Gazze Şeridi'nde ateşkes 3 rehinenin serbest bırakılmasıyla başladı

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Savaşçı kalabalığı Hamas'ın silahlı kanadının adını sloganlar atarken, rehineler Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin araçlarına bindirildi.

Kısa bir süre sonra İsrail ordusu, başbakanlık tarafından Romi Gönen, Doron Steinbrecher ve Emily Damari olarak tanımlanan rehinelerin alındığını duyurdu. İsrailli bir yetkili Reuters'e Kızıl Haç'ın sağlık durumlarının iyi olduğunu söylediğini söyledi.

Batı Şeria'da otobüsler İsrail'in elindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını bekliyordu. Hamas, rehineler karşılığında serbest bırakılacak ilk grubun 69 kadın ve 21 gençten oluştuğunu söyledi.

İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma, neredeyse üç saatlik bir gecikmenin ardından Pazar günü yürürlüğe girerek Ortadoğu'da yıkıma ve sismik siyasi değişime neden olan 15 aylık savaşı sona erdirdi.

Ateşkes, İsrail hapishanelerinde tutulan yüzlerce Filistinli mahkum karşılığında, çatışmaların durdurulmasını, Gazze'ye yardım gönderilmesini ve ilk altı haftalık aşamada hala orada tutulan 98 İsrailli ve yabancı rehineden 33'ünün serbest bırakılmasını gerektiriyor. .

Çatışmalar sona erdiğinde Filistinliler bazıları kutlamak, bazıları da yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için sokaklara çıktı.

Şeridi'nin merkezindeki Deir Al-Balah'ta barınan Gazze Şehri'nden yerinden edilmiş bir kadın olan Aya, “Çölde kaybolduğum 15 ayın ardından sonunda içecek su bulduğumu hissediyorum. Yeniden yaşadığımı hissediyorum.” bir yıldan fazla bir süredir.

Militanlara karşı en yoğun hava saldırılarının ve çatışmaların yaşandığı bölgenin kuzeyinde, insanlar moloz ve bükülmüş metallerden oluşan harap bir arazide dar yollarda ilerlediler.