Ginni Thomas’ın Abartma ve Korkusu

Dahi kafalar

New member
Bir hafta geçti ve ben hala şaşkınım. Hala şaşkın. Ginni Thomas’ın, Başkan Donald Trump’ın genelkurmay başkanı Mark Meadows’a 2020 seçimlerini devirmeye çağırdığı o metin mesajlarında söylediklerini ve görünüşe göre zehirlenmiş zihnine inandığını hala özümsüyor.

Öyleyse lütfen, lütfen Will Smith’i ve bu çirkin olayın yapısökümünü geride bırakıp dikkatimizi onun davranışına yeniden verelim. Daha geniş ve daha derin sonuçları vardır. Ayrıca, çabalamama rağmen neden bazen bu ülkenin bugünü ve geleceği hakkında neredeyse umutsuz hissettiğimi de açıklıyor.

“Bu Büyük Başkan’ın dik durmasına yardım et, Mark!!!” Thomas, seçimden sonraki günlerde Meadows’a yazdı, onun dengesizliği ve umutsuzluğu bir ünlem işareti bolluğuna yol açtı. “Onunla birlikte, Amerika’nın anayasal yönetimini uçurumun eşiğinde bekleyen lider sizsiniz.”

Uçurum! Özellikle Thomas, kendisinin ve Meadows’un “Solun” “Tarihimizin en büyük Soygunu” girişimini izlediğini söylemeye devam ettiğinden, kendim için birkaç ekstra ünlem işareti çıkarmalıyım.

O kollarda. O büyük harf. Ve sembolik: Gereksiz yere büyük harfle yazılmış sözleri, bugün siyasi tartışmayı neyin bu kadar zorlaştırdığını ve demokrasimizin neden gerçekten tehlikede olduğunu damıtıyor.

“Bu Büyük Başkan.” Bu, shift tuşunda tesadüfi bir serçe parmağı – beceriksiz bir başparmak değil. Seçmenlerin ürkütücü derecede büyük bir bölümünü temsil eden günümüzün aşırı partizanları arasında, belirli bir başkan veya politikacı, iyiyle kötünün savaşında komuta eden bir generaldir. İyiye karşı Kötü’den bahsediyorum.

Kısıtlama retrodur. Abartma günün sırasıdır. Bu nedenle, “uçurum” yeni “uç”, “Soygun” güncellenmiş “aldatmaca” ve “Tarihimizin” önemli bir niteleyicidir, birisi tehdidi hafife alıp riskleri en aza indirgemesin.

Amerikalı arkadaşlarınızın çoğunluğunun sizin görüşlerinizi paylaşmayacağı düşüncesi hiç hoş değil. Aşırı narsisizm çağında bu hayal edilemez, imkansız, hayali bir şey.

Anketler sizi azınlıkta gösteriyorsa, yanılıyorlar. Oy sizin isteklerinize aykırıysa hilelidir. Ya da o Amerikan dostları senin gibi önemli değil. Meleklerin tarafındasın. Herkesi uçuruma sürüklemeye çalışıyorlar.

Bu Maniheist zihniyet, ölçülülük ve gerçeği fırlatıp atan Thomas’ın dilinde okunabilir. Sağdakiler için oksijen yok – afedersiniz, Sağın – mükemmel bir şekilde somutlaştırdığı abartılı aşırı şikayet duygusu.

Bir Yüksek Mahkeme yargıcının karısının, içeriden bilgi erişimini arsızca sömürdüğü, kontrol ve denge fikrini görmezden geldiği, komplo teorilerini desteklediği ve esasen ayaklanmayı desteklediği ne korkunç bir an. Davranışı geçici bir merak değil. Zamanın bir işareti. Ve hepimiz için bir uyarıdır.

‘Eşcinsel Deme’

Kredi… Hakkında Birkaç Not ) Octavio Jones/Reuters

Florida Valisi Ron DeSantis haklı. Pazartesi günü imzaladığı ve Florida’daki küçük okul çocukları ile cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği tartışmalarını yasaklayan “ebeveyn hakları” yasasının hiçbir yerinde “Eşcinsel Deme” ifadesi geçmiyor. “Eşcinsel Deme”, yasa karşıtlarının ona taktığı olumsuz takma addır ve DeSantis bu terminolojiyi ustaca liberal histeri ve aşırı sol görüş olarak tasvir etmiştir.

