Gazze'deki savaş nedeniyle Microsoft'tan ayrılan mühendis Vaniya Agrawal hakkında her şey

Dahi kafalar

New member
Vaniya Agrawal kısa süre önce Microsoft'tan çıktığını duyurdu.

Bir Hindistan-Amerikan yazılım mühendisi, Microsoft'un en büyük isimlerinden bazılarını Filistinlilerin “kanını” kutlamakla suçladı. Çatışma, 4 Mart'ta Redmond, Washington'da Microsoft'un 50. yıldönümü kutlamasında, çalışan bir çalışan, Bill Gates, Steve Ballmer ve Satya Nadella'nın bir panel kestiği gibi gerçekleşti.

“Gazze'deki 50.000 Filistinli Microsoft teknolojisi ile öldürüldü. Hepsini kanlarında kutlanan hepsini kutlamaya nasıl cesaret ediyorlar.” Dedi.

Bayan Agrawal ve protestoya katılan başka bir çalışan o zamandan beri istifa etti. Çıkışının 11 Nisan'da açıkladığı şirket çapında bir e-postada şöyle yazdı: “Bu şiddetli adaletsizliğe katılan açık bir vicdanı olan bir şirketin parçası olamam.”

Vaniya Agarwal kimdir?

1. Vaniya Agrawal, şu anda Seattle, Washington, ABD'de bulunan yazılım mühendisidir. Yazılım mühendisliğini LinkedIn hesabı uyarınca Arizona Eyalet Üniversitesi'nde yaptı.
  2. Bayan Agrawal, Eylül 2019'da yazılım geliştirme mühendisi olarak girdiği üç yıldan fazla bir süredir Amazon için çalıştı. Daha sonra terfi etti. 2023'te Microsoft'a taşındı ve şirketin sanat radyasyonunda yazılım mühendisi olarak çalıştı.
  3. Nisan ayında, Bayan Agrawal, Microsoft'un istifasını şirket çapında bir e-postayla açıkladı. Kararını, Microsoft'un 50. yıldönümünün kutlanması sırasında kamuoyu protestosu izledi ve burada şirketin Gazze Strip'teki askeri operasyonlara katılımını iddia etti. “Herkese merhaba, benim adım Vaniya ve 1.5 yıl sonra bu şirkette bir yazılım mühendisi olarak, Microsoft'tan ayrılmaya karar verdim,” diye yazdı E -Mail'de yazdı ve muhalefetini şirketin “Gazze'de Soykırım'a Katılım” olarak tanımladığı şeye karşı alıntı yaptı.
  4. Bayan Agrawal'ın teknoloji sektörüne girmeden önce farklı rolleri vardı. 2016 yılında Naperville, Illinois'de tıbbi asistan olarak çalıştı. 2015 yılında çay danışmanı ve 2014 yılında eczane teknisyeni olarak çalıştı.
  5. 2012 yılında iki yıl boyunca Etsy için küçük bir şirkete başkanlık etti ve Vannushka adlı dükkanı hakkında el yapımı makaleler sattı.