Evlilik Zordur. Sadece Tom ve Gisele’e sor.

Dahi kafalar

New member
45 yaşındaki süperstar oyun kurucu Tom Brady ve 42 yaşındaki süper model Gisele Bündchen geçen hafta boşandıklarını açıkladılar – raporlar Bay Brady’nin emekliliğini sona erdirme ve Tampa için oynamaya dönme kararına katılmadıklarını söyledi. Körfez Korsanları. Ormanın boynumda, Brooklyn, boşanmak için tipik bir sebep değil. Çoğumuz, dahil olan herkesin delicesine güzel bedenlerden milyonlarca dolar para kazanabileceği ilişkilerde değiliz.

Bununla birlikte, bunun dış hatları tanıdıktır: Evlilikte bir kişi, diğerinin başarısını sağlamak için kariyerini kaybetmiştir. O zaman bu takasın lehdarının karşılık vermesi gerekiyor, ama yapmıyor. Heteronormatif evlilikte, hayal kırıklığı yaratan bir düzenlilikle, acı çeken kadının kariyeridir.

Başka birinin evliliğinde neler olup bittiğini asla bilemeyiz, ancak mükemmel şekilde fotoğraflanan her hareketi ünlü magazin dergilerine giren türden bir insansanız, bunun böyle olduğunu düşündüğü için halkı tam olarak suçlayamazsınız. Yedi Üstün Bowl şampiyonluk yüzüğü olan Bay Brady, sahada daha yapacak işleri olduğuna karar verdi. Evdeki meseleleri denetleyen Bayan Bündchen’in de başarmak istediği başka şeyler olduğunu hayal etmek kolay.

Pek çok nedenden dolayı Bayan Bündchen’a sempati duyuyorum ve bunlardan bazıları onun sorduğu şeyin özel doğasıyla ilgili. Kocam ve ben 45 yaşındayız ve o yaşta, çok formda olsanız bile, bazı günler uyurken ayak bileğinizi burkmuş olarak veya geçen hafta kesinlikle bildiğiniz bariz bir şeyi unutarak uyanıyorsunuz – ve ikimiz de bunu yapmadık. tüm kariyerini lineback’ler tarafından kafasına vurularak geçirdi.

Bir noktada, çocuklarınızın babasının, geri gelemeyeceği bir yaralanma yaşamadan önce bunu yapmayı bırakmasını istemek mantıklı görünüyor. Ayrıca biraz önyargılıyım çünkü kolej futbolunun aşağı yukarı bir din olduğu Alabama’da büyüdüm ve ben bir mürtedim. Futbol oynayan kardeşlerim var ve çok fazla yakın görüşme gördüm. Tom Brady tek başına bir sınıfta olabilir ama ben yine de sporu “sarsıntı topu”ndan başka bir şey olarak düşünemiyorum.

Bay Brady’ye olan sempatim, bir kişi kimliğinin önemli bir parçası olduğunu düşündüğü bir şeyi kaybettiğinde evliliğe ne olacağı etrafında dönüyor. Sahaya her çıktığınızda hayranların kükreyen hayranlığıyla karşılaştırıldığında emeklilik nedir? Pek çok sporcu, kariyerleri kararmaya başladığında kendileriyle ne yapacaklarını tam olarak bilemediklerini fark eder.

Bu yüzden birçok model yapın. Ancak, Bayan Bündchen kariyerinin dışına çıkmamıştı. Bay Brady’yi etkinleştirmek için kenara koydu. (Onun sahada olmasını isteyen Brady hayranları, onun çalışmasını anlamsız, önemsiz olarak görüyor. Ama dürüst olalım: İkisi de kanseri tedavi etmiyordu.)

Annelik, Gisele’nin serveti, şöhreti ve kültürel gücü onu pek çok anneye bu kadar ağır gelen pratik gerçekliklerin çoğundan açıkça muaf tutsa bile, herkesin eskiden kim olduğu duygusunu kökünden sökebilir. Oğlum doğduğunda birkaç aylık doğum iznine sahip olacak kadar şanslıydım ve iş saatlerinde şirket değerlemeleri hakkında yetişkinlere yönelik konuşmalar yapmaktan, indie-rock ninnilerini 200 kez tekrar eden küçük bir insana dönüşmek gerçeküstüydü. sadece iletişim biçimleri çığlık atmak, kıkırdamak ve ağlamaktı. Oğlumla birlikte olmaktan keyif aldım ama aynı zamanda anne ve eş olarak rollerimin dışında olduğum kişi de olmam gerekiyordu.

