Florida’nın ‘Eşcinsel Deme’ Bill Benim Gibi Gençlere Zarar Verecek

Dahi kafalar

New member
Winter Park, Fla. — Geçen Ekim ayında bir lise Cadılar Bayramı partisine katıldım. Okulumdan bir grup adam etrafımı sardı ve homofobik hakaretler yağdırdı. Hatta biri beni fiziksel şiddetle tehdit etti. Ertesi gün sınıfta ağlamayı kestiğimde öğretmenim beni teselli etti. Benim yaşımdayken benzer bir şey yaşadığını söyledi.

Salı günü, Florida Senatosu “Eşcinsel Deme” yasa tasarısı olarak da bilinen Eğitimde Ebeveyn Hakları yasasını onayladı. Tasarı, eyaletteki devlet okullarının anaokulundan üçüncü sınıfa veya on ikinci sınıfa kadar ebeveynler tarafından “yaşa uygun olmayan” bir şekilde cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği hakkında eğitim vermesini yasaklamayı amaçlıyor. Önerilen yasa geçen yıl yürürlükte olsaydı, öğretmenim benim için orada olarak kendini tehlikeye atabilirdi.

Erken yaşlardan itibaren farklı olduğumu biliyordum. Benim yaşımdaki diğer erkeklerin yaptığı şeylerle ilgilenmiyordum ve ailemin bana aldığı kıyafetler içinde gerçekten rahat hissetmiyordum. Kabullenme mücadelesi sadece içsel değildi, aynı zamanda sınıf arkadaşlarımın benim hakkımda ne yapacaklarını bilemediklerini hissettim. Dördüncü sınıfta kırıldığıma ikna olmuştum. Diğer çocuklar nefret dolu yorumlar yaptığında veya bana zorbalık yaptığında kendimi nasıl savunacağımı bilmiyordum – neden böyle olduğumu bilmiyordum. Neden böyle hissettiğimi ve böyle davrandığımı ifade edecek kelime dağarcığı olmadan, benim hakkımda söylediklerinin doğru olduğunu varsaydım. Sınıfımdaki çocukların çoğu için benim gibi tanıdıkları tek çocuk bendim.

Yedinci sınıftan önceki yaz hayatım değişti. Sanat yaz kampındaki bir kız ilk gün bana döndü ve “Sen LGBTQ musun?” Diye sordu. Her mektubun ne anlama geldiğini açıkladı ve bana telefonunda RuPaul’un resimlerini gösterdi. Omuzlarımdan bir yük kalkmış gibi hissettim. Bir tek ben olmadığımı anlamak hayatımı kurtardı. Uzaklaştığımı ve o sırada en iyi arkadaşımı aradığımı hatırlıyorum: “Max, sanırım eşcinselim.”

Yazar yatak odasında. Kredi… The New York Times için Todd Anderson

Kamptan eve geldiğimde queer kültürü hakkında daha fazla şey öğrenmek beni büyüledi. 1900’lerin başında şu an yaşadığım yere yakın bir yerde yaşayan Siyah trans kadın Georgia Black hakkında bir şeyler okudum ve Sömürge öncesi zamanlarda 150’den fazla Yerli kabilenin topluluklarında üçüncü cinsiyetleri ve üç ila beş cinsiyet rolünü kabul ettiğini öğrendim. : dişi, erkek, Two Spirit dişi, Two Spirit erkek ve transgender. Cinsiyet ikiliğinin dışına düşme deneyiminin ne kadar yaygın olduğunu anladım. Topluluğumun tarihini ve kültürünü öğrendikçe, kendimi anlamaya ve sevmeye başladım. Eğitim kendimden daha az nefret etmemi sağladı.

Bana karşı bu kadar açık bir şekilde nefret edenlerin queer topluluğu hakkında genellikle çok az şey bildiklerini fark ettim – LGBTQ olmanın bilinçli bir seçim olduğunu düşündüler. Eğitim bana sadece bir öz değer duygusu vermekle kalmadı, aynı zamanda sayısız genç için orada bir topluluk ve yaşam çizgisi bilgisi de verdi.

