Evsizlik Krizimiz Gerçekten Bir Uyuşturucu Sorunu mu, 2. Bölüm

Dahi kafalar

New member
Aralık ortasında, gazeteci Sam Quinones’in Amerika’da devam eden opioid ve meth krizleri hakkında yazdığı “The Least of Us” hakkında yazdım. The Atlantic’in bir makaleyi uyarladığı kitapta , Quinones, Meksika’dan büyük miktarlarda gelen fenil-2-propanon meth veya P2P adı verilen yeniden canlanan bir meth formunun, Kaliforniya’da ve ülkenin diğer bölgelerinde evsizlikteki artıştan sorumlu olabileceğini savunuyor.

Quinones’a ve onun “The Least of Us”taki kaynaklarına göre P2P meth kullanmak, çöplerin istiflenmesi ve mali ve evlatlık sorumluluklarının tamamen terk edilmesi gibi semptomlarla birlikte hızlı bir psikoz durumuna inişe neden olabilir. Quinones, evsizlikle bağlantısı konusunda haklıysa, hükümetin, kar amacı gütmeyen kuruluşların ve yasaların hem uyuşturucu hem de sokakta yaşayanlarla nasıl başa çıktığı açısından sonuçları çok büyük olabilir.

Benim eleştirim, Quinones’un kitabında belirttiği gibi, P2P meth’in spesifik etkileri üzerine bilimsel çalışma eksikliğine odaklandı. Bu, yüz binlerce Siyah insanı uzun süre hapishanelere sokan crack-kokain cezalandırma eşitsizlikleri gibi şeylerden, en azından kısmen sorumlu olan, sözde süper uyuşturucular üzerindeki paniklerin uzun ve sıkıntılı tarihi düşünüldüğünde, özellikle ilgilidir.

Tatil boyunca Quinones bana bir yanıtla ulaştı. Bunun, okuyucuların belirli bir süre boyunca, özellikle de önemli meseleler üzerinde gerçekten zorlayıcı bir tartışma olduğunda, bir dizi düşünce veya tartışmayı takip edebilecekleri bir alan olmasını istiyorum.

Aşağıdakiler, açıklık ve uzunluk için düzenlenmiş olan değiş tokuşumuzdur.

Jay Caspian Kang:Tamam, Sam, hadi buna girelim. Bana ulaştığınız için teşekkür etmek istiyorum.

Sam Quinones:“En Azımız” adlı kitabım ve ortaya çıkardığı P2P meth ile ilgili sorun hakkında konuştuğunuz için teşekkür ederiz.

Bir kaç şey:

Şu anda ülke çapında sokaklarda olan meth kullanan insanlar arasında bu çok hızlı psikoza, şizofreni semptomlarına vb. düşmeye neyin sebep olduğunu bilmiyorum. Bunu kitapta söyledim.

Gerçekten de ülke çapında uyuşturucunun şaşırtıcı miktarları olabilir – kesinlikle P2P meth’in nasıl yapıldığının bir yan ürünü – bu da çok daha fazla tüketime yol açar. Gerçekten de endişe verici gücü olabilir. Kitapta belirttiğim gibi, bu konuda hiçbir sinirbilim yok – günümüzün sokak methinin sıçanlar veya fareler üzerindeki etkilerine dair hiçbir çalışma yok. Ulusal Uyuşturucu Suistimali Enstitüsü veya Madde Bağımlılığı ve Ruh Sağlığı Hizmetleri İdaresi’nin, ülkenin dört bir yanından otantik sokak meth kullanarak bu çalışmaları finanse edeceğini umuyorum.

Kitabımda sokak haberciliği yapıyorum – sadece bu dünyada çalışan veya yaşamış insanlarla konuşuyorum – çünkü hiçbir çalışma yok. Olsaydı onları da alıntılardım.