Ama bu da adil değil. Florida’nın yaptıklarına karşı çıkmak için pek çok neden var – bunu yalnızca üçüncü sınıftaki öğrencileri etkileyen basit bir uyarıdan daha fazlası olarak görmek. Ve o yaş aralığındaki öğrenciler için eşcinsel veya trans konularında eğitimi zorlamayan biri olarak söylüyorum, 7 yaşındaki bir çocuğun Harvey Milk adını bilip bilmemesi zerre umurunda değil. velilerin duyarlılıklarının ve hassasiyetlerinin okulların işleyişine dahil edilmesi gerektiğini kabul eder.

İşte DeSantis’in kabul etmediği şey: mevzuatın dilinde, üçüncü sınıfın çok ötesindeki çocuklara potansiyel uygulanmasını öneren bir belirsizlik. Kanunun bu maddesindeki kalın harflerle yazdığım kelimelere bakın: “Okul personeli veya üçüncü şahıslar tarafından cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği konusunda sınıf eğitimi, anaokulunda üçüncü sınıfa kadar veya yaşa uygun olmayan bir şekilde yapılamaz. veya devlet standartlarına göre öğrenciler için gelişimsel olarak uygun.” Bu ifadeler hangi ek yasaklara – hangi geleceğin ağzını karıştıracak – kapıyı açıyor?

Bu gerekli bir soru, çünkü şu soruyla birleşiyor: Bu konuyu daha fazla sorunla diğerlerinin üzerine çıkaran yasanın savunucularını ve destekçilerini motive eden nedir? Floridalıların günlük yaşamlarının kalitesiyle ilgisi ve etkisi?

Gözden kaçırmış olmanız durumunda, DeSantis’in basın sekreteri Christina Pushaw, tasarıyı sübyancıların çocukları eşcinsel faaliyetlere dahil etmesine karşı önemli bir savunma olarak çerçeveledi. Bu tweet’i okumanın başka yolu yok: “Tımar Karşıtı Yasaya karşıysanız, muhtemelen bir damatsınız ya da en azından 4-8 yaşındaki çocukların tımar edilmesini kınamıyorsunuz.” DeSantis’in bakış açılarını dile getirmesi için para alıyor ve belki de var olan en iğrenç, en zalim homofobik klişeyi satıyor.

Bu sözleri nedeniyle ateş altında, kişisel Twitter hesabını mesai saatleri dışında kullandığını söyledi. Ne kadar güven verici.

Cümlelerin Aşkına

Kredi… Getty Images

Times bülteninde Rüzgar Gibi Oku, kitap eleştirmeni Molly Young, bazen tek bir cümle içinde birçok sihirli cümleyi döndürür. Bilimkurgu yazarı Philip K. Dick ve onun “Ubik” adlı romanı üzerine yakın zamanda yapılan bir düşüncede buna benzer bir paragraf: “Başkan Reagan için jöle fasulye neyse, Dick için amfetamin tabletleri de o anlama gelebilir. Adam sadece üst kısımlarını seviyordu. Bazen bir bilimkurguya başlamadan önce bir Monster enerji içeceği içerek onun ruh halini tahmin ediyorum. (En sevdiğim Monster çeşidine ‘Assault’ denir. Tadı zehirle karıştırılmış Coca-Cola gibi.) ‘Ubik’in bu kopyasındaki tanıtım yazısı Dick’i ‘Herhangi bir gezegendeki en parlak bilimkurgu zekası’ olarak tanımlıyor. Herhangi bir gezegen!” (Portland, Ore.’den Zoe Zagorski ve Landing, NJ’den Conrad Macina’ya Molly’nin yazısını aday gösterdiği için teşekkürler.)

