Güvenlik Danışmanı Sınıflandırılmış Sohbet'te gazeteciye hata için suçluluk duyar

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
“Tüm sorumluluğu varsayıyorum. Grubu yarattım; işim her şeyin koordine edildiğinden emin olmaktır.”

Yanlışlıkla sohbete eklenen gazeteci Jeffrey Goldberg'i kişisel olarak tanımadığını söyledi.

Hata, Hutis'e karşı askeri operasyon hakkında gizli bilgiler sundu. Atlantik'in baş editörü Goldberg, konuşmanın askeri hedefleri, kullanılacak silahları ve 15 Mart'ta etkili bir şekilde gerçekleşen saldırıların programını detaylandırdığını bildirdi.

Waltz, filtrasyona neden olan Goldberg'e benzer bir numara olan başka bir danışman eklemeye çalışacaktı.

Beyaz Saray, sohbetin varlığını doğruladı ve iç soruşturma duyurdu. Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Brian Hughes, hatanın yapılacağını belirtti. Bu arada Başkan Donald Trump olaydan kaydı: “Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum” dedi.

Üst düzey yetkililerin, SAFE olmayan uygulamalarda gizli bilgileri tartışmaları Kongre'de eleştiri yaratmıştır.

Silahlı Hizmetler Komitesi'nden Senatör Jack Reed, “Gördüğüm en ciddi operasyonel güvenlik başarısızlıklarından biri,” dedi. İngiltere ve Fransa gibi müttefikler de açıklamalar istedi.

AFP bilgileriyle