Ayrıca, insanlar birçok nedenden dolayı evsiz kalıyor. Parçalanmış bir güvenlik ağı, aile desteği olmadan hapishaneden salıverilme, yaşamalarına izin verilen sınırlı alanlarda barınacak yer bulamayan kayıtlı seks suçluları, büyük çocukluk travması, vb. Liste muhtemelen en uzun ve karmaşıktır. evsiz insanlar. Pek çok insanın nedenlerinden birinin yüksek konut maliyeti olduğuna oldukça eminim.

Ama sorunu işini kaybetmek ya da sağlık güvencesi olmayan pahalı bir ameliyat olan ve onları evden çıkmaya zorlayan insanlar sokakta bir çadıra yığılmazlar. Genellikle aile desteği vardır, kanepelerinde uyuyabilecekleri arkadaşları vardır. Mesele meth kullanan kişilerde öyle değil.

Dahası, meth’in yaygınlığı artık o kadar eksiksiz ki, biri (ne sebeple olursa olsun) evsiz kaldığında, uyuşturucuyu kullanmaya başlamak oldukça kolay. Metne bağlı psikoz, kullanıcının sokakta yaşama gerçeğinden kaçmasına izin verir. Evsizlikten kurtulmak o zaman çok daha zor bir iş haline gelir. Raporlarım, kullanıcıların bu meth’i kullanmayı bıraktıklarında genellikle eski zihinsel keskinlik durumlarına geri dönmediklerini gösteriyor. Beyin fakültelerinin iyileşmesi aylar alabilir.

Bütün bunlara rağmen, evsizliğin sebepleri listesinde, bu uyuşturucu artışı ve uyuşturucunun yol açtığı psikoz, hakkında birçok rapordan sonra bana öyle geliyor ki, sadece birçok aktivist/savunucu çevrede tartışılması tabu olan bir konu. Konunun anlatımı neredeyse tamamen yüksek konut maliyeti ile ilgili. Başka hiçbir şeye izin verilmemiş görünüyor. Metnin tartışılmasını engelleyen neredeyse bir yasak, uyanık bir sansür var.

Los Angeles’taki Skid Row’daki tedavi sağlayıcılarla konuşurken, ikisi, meth’in evsizlik, psikoz ve psikoz üzerindeki etkisinden bahsettiklerinde, ofislerinin dışında birinin sizi dinlemesinden korkuyormuş gibi, seslerini neredeyse telefonda bir fısıltı düzeyine indirdiler. kamplar.

Neyin tartışılabileceğine ilişkin bu zorunlu uyum boğucu ve gerçek dünyadaki çözümlere nasıl ulaştığımız değil.

Jay: Burada tanımladığınız gerilim gerçek olabilir. Evsizliği damgalama korkusu, bazı savunucuların özellikle uyuşturucu kullanımı ve meth hakkında çok fazla konuşmaktan kaçınmasına neden olmuş olabilir. Çalışmalarını çoğunlukla aynı aktivistlere ve hizmet sağlayıcılara yönlendiren medya, muhtemelen onlara söylenenleri aktaracaktır.

Ama bunun doğru olduğunu kabul etsek bile, bu ihtiyatlılığın ihtiyatlı görünen bir kısmı yok mu? Hem “En Azımız” hem de “Düşler Ülkesi”nde de belirttiğiniz gibi, evsizlere yardım etmek büyük bir halk desteği gerektirir. ” Her iki kitap da, en azından benim okuduğum kadarıyla, herkes gözlerini kapatmaya karar verdiğinde neler olduğuna dair ikna edici ve derinden bildirilen uyarılar. Sadece sokaklarda değil, banliyö yatak odalarında, yüksek fiyatlı tedavi merkezlerinde, Ortabatı’daki terk edilmiş evlerde bir sürü insan ölüyor.