Times kitap eleştirmenlerine bağlı kalarak, Alexandra Jacobs’ın “Truly, Madly, Stephen Galloway, Vivien Leigh’in Laurence adlı belirli bir ekran ve sahne efsanesiyle olan romantizmini şöyle anlatıyor: göğe, ardından kaçınılmaz olarak yeryüzüne ve doğrudan cehenneme yuvarlanmadan önce türbülansla sarsıldı.” (Sandy Peters, Phoenix)

Yine The Times’da Ligaya Mishan, mercimek üzerine düşünürken lirik baklagil eğlencesi yaşadı: “Elde çakıl taşları olarak başlıyorlar, sert ve küçücük – dünyanın belirli bölgelerinde, tüm küçük şeylerin ölçüldüğü boyuttadırlar. Sonra tencerede küçük taş kalpleri erir. Yumuşatır, gevşer ve başka tatların içeri girmesine izin verirler. Hâlâ ayrıksılar, yine bireyseldirler, ancak şimdi ortak bir amaç için birleşmişlerdir ve şişerler ve dolgunlaşırlar, böylece iki katından daha fazla, kadifemsi ve gür bir ürün elde edersiniz.” (Stella Liu, Manhattan)

Paul Krugman şunları kaydetti: “Putin’in Ukrayna’daki başarısızlığa tepkisi son derece Trumpvari oldu: işgalinin “plana göre” gittiği konusunda ısrar etmek, herhangi bir hata yaptığını kabul etmeyi reddetmek ve sızlanmak iptal kültürü hakkında. Bir Sharpie ile kabaca değiştirilmiş savaş haritalarını yayınlamasını yarı yarıya bekliyorum.” (Avi Liveson, Chatham, NJ, ve Valerie Masin, Boston, diğerleri arasında)

Ve Bret Stephens, Gail Collins ile yaptığı haftalık yazısında şunları yazdı: “Görünüşe göre yeni bir süper bulaşıcı hastalığımız var. bizi geceleri uyanık tutmak için Covid’in alt varyantı. Omicron’u unutun, şimdi Omigod’umuz var.” (Kris Schaff, Omaha, Neb. ve Larry Berman, Westfield, NJ)

National Parks dergisinde Jacob Baynham, ailesi için pişirdiği etsiz, mantar bazlı kahvaltı köftelerine olumlu tepki verdiğini bildirdi. sabah: “İtaatsiz köpeğimiz ayaklarımın dibinde yalvardı; ağız koruyucuları yemesi, kağıt mendil ve çorap kullanması da bunu onayladı.” (Peter Alexander, Longmont, Colo.)

The London Review of Books’ta Susanne Schattenberg’in yazdığı “Brezhnev: The Making of a Statesman” kitabının bir incelemesinde Neal Ascherson şunları yazdı: “Polonya komünizmi öldü, ulusun cesedin altından çıkması yaklaşık sekiz yıl sürmüş olsa da. ” (George Milman, Beverly Hills, California)

Ve Substack hakkındaki Weekly Dish haber bülteninde Andrew Sullivan, emperyal Rusya’nın yeniden doğuşunu şu gözlemle düşündü: “Liberallerin gericiliği değerlendirirken yaptıkları en büyük hata, onu hafife almaktır. . Geçmiş onyıllar veya yüzyıllardan büyük bir anlam kazanma, onu yeniden diriltme ve diriltme, postmodern yaşamın tüm tutarsızlık ve istikrarsızlığını ortadan kaldırma fikrine derin, büyüleyici bir çekicilik vardır – modernitenin sığlıklarıyla ilgili hayal kırıklığıyla yoğunlaşmıştır -. yeni bir kolektif, eski anlam.” (Stephen Ranger, Toronto)

The Times’tan veya “For the Love of Cümleler” bölümünde bahsedilecek diğer yayınlardan en son yazılan yazıların favori parçalarını aday göstermek için lütfen bana buradan e-posta gönderin ve lütfen adınızı ve ikamet yerinizi ekleyin.

