için çalışan Amanda Worth-Colón, Goldstein’a “Bizden gelen farklı bilgiler, CDC’ye karşı, devlet okullarına karşı – tüm bunlar güvensizliğe katkıda bulunuyor” dedi. Goldstein’ın yazdığı gibi:

Bu karışıklığa, Amerikan Pediatri Akademisi’nin maskeleme ve çocukların gelişimiyle ilgili yeni bir Twitter iletisi ekleniyor. Tweetlerden biri şöyle diyor: “Bakıcıların maske takması çocukların dil gelişimine zarar verir mi? Hayır. Buna dair bir kanıt yok. Görme engelli çocukların bile akranlarıyla aynı oranda konuşma ve dil geliştirdiğini biliyoruz.”

Maske takan bakıcıların çocukların dil gelişimine zarar verdiğine dair “kanıt yok” demek, açık bir bilimsel sorunun aşırı basitleştirilmesidir. “Çalınan Yıl: COVID Çocukların Yaşamlarını Nasıl Değiştirdi ve Şimdi Nereye Gidiyoruz” kitabının yazarı gazeteci Anya Kamenetz bir e-postada “Var olan kanıtları temsil etmede adil olduklarını düşünmüyorum” dedi. “Bunu Ocak ayında bildirdiğimde, küçük çocukların ve özel ihtiyaçları olan çocukların gelişimi üzerindeki etkisi konusunda endişeleri olan araştırmacılar buldum. Sadece temel düzeyde, bütün gün bir çocuğa maskesini çıkarmasını söyleyerek harcıyorsanız, ona okumayı öğretmiyorsunuz ya da okulda geçirdikleri zamanın tadını çıkarmalarına yardımcı olmuyorsunuz” diye ekledi.

Şu anda Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen ve okul öncesi çocuklarda maskelerin kelime öğrenimi üzerindeki etkileri hakkında bir araştırma üzerinde çalışan, konuşma ve gelişim psikolojisi alanında uzman üç araştırmacı olan Tina Grieco-Calub, Katherine Gordon ve Kaylah Lalonde ile konuştum. Projelerinin özetine göre:

Araştırma devam ettiği için sonucunu bilmiyoruz. Ve çalışmanın amacı okul öncesi ortamda maske takmayı ya da buna karşı çıkmak değil – araştırmacılar bulaşıcı hastalık uzmanları değil ve gelecekte Covid veya başka herhangi bir potansiyel virüs ile neler olabileceğini bilmiyoruz. bu dolaşabilir. (Maske tipinin bir fark yaratabileceğini öne süren bazı araştırmalar var.) Rush Üniversitesi Tıp Merkezi’nde doçent olan Grieco-Calub, maskelemenin bu öğrencilerin sağlıklı kalmasına ve bu sınıfların açık kalmasına ve sosyalleşme ve Bu çocuklar için tutarlılık, bakıcı maskelemesinin dil gelişimi üzerindeki potansiyel sakıncalarından daha ağır basabilir.

Çalışmanın amacı, geride kalan çocuklara daha iyi yardım edebilmemiz için maske takmanın etkilerinin ne olabileceğini bilmektir. Boys Town Ulusal Araştırma Hastanesi’nde araştırmacı bilim adamı olan Gordon, bu kararların bireyin kontrolünün ötesinde olduğunu söyledi, bu nedenle “benim bakış açım ebeveynlere ve öğretmenlere kelime dağarcığı gelişimini nasıl artıracakları konusunda araçlar vermek. Öyleyse, gündüz devasındaysanız ve gündüz devası öğretmen olarak maske takmanız gerektiğini söylüyorsa, sınıfınızdaki çocuklarınızın kelime dağarcığını desteklemek için ne yapabilirsiniz?”

CDC’yi veya Akademi’yi kıskanmıyorum. Karmaşık, politik olarak hassas bir konuda halkla açık bir şekilde iletişim kurmak kolay bir iş değildir. Ancak okullarımız ve yerel, eyalet ve ulusal hükümetlerimiz, halk sağlığı müdahalelerinin tüm yararlarını ve dezavantajlarını tartmadıkça ve bunları mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde açıklamadıkça en iyi kararları veremez veya en iyi rehberliği sağlayamaz. Dağınık ve net olmayan konular hakkında kategorik açıklamalar yapmak yardımcı olmuyor. Çocukları mücadele eden ebeveynleri duyulmamış hissettirebilir.

Indiana Üniversitesi’nde çocuk doktoru ve baş sağlık görevlisi olan Aaron Carroll’ın geçen ay Amerika Birleşik Devletleri’nde 5 yaşın altındaki çocuklar arasında düşük aşılama oranı hakkında bir konuk makalesinde belirttiği gibi, ebeveynlerin bize olan güvenini çok fazla kaybettiği görülüyor. halk sağlığı sistemi. Bunun bir kısmı yanlış bilgiden kaynaklansa da, “bir kısmı halk sağlığı uzmanlarının tutarsız ve genellikle yetersiz bilim iletişiminin sonucudur” dedi.

Bence Carroll bunu en iyi şekilde ifade etti, bu yüzden sizi sözleriyle baş başa bırakıyorum: “Halk sağlığı bilimi bir oylama ile kararlaştırılmaz. ‌Ancak, çoğu insanın başarılı olmak için geniş eylemi anlamasını ve desteklemesini gerektirir. Kovid pandemisi ile mücadele çabalarımıza öncülük edenlerin bu desteği kazanmak için taktiklerini değiştirmeleri gerekiyor, çünkü yaptıkları şey işe yaramıyor. Covid’in tehlikeleri konusunda bölünmüş bir ülke değiliz, artık dinlemeyebilecek bir ülkeyiz.”

Minik Zaferinizi yayınlamak için bir şans istiyorsanız, bizi Instagram’da bulun. @NYTebeveynlik ve #tinyvictories hashtag’ini kullanın; bize e-posta gönder ; veya Bu sayfanın altındaki Minik Zafer . Tam adınızı ve konumunuzu ekleyin. Küçük Zaferler, netlik ve stil için düzenlenebilir. Adınız, konumunuz ve yorumlarınız yayınlanabilir, ancak iletişim bilgileriniz yayınlanmaz. Bize göndererek, okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi kabul edersiniz. Okuyucu Gönderim Koşulları bize gönderdiğiniz tüm içerik ve diğer bilgilerle ilgili olarak.