Gençler Artan Kaygıyı Bildiriyor. Belki Bu Rasyoneldir.

Dahi kafalar

New member
Bu hafta, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 2021 yılının Ocak ve Haziran ayları arasında Amerikalı gençlerin katıldığı bir anketin sonuçlarını yayınladı ve bulgular pek iyi değil. CDC’ye göre:

Anket başladığında, CDC, “Birleşik Devletler’deki tüm öğrencilerin yaklaşık yüzde 50’sinin yalnızca çevrimiçi eğitim aldığını” ve “araştırma, yalnızca çevrimiçi eğitimin ergenlerin ruh sağlığını olumsuz etkiliyordu.” Bununla birlikte, etki tüm gençler arasında eşit olarak hissedilmedi: “Kadın öğrenciler ve kendilerini lezbiyen, gey, biseksüel, diğer veya sorgulayıcı (LGBQ) olarak tanımlayanlar, orantısız düzeyde kötü zihinsel sağlık ve intiharla ilgili davranışlar yaşıyorlar” ve “öğrenciler Rapor edilen ırkçılığın ayrıca kötü zihinsel sağlık yaşama olasılığı daha yüksek ve okuldaki insanlarla daha az bağlantılı hissetme olasılığı daha düşük” dedi.

The Washington Post’ta Moriah Balingit, ergen ruh sağlığının zaten düşüşte olduğunu yazıyor:

Kim Tingley yakın zamanda The New York Times Magazine için bu fenomen hakkında yazdı. Ve CDC’nin web sitesinin ana hatlarıyla belirttiği gibi, 6-17 yaşları arasında “anksiyete ya da depresyon tanısı almış” çocukların sayısı arttıkça, “2003’te yüzde 5,4’ten yüzde 8’e”, zamanla çocuklar arasındaki kaygı ve depresyon arttı. 2007’ye ve 2011-2012’de yüzde 8,4’e.”

Bu endişe verici istatistiklerin birçoğu internetin yaygınlaşmasıyla örtüştüğü için, akıllı telefonların bir dünyayı yok edip etmediğini soran daha fazla manşet de dahil olmak üzere, teknik panik olmasa da teknoloji merkezli açıklamalara şimdiden hazırlanıyorum. nesil veya sosyal medya özellikle genç kızlar arasında korkunç bir zihinsel sağlığa neden oluyorsa.

Sosyal medyanın gençlerin endişeli olduklarını söylemelerinin ve zamanla daha endişeli hale gelmelerinin bir parçası olmayabileceğini öne sürmüyorum. Ancak herhangi bir çetrefilli sorun veya büyük değişiklikte olduğu gibi, muhtemelen kesişen birden çok neden vardır.

İlk olarak, pandeminin yaştan bağımsız olarak birçok insanın akıl sağlığını bozduğunu ve şu anda toplumda çok daha fazla şey olduğunu açıklığa kavuşturalım. Enflasyon, silahlı şiddet ve Ukrayna’daki savaş da dahil olmak üzere, insanları derinden üzdü. Amerikan Psikoloji Derneği, 2007’den beri “Amerika’da Stres” araştırmasını yürütüyor ve bu yıl, “Para stresi 2015’ten bu yana kaydedilen en yüksek seviyede kaydedildi” ifadesini buldu.

The Atlantic’ten Olga Khazan’ın insanların şu anda neden bu kadar tuhaf davrandıklarına dair güzel bir makalesinde açıkladığı gibi, herkes aşırı derecede bunalmış durumda ve bu birçok yetişkinin uçaklarda, okul yönetim kurulu toplantılarında ve okul yönetim kurulu toplantılarında medeni olmayan şekillerde davranmasına neden oluyor. Oscar’da bile. Yetişkinlerin dağılmasını izlemek muhtemelen gençlerin hayatla başa çıkmasına yardımcı olmuyor, ne de yakın zamanda ortaya çıkan diğer pek çok stres etkeni. Maryland’de 15 yaşındaki bir kızın annesi Erin Anhalt’ın Twitter’da bana söylediği gibi, kızı “bir pandemi sırasında yetişkinlerin yarısının maske takmak konusunda nöbet geçirmesini izledi, iklim değişikliğini izliyorlar” diyor. çabuk bitiyor, borçsuz bir eğitim alma şansı yokmuş gibi geliyor, vs… tabii ki endişeliler.”

Hayat her zaman zor olmuştur ve genç olmak her zaman zor olmuştur. İstismarcı ebeveynleri olan veya gıda güvencesi olmayan bir genç olmak her zaman özellikle zor olmuştur.

Bu yüzden, gençlerin depresif ve endişeli olduklarını söylemelerindeki artışın başka bir nedeninin, artık bunun için dile sahip olmaları ve bu duyguları kabul etmenin eskisinden çok daha az damgalanması olup olmadığını merak ediyorum. Ben çocukken – ki bu, önceki haber bültenleri için görüştüğüm psikologların ve psikiyatristlerin işaret ettiği bir şeydir. Bunu bir çalışma ile kanıtlamak zor olurdu, çünkü 1992’de gençlerle zihinsel sağlık sorunları hakkındaki bilgilerini, tutumlarını ve maruz kalmalarını sormak için geri dönüp onlarla görüşecek bir zaman makinemiz yok.

Her halükarda, gençlerin bu kadar yüksek düzeyde stres bildirdiği gerçeğine çok dikkat etmeliyiz. Pek çoğu hala pandeminin en kötü anlarından ve yaşadıkları izolasyon ve kopukluk duygularından dolayı sersemlemiş durumda. Ve hepimizin çocuklarımızın sosyal medyayla nasıl etkileşimde bulunduğuna ve bunun onları nasıl hissettirdiğine dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. The Times’da Virginia Hughes, sosyal medya kullanımıyla ilgili yeni bir araştırmayı bildirdi:

Kendi iki kızım için sosyal medya kullanımının sınırlarını belirlemede en yararlı bulduğum bu tür nüanslı, özel bilgiler. Ortaokulun başında büyük kızımın bir akıllı telefon almasına izin vermeyi düşünüyordum ama bunun gibi bilgiler beni yeniden düşünmeye sevk ediyor. İletişimde kalabilmek için bir tür teknolojiye sahip olması gerektiğini düşünüyorsak, belki de internet özelliği olmayan “aptal bir telefon” ya da sınırlı işlevselliğe sahip bir akıllı saati tercih edeceğiz.

İnternet ve bir araç olarak ona olan güvenimiz bitmiyor. Çocuklarımızın, onları nasıl yok ettiği konusunda çıldırmak yerine, zihinsel sağlıklarını koruyan bir şekilde onunla yaşamalarına yardım etmeliyiz.

Küçük Zaferler

Ebeveynlik bir eziyet olabilir. Minik zaferleri kutlayalım.

Tiny Victory’nizi yayınlamak için bir şans istiyorsanız, bizi Instagram
@NYTparenting adresinde bulun ve #tinyvictories hashtag’ini kullanın; bize e-posta ; veya Küçük Zaferinizi bu sayfanın altına girin. Tam adınızı ve konumunuzu ekleyin. Küçük Zaferler, netlik ve stil için düzenlenebilir. Adınız, konumunuz ve yorumlarınız yayınlanabilir, ancak iletişim bilgileriniz yayınlanmaz. Bize göndererek, bize gönderdiğiniz tüm içerik ve diğer bilgilerle ilgili Okuyucu Gönderim Koşullarını okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi kabul etmektesiniz.