Hala Bern’i Hissediyorum

Dahi kafalar

New member
WASHINGTON — Ari Rabin-Havt, 2020 kışında gülümsemeden duramadı.

Bir muhabir Bernie Sanders’ın kampanya müdür yardımcısına neden bu kadar mutlu olduğunu sorduğunda, yanıtladı , “Basit. Birkaç ay önce kalp krizi geçiren ve Iowa, New Hampshire ve Nevada’da halk oylamasını kazanan 78 yaşında bir Yahudi sosyalist için çalışıyorum.” Bir küfürle, “Bu olağanüstü,” diye ekledi.

“The Fighting Soul: On the Road With Bernie Sanders”ta eski danışman, huysuz patronunun samimi bir portresini sunuyor, Sanders’ın ünlü eldivenlerinden grev gözcülerine olan sevgisine ve Motown şarkılarına kadar her şeyi yazıyor. “Kablolu haber yorumcularının anlamsız vızıltılarından” hoşlanmamasına, Donald Trump’ın “deli” olduğu ve demokrasiyi alt üst edeceğine dair ileri görüşlü korkusuna.

Rabin-Havt’ın “Bernie’nin doğal sabırsızlığı” dediği, uçarılara karşı – ülkede istediği kapsamlı değişiklikler dışında hemen hemen her şeyi – duymaktan zevk alıyorum.

Evvel, Bloomington, Ind., Vermont senatörü asistanlar otel odasında dört büyük şişe su bıraktığı için huysuzlandı.

“Ari” dedi yaverine, “Ben Amerika Birleşik Devletleri başkanı değilim. Odamda dört şişe suya ihtiyacım yok.”

Güney Carolina’daki Jim Clyburn’ün Dünyaca Ünlü Balık Kızartması’ndaki çalışanlar, tüm adayların konuşmaları için Clyburn Tişörtlerini eşleştirmek için sahneye çıkmaları konusunda ısrar edince, Bernie bu saçma sapan fikirden vazgeçti.

2019’daki Demokratik ön seçimler sırasında Miami’deki ilk tartışmadan önce, adaylar makyajlarını rötuşlarken Joe Biden Bernie’nin hemen arkasında duruyordu.

“Sahneye çıkmak üzereyken Biden, Bernie’nin tüm sırtını elleriyle ovuşturdu,” diye yazıyor Rabin-Havt. “Dikkat etmeden, Bernie sağ elini Biden’ı ezmek için kullandı.”

Los Angeles’ta ikinci tartışma için Bernie, Jeff Katzenberg tarafından sokakta durduruldu. Eski Disney başkanı ve DreamWorks CEO’su ve üretken bir bağış toplayıcısı ve bağışçısı kendini tanıttı. Sanders etkilenmeden gezinmeye devam etti. Rabin-Havt, “Bernie’nin bir öğretmen, hemşire veya tamirci için durması daha olasıydı,” diye yazıyor.

14 Şubat’ta 2020 ön seçimleri sırasında onunla röportaj yaparken ve ona karısı Jane’e ne aldığını sorduğumda kendi Bernie swatting anımı yaşadım. Sevgililer Günü. Jane’le olan romantizmin konunun dışında olduğu konusunda beni kesin bir şekilde bilgilendirdi; Herkes için Medicare önemliydi!

Bu koşu sırasında Bernie, amaçlarını desteklediği sürece her şeye hazırdı. Rabin-Havt, adayın beyaz bir bornoz giyen Cardi B. ile mutlu bir şekilde yüzleştiği zamanı anlatıyor. Rapçi ayrıca 2016’da onu desteklemişti ve takipçilerine “Baba Bernie’ye oy ver, kaltak” talimatını verdiği bir Instagram görüntüsü göndermişti.

Sanders, 2018’de Georgetown’daki ofisinde Barack Obama ile tekrar cumhurbaşkanlığına aday olmayı düşündüğünü söylediğinde Obama şu tavsiyede bulundu: “Bernie, sen bir Eski Ahit peygambersin – bizim için ahlaki bir ses. parti bize rehberlik ediyor. Ancak olay şu. Peygamberler kral olamazlar. Krallar, peygamberlerin yapmadığı seçimler yapmak zorundadır. Bu seçimleri yapmaya istekli misin?”

Rabin-Havt (kardeşi Raphi, bir süre benimle The Times’da çalıştı) şöyle yazıyor: partinin onu destekleyeceği – bu da onun olmak istediğinden farklı türde bir politikacı ve farklı türde bir aday olduğu anlamına gelir. Bernie, Obama’yı dinledi, ama benim için o önermeyi asla kabul etmediği açıktı. Demokrat Parti’yi yönetenlere meydan okuyacak ve aynı kuruma liderlik edecek, katılmayı kararlılıkla reddettiği uzlaşmaz bir harekete liderlik edebileceğine dair temel bir inancı var. ”

Yazar, keskin bir nokta ile özetliyor: Bernie, “vaat edilmiş toprakları” asla göremeyebilir, ancak kazandı.

“Bernie Sanders asla başkan olmayacak olsa da, iki kampanyası Demokrat Parti’yi ve bu ülkeyi dönüştürdü. Hükümet harcamaları ve dış politika hakkındaki eski ortodokslar, eski bir sosyalistin bitmek bilmeyen çabaları sonucunda çöktü.”

Bernie’nin fikirlerinin birçok kişinin düşündüğünden daha popüler olduğu ortaya çıktığından, Demokratları açık şahin modundan çıkardı ve onları insanlara yardım etmek için para harcamanın uygun olduğuna ikna etti. Salgının ilk günlerinde, Cumhuriyetçi Kongre üyeleri bile işleri devam ettirmek için kapıdan para çekmeleri gerektiğini fark etti. Partisinin artık neredeyse evrensel olarak benimsediği 15 dolarlık en az ücretin şampiyonu oldu.

Karanlığın Prensi olarak Mitch McConnell, Sanders’ın nüfuzunun geçen yılında şunları söyledi:
“Bernie Sanders gerçekten mutlu, adaylığını kaybetmiş olabilir ama bugünkü Demokrat Parti’nin ne olduğu konusundaki tartışmayı kazandı: daha fazla vergi, daha fazla harcama, daha fazla borçlanma.”

Bu zaferin bir bedeli olabilir. Cumhuriyetçiler ve azalan ancak etkili sayıda ılımlı Demokrat, enflasyondaki artışı agresif hükümet harcamalarına bağlıyor. Bu, Biden ve Demokratlar için anket sayılarını aşağı çekti.

Muhtemelen göründüğü gibi, Cumhuriyetçiler Kasım’da kazanırsa, Demokratik hırslar azalacak, ancak Bernie’nin parti üzerindeki etkisi uzun sürecek.

Harekatın Berniemania’sından etkilenmemiş gibi görünse de, gizlice hoşuna gitti. Evvel, Capitol’ün önünden geçerken kırmızı ışıkta durdu ve çığlık atan bir grup lise öğrencisi selfie çekmek için arabaya koştu.

Bernie kıkırdadı ve Rabin-Havt’a “Ben Mick Jagger gibiyim” dedi. Mick Jagger eldiven giyseydi.

The Times, editöre çeşitli mektuplar yayınlamaya kararlıdır . Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazı ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

Facebook , Twitter (@NYTopinion) üzerinden The New York Times Opinion bölümünü takip edin ) ve Instagram .