Dahi kafalar
New member
Federal Rezerv bir araba galerisi olsaydı…
Bayi: Günaydın! Nasıl yardımcı olabilirim?
Müşteri: Bir araba almak istiyorum.
Bu kırmızı, beyaz ve mavi modele ne dersiniz? Bu bir Meta4.
Ah, “metafor.” Anladım.
Çok sayıda bacak mesafesi ve 335 milyon koltuk.
Ben ferahlığı seviyorum. Ama lastikler neden böyle şişiyor?
Fazla şişirilmiş. Şimdi biraz hava atmaya çalışıyoruz.
Ön cam neden karartılıyor?
Meta 4’te nereye gittiğinizi göremezsiniz. Sadece neredeydin.
Hız göstergesinde neden negatif sayılar var?
Eh, bazen sende ters gitmeye başlar.
Ve direksiyon neden bu kadar gevşek?
Biz buna LVL direksiyon diyoruz. “Uzun ve değişken gecikmeler”in kısaltması. Direksiyonu çevirdiğinizde ilk başta hiçbir şey olmuyor. O zaman daha sert dönersin. Aniden araba tepki veriyor ve uçarak yoldan çıkıyor.
Biraz korkutucu.
Heyecan verici ama değil mi? Hızlanma ve frenler de LVL
Bu şeyi güvenli bir şekilde kullanabilir miyim bilmiyorum. Kılavuzu görebilir miyim?
El kitabı yok. Ama merak etmeyin, Meta 4 bir sürücü ile geliyor.
Kim o?
Ona bakıyorsun.
Sen? Yani karartılmış ön camı, gevşek direksiyonu ve frenleri olan ve uyarı vermeden geri gitme eğilimi olan bir arabayı nasıl süreceğinizi biliyor musunuz?
Tam olarak değil. Ama başka kimse de yapmıyor.
Hmm. Belki sadece yürüyeceğim.
Başka Yerde: Amerikan Parası İçin Kısa Bir Çizgi
Yabancı bankaların yurtdışında dolar topladığı ve bunları ABD şubelerine doldurduğu görülüyor. Bu, Federal Rezerv’in 2000’den 5 Ekim’e kadar banka bilançolarında haftalık veri açıklaması kullanılarak oluşturulan bu grafikten çıkarımdır.
Bannockburn Küresel Forex’in genel müdürü Marc Chandler, bir e-postada, bu davranışın olası bir açıklaması, yabancı bankaların Fed’deki rezervlerden kazanabilecekleri risksiz yüzde 3,15 faiz oranından yararlanıyor olmalarıdır. Bu eylemin “sıkılaşan bir piyasada dolarları güvence altına almak gibi ikincil bir amacı var” dedi. Doların güçlü olduğu bir zamanda dolara olan güçlü talep bir korku göstergesi olabilir, diye yazdı: “Fed’in bir şeyler kırılıncaya kadar artırdığını söylemek artık olağan. Oldukça fazla gıcırdama oluyor ve riskler konusunda uyanık olmamız gerekiyor.”
Reuters’in 17 Ekim tarihli bir makalesinde, “Analistlere göre yabancı ana bankalar, büyük dolar talebi gören çapraz döviz takas piyasası gibi offshore kaynaklardan dolar borç alıyor ve bunları ABD şubelerine yönlendiriyor.”
Günün Sözü
“Borç esarettir.”
— Suze Orman, “Women and Money” podcast’i, 27 Aralık 2018
Geri bildiriminiz var mı? [email protected] adresine bir not gönderin.
Bayi: Günaydın! Nasıl yardımcı olabilirim?
Müşteri: Bir araba almak istiyorum.
Bu kırmızı, beyaz ve mavi modele ne dersiniz? Bu bir Meta4.
Ah, “metafor.” Anladım.
Çok sayıda bacak mesafesi ve 335 milyon koltuk.
Ben ferahlığı seviyorum. Ama lastikler neden böyle şişiyor?
Fazla şişirilmiş. Şimdi biraz hava atmaya çalışıyoruz.
Ön cam neden karartılıyor?
Meta 4’te nereye gittiğinizi göremezsiniz. Sadece neredeydin.
Hız göstergesinde neden negatif sayılar var?
Eh, bazen sende ters gitmeye başlar.
Ve direksiyon neden bu kadar gevşek?
Biz buna LVL direksiyon diyoruz. “Uzun ve değişken gecikmeler”in kısaltması. Direksiyonu çevirdiğinizde ilk başta hiçbir şey olmuyor. O zaman daha sert dönersin. Aniden araba tepki veriyor ve uçarak yoldan çıkıyor.
Biraz korkutucu.
Heyecan verici ama değil mi? Hızlanma ve frenler de LVL
Bu şeyi güvenli bir şekilde kullanabilir miyim bilmiyorum. Kılavuzu görebilir miyim?
El kitabı yok. Ama merak etmeyin, Meta 4 bir sürücü ile geliyor.
Kim o?
Ona bakıyorsun.
Sen? Yani karartılmış ön camı, gevşek direksiyonu ve frenleri olan ve uyarı vermeden geri gitme eğilimi olan bir arabayı nasıl süreceğinizi biliyor musunuz?
Tam olarak değil. Ama başka kimse de yapmıyor.
Hmm. Belki sadece yürüyeceğim.
Başka Yerde: Amerikan Parası İçin Kısa Bir Çizgi
Yabancı bankaların yurtdışında dolar topladığı ve bunları ABD şubelerine doldurduğu görülüyor. Bu, Federal Rezerv’in 2000’den 5 Ekim’e kadar banka bilançolarında haftalık veri açıklaması kullanılarak oluşturulan bu grafikten çıkarımdır.
Bannockburn Küresel Forex’in genel müdürü Marc Chandler, bir e-postada, bu davranışın olası bir açıklaması, yabancı bankaların Fed’deki rezervlerden kazanabilecekleri risksiz yüzde 3,15 faiz oranından yararlanıyor olmalarıdır. Bu eylemin “sıkılaşan bir piyasada dolarları güvence altına almak gibi ikincil bir amacı var” dedi. Doların güçlü olduğu bir zamanda dolara olan güçlü talep bir korku göstergesi olabilir, diye yazdı: “Fed’in bir şeyler kırılıncaya kadar artırdığını söylemek artık olağan. Oldukça fazla gıcırdama oluyor ve riskler konusunda uyanık olmamız gerekiyor.”
Reuters’in 17 Ekim tarihli bir makalesinde, “Analistlere göre yabancı ana bankalar, büyük dolar talebi gören çapraz döviz takas piyasası gibi offshore kaynaklardan dolar borç alıyor ve bunları ABD şubelerine yönlendiriyor.”
Günün Sözü
“Borç esarettir.”
— Suze Orman, “Women and Money” podcast’i, 27 Aralık 2018
Geri bildiriminiz var mı? [email protected] adresine bir not gönderin.