Tek bir isimle anılacak kadar ünlü bir süper model olmaya alışkınsanız, geçişin daha da sarsıcı ve hatta “Tom Brady’nin karısı” tam iki heceli olduğu için biraz rahatsız edici olduğunu hayal ediyorum. “Gisele”den daha uzun.

Elbette bunlar, birinin kariyer yapmayı, diğerinin ise ev hayatını tercih ettiği ve her ikisinin de bu düzenlemeden memnun olduğu evliliklerdeki insanlar için sorun teşkil etmez. Ancak her ikisi de yaptıkları işi temel kimliklerinin bir parçası olarak düşündüklerinde ve yaptıkları tavizler başarısız olduğunda bozulur.

ABD’li ailelerin neredeyse yarısı iki gelirli haneler. Bazı insanlar işi ruh emici olarak bulurken, diğerleri eve bir maaş çeki getirmekten çok, tatmin edici buldukları işlere sahip olacak kadar şanslılar. (Çoğumuz için herhangi bir günde biri veya her ikisi olabilir.) Ancak pandemi sırasında, pek çok insan bakıcı olarak hizmet etmek için iş gücünü bıraktığında, cinsiyet çarpıklığı aşırıydı ve hangisinin olduğunu tahmin edebilirsiniz. yön.

Evlilik, en modern şekliyle, bir çift ve topluluğu arasındaki bir sözleşme olmaktan çok, iki insan arasında, birbirlerinin her ihtiyacını tek başına karşılama vaadi haline geldi. Pop kültürü anlatıları, evliliği kendi başına bir başarı olarak yüceltir, bu sayede mükemmel bir şekilde eşleşen iki kişi duygusal ve ekonomik olarak birbirine bağımlıdır, arkadaşlarına, ailelerine ve topluluklarının diğer üyelerine bağlı değildir – tam olarak bir onay ve değer duygusu sağlayabilecek destek ağı. artık profesyonel futbol oynayamazsın.

Adil olmak gerekirse, evlilikte sürekli olarak eşit bir ortaklığa sahip olmak zordur. Roller değişir. Nişanlıyken, bir süredir evli olan bir arkadaşım bana babasının ona söylediği bir şeyi anlattı. O zamandan beri bunun varyasyonlarını defalarca kendim yaptım.

Evliliğiniz sırasında öngörülemeyen, köklü değişikliklere uğrayabilecek her şeyi hayal edin – ciddi hastalık, iş göremezlik, işsizlik, mali çöküş, sevdiklerinizin ölümü, çocukların ölümü, sadakatsizlikler ve daha fazlası. Şu anda her şey ne kadar harika görünse de, bu sorunların bazıları veya tümü ortaya çıkacak. Etrafında bir yol yok. Hiç birşey aynı kalmaz.

Her iki eşin de evlilik ve ev dışında çıkarları olduğu evliliklerde Bayan Bündchen gibi kadınlar için roller genellikle uygunluk, gelir, sağlık ve ortaklıkta kabul ettikleri her şeye göre değişir. Ayrıca toplumsal beklentilere göre değişiyorlar ve çocuk devası ve dışarıdan yardım alabilen ve zamanı üzerinde birçok çalışan kadından daha fazla kontrole sahip olan Bayan Bündchen gibi zengin kadınlar bile hala eski önyargılara – rollerinin – esasen destekleyicidir ve kendi hırsları ikincildir.

Bunlar, görüntülü oyun dilinde “oyuncu olmayan karakterler” veya oyunun oyuncularının zafere ulaşmasına izin vermede oynadıkları rolün dışında anlamlı bir anlatımı veya aracı olmayan karakterlerdir. Kendilerini anlamlı bir şekilde kazanamazlar.

Sıra ona gelmeyecekse, oyundan tamamen çıktığı için Bayan Bündchen’ı suçlamıyorum.

Katkıda bulunan bir Opinion yazarı olan Elizabeth Spiers (@espiers), bir gazeteci ve dijital medya stratejistidir. The New York Observer’ın baş editörü ve Gawker’ın kurucu editörüydü.

The Times yayınlamaya kararlı harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@zeynep) ve Instagram .