Google CEO’su babasının eski postalarını hatırlıyor

Dahi kafalar

New member
Google resmi olarak 4 Eylül 1998’de kuruldu.

Google CEO’su Sundar Pichai, şirketin 25. yılını kutlamak için bir blog yazdı. Geziyi hatırlatan Bay Pichai, Hindistan’daki babasından ABD’den gönderdiği e-postaya yanıt almak için iki gün beklediğini söyledi. ABD’de okuduğu zamanı anlattı ve babasının ilk e-posta adresini aldığını öğrendi.

“Onunla iletişim kurmanın daha hızlı (ve daha ucuz) bir yolunu bulduğum için gerçekten heyecanlıydım, bu yüzden bir mesaj gönderdim. Ve sonra bekledim… ve bekledim. Şu yanıtı almam tam iki günümü aldı: “Sevgili Bay Pichai.” e-postası geldi. Bay Pichai blogunda “Her şey yolunda” dedi.

Bay Pichai, babasına e-postasına yanıt vermenin neden bu kadar uzun sürdüğünü sorduğunda, bir meslektaşının ofis bilgisayarından e-postaya erişmesi, e-postayı yazdırması ve ardından kendisine teslim etmesi gerektiğini söyledi.

Google CEO’su blogda “Babam bir cevap yazdırdı, adam da bunu yazıp bana geri göndermek üzere yazdı.” dedi.

Teknolojinin kaydettiği sıçramadan bahseden Bay Pichai, oğlunun arkadaşlarıyla “telefonumu çıkarmamdan daha hızlı” fotoğraf ve mesaj alışverişi yaptığını gördüğünü söyledi.

Google, 1990’ların sonlarında Stanford Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi olan Larry Page ve Sergey Brin tarafından bir araştırma projesi olarak başlatıldı.

Resmi olarak 4 Eylül 1998’de başlatılan bu sistem, ikilinin PageRank adını verdiği, kendilerine bağlantı veren diğer web sitelerinin sayısına göre web sitelerini sıralamaya başladı.

Geçen ay Google’ın küresel pazar payı yüzde 92 civarındaydı.