Gazetecilerin bu konularda doğruyu söylemesi gerektiğine katılıyorum. Okurlarımızın ilerici eğilimlerini az çok yansıttığını düşündüğümüz savunucuların ve aktivistlerin sadece sözcüleri olmamalıyız. (Ya da bu konuda tam tersi. ) Ama aynı zamanda hem anekdotsal kanıtları hem de bilimsel çalışmaları nasıl kullandığımız konusunda dikkatli olmamız ve potansiyel olarak patlayıcı provokasyonlar söz konusu olduğunda biraz kısıtlama yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Son parçamda yazdığım gibi, şu anda P2P meth’in efedrin meth veya diğer amfetamin türlerinden çok daha kötü sonuçlara yol açtığına dair yeterli kanıt olduğunu düşünmüyorum. Sorun daha çok, çok fazla meth olması gibi görünüyor, ki bu hala acil bir sorundur, ancak insanların akıl sağlığını anında ortadan kaldıran gizemli bir ilaçla aynı şey değildir.

Sen son derece yetenekli bir hikaye anlatıcısı ve muhabirsin. Endişem şu ki, “The Least of Us”ta P2P meth hakkında anlattığınız hikayeler, evsiz kamplarının olduğu şehirlerde yaşayan ve akıl sağlığı krizi yaşayan barınmayan insanlarla karşılaşabilecek insanların gözlemleriyle kabaca örtüştüğü için, bu sakinler neredeyse her türlü açıklamayı kabul etmeye hazırdır, özellikle de sorumluluğu o nüfusun ahlaki kusurlarına yükleyen bir açıklama.

Bu yüzden size iki sorum var:

1) Şu anda bu teoriyi P2P meth etrafında gerçekten ilerletmek için yeterli kanıt olduğunu düşünüyor musunuz?

2) Kitabınızın sonunda, “Marshall Amerika’nın İyileşme Planı” olarak adlandırdığınız şeyi içeren ve toplumun kalbinde gördüğünüz toplumsal yozlaşmanın köklerine inecek türden geniş çaplı bir tepki olduğunu düşünüyor musunuz? Evsizlerin önemli bir kısmının P2P meth’in büyüsüne kapıldığını kabul eden bir ülkede uyuşturucu krizleri ve büyük bir kamu iyiliği ve şefkati gerektiren durum mümkün olacak mı?

Sam: Bir teori geliştirmeye çalışmıyorum. Bu temel raporlamadır.

Ve evet, kesinlikle bu bağlantının kanıtı var – bu meth çok hızlı bir şekilde akıl hastalığına yol açıyor ve bu da evsizliğe, özellikle de çadır kamplarına yol açıyor.

Kanıtlar bilimsel çalışmalar şeklinde değildir. Ama bu orada olmadığı anlamına gelmez. Benim yaptığımı yaparak elde edilebilir – temel gazetecilik: bunu her gün çalışan veya yaşayan insanlarla konuşmak.

Ayrıca, sorular muhabirin rolünü yanlış anlıyor. İş, uzman insanlarla – bu durumda, sahada olan insanlarla – konuşurken topladığınız kanıtlara dayanarak hikayeyi anlatmaktır. Onlar birçok yönden uzmanlar.

Gazeteciler hikayelerinin gelecekteki etkisini tahmin etmeye çalışırken, bir gün tartışmalı veya saldırgan olabilecek herhangi bir şeyin ilk işaretinde sessizce uzaklaşsalar, asla hiçbir şey yazmazdık ve haklı olarak kınanırdık. Buradaki nokta şudur: Eğer sağlam raporlama ile çivilenmiş bir hikayeniz varsa, çalıştırın.

Ben de öyle yaptım.

Belki de asıl soru, konuştuğum tüm insanların neden yanlış olduğu olmalıdır. Uyuşturucu danışmanları, Skid Row polisleri, evsizler barınağı yöneticileri ve işçileri, E. R. doktorları, bağımlılar ve iyileşen bağımlılarla – sürekli olarak ülkenin dört bir yanındaki insanlarla konuştum, hepsi aynı şeyi söylüyor, aynı hikayeyi anlatıyor. Neden yanılıyorlar?

Doğu Tennessee’de, kırsal ve kentsel Oregon’da ve New Mexico’da ve Kentucky’nin birçok yerinde bu meth’in etkisini görüyorlar; Houston, kırsal Kuzey Kaliforniya, güney Virginia, Columbus, Boston, Phoenix, Louisville ve Nashville’de. Bunu Los Angeles ve Portland gibi çok yüksek fiyatlı konut alanlarında ve konut fiyatlarının düşük olduğu bölgelerde – Bernalillo, N. M. , Clarksburg, W. Va. , güney Indiana’da görüyorlar.