LGBTQ gençlerin, heteroseksüel meslektaşlarına göre intihar etme olasılığı dört kat daha fazladır. Genç gey, lezbiyen, biseksüel, transgender ve queer kişiler için bir kriz müdahale ve intihar önleme organizasyonu olan Trevor Project’e göre, LGBTQ sorunları hakkında bilgi sahibi olan gençler veya okuldaki insanlar intihar girişiminde bulunma olasılıkları yüzde 23 daha azdı. Queer topluluğunda bir akıl sağlığı krizimiz var ve Vali Ron DeSantis ve Cumhuriyetçi Parti çözümü yasadışı ilan etmek istiyor.

Destekleyici ebeveynlere sahip olduğum için şanslıyım, ancak yaşıtlarım arasında azınlıktayım. Araştırmalar, LGBTQ gençlerinin bir tür evsizlik yaşama riskinin daha yüksek olduğunu ve aile çatışmasının birincil neden olduğunu göstermiştir. Yakın arkadaşlarımın çoğu, ebeveynlerine açıldıktan veya başkaları tarafından dışlandıktan sonra evlerinden atıldı. En iyi arkadaşlarımdan biri, ailesi onun trans olduğunu kabul etmeyi reddettiği için evinden atıldıktan sonra üç hafta boyunca ailemle birlikte kaldı. Diğer arkadaşlarım bana, geleneksel cinsiyet normlarından saptıkları için fiziksel olarak istismara uğradıkları veya daha kötü olduklarına dair rahatsız edici hikayeler anlattılar.

28 Şubat’ta senato katında tasarıya karşı konuştum ve Pazartesi günü arkadaşım Maddi Zornek ve ben lisemizde 500’den fazla öğrencinin grevine öncülük ettik. Cumhuriyetçi milletvekilleri, okulların değil, ebeveynlerin çocukları için en iyisini bildiği fikrini tekrarlıyorlar. Bazı durumlarda bu doğru olabilir. Ancak ebeveynler eğitimli profesyoneller değildir; okullardan farklı olarak, bir dizi standardı takip etmek için yapılmamıştır. Cinsellikleri veya cinsiyet kimlikleri nedeniyle tehlikeli durumlarda bulunan birçok arkadaşım için okul, kendileri olabilecekleri bir alan olmuştur.

Geçen Pazartesi lisesinde bir yürüyüşe liderlik eden yazar. Kredi… Macey Woodburn

Artık dava, ilçe, okul ve Öğretmenler, konuşma “yaşa uygun” olsa bile, öğrencilerle cinsiyet kimliği ve cinsellik hakkında konuşmakta tereddüt edebilirler. Tasarı ayrıca eyalet eğitim komiserinin, yasayı ihlal edenlerin yargılanmasının normal bir mahkemeden çok daha hızlı gerçekleşmesi için bir “özel sulh yargıcı” uygulamasına izin veriyor.

İlkokula dönüp baktığımda, sınıf arkadaşlarım olsaydı çocukluğumun ne kadar farklı olacağını merak ediyorum ve trajik bir anormallik, düzeltilmesi gereken garip bir tesadüf olmadığımı biliyordum. Tasarıyı destekleyenler her zaman “Neden bu konuların okullarda öğretilmesi GEREKİYOR?” diye soruyorlar. Onlara, eğer kendimizi anlarsak ve etrafımızdakiler de bizi anlarsa, pek çok hayat kurtarılacağını söyleyebilirim.

Will Larkins (@ProudTwinkie), Winter Park Lisesi’nde bir genç, okulun Queer Öğrenci Birliği’nin başkanı ve kurucu ortağı ve organizatörlerinden biri Say Gay Yine de grevden.

The Times, editöre çeşitli mektuplar yayınlamaya kararlıdır . Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazı ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

Facebook , Twitter (@NYTopinion) ile ilgili The New York Times Opinion bölümünü takip edin ) ve Instagram .