Kişisel Not Üzerine (Reader Mailbag Edition)

Regan Kredi … Frank Bruni

‘ Hayran olduğunuz bir halk figürü hakkında sert bir şekilde yazdım. Daha sonra okuduğunuz ve hiç hoşlanmadığınız bir kitabı veya filmi övdüğümde hayal kırıklığınızın acısını yaşadım. Beni memnun edecek bir şekilde – çünkü bu bana nişanlı olduğunuzu söylüyor – bana tatlı olduğu kadar acı da geri bildirimde bulunuyorsunuz.

Ve güzel bir kuşun olası yanlış renklendirmesi hakkında bana bilgi verdiniz.

Geçen hafta Chapel Hill, NC’deki pencerelerimin dışındaki “turuncu alevler” hakkında yazdım ve bunların kardinaller olduğunu tahmin ettim. Birçoğunuz skandallandınız ve bana kardinallerin kırmızı olduğunu bildiren e-postalar gönderdiniz. Kuş beceriksizliğimde bana yardımcı olabilecek uygulamalar önerdin. Kendimi doğal dünya hakkında eğitmemi istedin. Flora ve fauna eğitim kampına götürüldüğümü hissedebiliyordum – muhtemelen gerçekten ait olduğum yer burası.

Tüylü arkadaşlarım kesinlikle kardinaller ve turuncudan çok kırmızı olabilirler – renkleri kavrayışım pek sağlam değil. Ancak kardinallerin turuncu veya en azından turuncuya yakın kırmızı olabileceği ortaya çıktı. Kromatik olarak tarafsızdırlar. Muhtemelen o “işaret işaretlerini” tanımlarken özensiz davrandım ama belki de bahçemin kardinalleri özeldir? Bir gözümü açık tutacağım ve bir renk tekerleğini elimde tutacağım ve sana haber vereceğim.

Bana da yazmıştınız, geçmişte birçoğunuzdan da şikayet ettiğim bir şikayetle: Regan nerede? Birkaç haber bülteni, köpek arkadaşımın herhangi bir fotoğrafı veya övgüsü olmadan geçtiğinde, bazılarınız itiraz ediyor ve diğerleri gerçekten endişeleniyor.

Haber bülteninin bu bölümünün üst kısmındaki resimle ilgili endişelerinizi gidermekten mutluluk duyuyorum. Geçenlerde Regan, sadece dokunma hissi ve saf eğlencesi için ön bahçede yuvarlanıyor. Bunu bazen heyecanlandığında ya da havada mükemmel bir kıstırma olduğunda ya da belki canı sıkıldığında ya da muhtemelen beni eğlendirmek için cömert bir dürtü hissettiğinde yapar. Aşağı gider ve etrafında döner. Kıkırdamalarımın her biri onun dalgalı hareketlerini daha fazla tetikliyor. Bunu palyaço bilimine kadar indirdik.

Birçoğunuz dil hatalarına da dikkat çekiyor ve Davidson, NC’den Ervin Duggan geçen hafta Ted Cruz’un onay sırasında çok tiksindirici olduğu ifademi işaretledi. Yargıç Ketanji Brown Jackson için yapılan duruşma, en azından “gumption” için puanları hak etti. “Gumption” aslında veya genellikle inisiyatif veya beceriklilik anlamına gelir ve aslında Texas senatörünü her ikisi için de iltifat etmek niyetinde değildim. Cesaret çizgisinde daha fazla bir şeye yöneliyordum ve yanlış bir dönüş yaptım. Belki de aklımda, danıştığım birkaç sözlükte bir kelime olmayan, ancak geçmişte aşırı küstahlığın akrabası olarak biraz dolaşan “çarpma” vardı. Cruz buna fazlasıyla sahip.

Anladığım kadarıyla Yargıç Jackson yapmıyor. Hiçbiriniz, duruşmayla ilgili değerlendirmemde, pek çok senatörün kötü davranışına karşı duyduğum tiksintiden, onu olağanüstü derecede bir kısıtlama için övmek için asla sapmadığımdan şikayet etmediniz. Ama şunu söyleyeceğim: Yapmalıydım. Bana yargısal karakterin ideal köşe taşı gibi görünen saygınlıkla davrandı.