Clarksburg’daki bir evsizler barınağı müdürü bana “İşini kaybeden, yerini kaybeden ve sokağa düşen bir adam görmüyoruz” diye yazdı. “Metamfetaminden etkilenen insanları görüyoruz. Ve burada konut maliyetleri ülkenin geri kalanına göre daha düşük. ”

Analizleri, görüşleri ve yorumları neden ciddiye alınmamalı? Bunlar, uyuşturucu, akıl hastalığı ve evsizlik konularında derin kişisel ve/veya mesleki deneyime sahip kişilerdir. Dilerseniz, söyleyeceklerini daha sonraki yanıtlarda kataloglamaktan mutluluk duyarım.

Bu hikayeyi görebilmemin, bu hikayeyi kırabilmemin bir nedeninin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki uyuşturucu ve uyuşturucu kaçakçılığı hakkında uzun yıllar rapor vermem, 10 yıl ve iki kitaptan gelen Meksika bilgisi ile birleştirilmiş olması olduğunu da eklerdim. o ülkede serbest gazeteci olarak yaşamak.

Bu yüzden, “En Azımız”daki haberlerim, yerel evsizlik tartışması için gerekli olan, ancak Amerika’da bu tartışmaya katılan çok az kişinin – savunucuların, politika yapıcıların ve hatta birçok gazetecinin – gerçekten anladığı Meksika kaçakçılığı hikayesini ekliyor. Ancak son birkaç yıl, Meksika kaçakçılığı dünyasındaki değişikliklerin burada ABD’de muazzam etkileri olduğuna dair şüpheleri olan herkes için netleştirmelidir. Fentanil buna bir örnektir. Mete bir başkadır.

Yukarıda bahsettiğim bu çok önemli konuda ulusal sessizliğimizi göz önünde bulundurarak, değil bunun gazetecilik hatası olacağını, işime ihanet olacağını bildirdi. Kitabım, insanların ülke çapında her gün ne gördüğünü gösteriyor.

Bu raporlama, damgalamak yerine, bence, raporlamanın yapması gerekeni yapıyor. Doğru soruları gündeme getiriyor.

Akıl hastalarıyla nasıl başa çıkıyoruz – ve akıl hastalıklarını ve bağımlılığı birlikte tedavi ediyoruz, çünkü onlar ayrı ve farklı olarak ele alsak da çoğu zaman birbirinden ayrılamazlar mı? Bizi, uyuşturucuların şimdiye kadar gördüğümüzden çok daha tehlikeli ve bol olduğu sokaklardan insanları uzak tutmak için, akıl hastaları için çeşitli derecelerde konutlara ihtiyacımız olup olmadığını tartışmaya itiyor.

Raporlama ayrıca, bir ülke olarak, serbest ticarette olduğu gibi, bir ülke olarak, felakete yol açan sentetik uyuşturucu kaynakları (met ve fentanil) sorununu nasıl ele alabileceğimizi sorgulamaya itiyor.

Bu sorulardan bazıları; başkaları da var. Ancak mesele şu ki, muhabirlerimiz ve savunucularımız rahatsız edici gerçeklerden kaçındığında toplum olarak hiçbir yere varamayız. Bu, politikacıların da aynı şeyi yapmasına izin verir. Ve pahalı, sonuçsuz çözümlere yol açar.

Bu arada, bu tür tartışmalardan kaçınarak evsizler için iyi bir şey yapmıyoruz. Aksine, en yanlış ve zararlı türden bir “merhamet”tir.

Güneş her zaman en iyi ilaçtır.

Geri bildiriminiz var mı? kang-newsletter@nytimes adresine bir not gönderin. com.

Opinion ve The New York Times Magazine yazarlarından Jay Caspian Kang (@jaycaspiankang), “The Loneliest Americans”ın yazarıdır. ”