Harry Reid’in Nadir Bir Siyasi Süper Gücü Vardı

Dahi kafalar

New member
82. doğum gününden birkaç hafta sonra ölen Senatör Harry Reid, politikacılar arasında benzersiz bir niteliğe sahipti: kendi derisinde derin bir rahatlık. Kişisel yaşamında, bu ona iç huzuru getirdi. Politikada, pratikte bir süper güçtü.

Dünyayı yoğun bir şekilde merak eden Bay Reid, haberleri yakından takip etti ve hevesli bir okuyucuydu, ancak nadiren baktığı bir şey kendi klipleriydi. Senato ofisinde her gün, personeli ondan bahseden tonlarca haber topladı ve genellikle okunmadan doğrudan dosyalara gittiler.

Röportajlara hazırlanmak için sayısız saat harcadık. Senatörü bir şey söylememeye ikna etmenin en az etkili yolunun, bunun kötü bir basın oluşturacağını açıklamak olduğunu öğrendim.

Eğer bir şey varsa, bu onu daha fazla yapmak istemesine neden oldu. “Personelim bana bunu söylemememi söylüyor” sözleri endişemizi ve muhabirlerin hevesini artırdı ve onun sessiz sesini yakalamak için kayıt cihazlarını birkaç santim daha uzatmaya sevk etti. İlk kez turistlerin kapalı turlar için kuyrukta beklemesine izin veren Capitol Ziyaretçi Merkezi’nin 2008 açılışında Bay Reid, “Personelim bana bunu söylemememi söylüyor ama ben yine de söyleyeceğim: Yaz aylarında, sıcaklık ve yüksek nem nedeniyle, Capitol’e gelen turistlerin tam anlamıyla kokusunu alabiliyordunuz. ”

Sn. Reid’in kendi derisindeki rahatlığı, ailesinden ve yetiştirilme tarzından geliyordu. Nev’in Searchlight adlı bir kasabasında, ancak kilometrelerce çöl geçerek ulaşılabilen demiryolu bağlarından yapılmış bir evde büyüdü. Onu ziyaret etmek zorunda kalan herkesi şaşkına çevirerek, tıbbi bakım için uzun mesafeler kat etme veya Searchlight’ta yaşayan 445 kişiden başka birini görme ihtiyacının nihayet dayanılmaz hale geldiği 2014 yılına kadar orada yaşamaya devam etti. Çocukken, eğitim almak için o geniş araziyi otostopla geçti, Henderson şehrine 40 milden fazla.

Geldiği yer asla aklından uzak değildi. Bir keresinde sağlığın önemini anlatırken, konunun kendisi için önemli olduğunu çünkü kardeşinin bacağını kırdığında bırakın sağlık hizmetini, doktorlarının bile olmadığını anlatmıştı. Bu yüzden kardeşi yatağa uzandı, bacağı iyileşene kadar acı içinde çığlık attı.

Bay Reid’in köklü benlik algısının siyaset ve federal politika üzerinde büyük bir etkisi oldu ve stratejik hedefleri net bir şekilde belirlemesine ve takip etmesine izin verdi. Taktikleri, amacına ulaşıp ulaşamayacaklarına göre değerlendirdi. Ona bir santim avantaj sağladılarsa, bu yeterliydi.

İdeolojik olarak Bay Reid, kariyerinin büyük bölümünde çoğu Demokratın sağındaydı, ancak sonraki yıllarda sola kaydı. Hiç kimse, bir dövüşü kazanmak için ne gerektiğini ya da ne olursa olsun, onu görmek için daha büyük bir kararlılığı daha iyi anlayamazdı. Bu, 2004’te George W. Bush ve 2008’de Barack Obama’yı tercih eden Nevada gibi mor bir eyalette nasıl kazanılacağına dair gelişen görüşüyle izlendi.

Bay Reid, örgütlü emek ve ilerici gruplar arasında koalisyonlar kurmanın zorlu işlerine odaklanan ve seçmen kaydı gibi siyasetin somunlarına ve cıvatalarına yatırım yapan bir makine yaptı. Bu makine (ve devletin değişen demografisi) Demokratların birçok seçmeni kaydetmesine yardımcı oldu: 2002 yılı civarında Cumhuriyetçilerin 7.000 seçmenle gerisindeydiler; 2020’ye kadar Demokratlar 110.000 seçmen avantajına sahipti. Bu, Demokratların önemli yarışları kazanmasına yardımcı oldu – yalnızca diğer Demokratların çoğu için korkunç bir ara yıl olan 2010’daki kendi zaferi değil, aynı zamanda Senatör Catherine Cortez Masto’nun 25.000’den fazla oyla kazandığı 2016 ve Senatör Jacky Rosen’in yaklaşık 50.000 oyla kazandığı 2018 oylar.

Sayısız hatıra, onun bir boksör olduğundan bahsedecek, ancak bir yumruk atmayı öğrenmek, kariyeri için yumruk atmayı öğrenmekten daha az önemli görünüyordu. Bay Reid sadece kötü basından korkmuyordu; bunu bir hedefe ulaşmanın gerekli bir parçası olarak gördü. Sapanları ve okları daha büyük bir iyiliğin hizmetinde kullanmıyorsa, işini yapmadığını düşündü.

2013’te Cumhuriyetçiler, Uygun Bakım Yasası’na para ödemek için hükümeti kapattıklarında, Bay Reid Demokratları çizgiyi korumaya ikna etti. Temsilciler Meclisi’nin kontrolünü elinde tutan Cumhuriyetçiler, hükümetin popüler kısımlarını finanse eden yasaları geçirmeye ve Senato’ya göndererek Demokratları engellemeye cesaret ettiler. Yaptılar ve “Kanserli Çocukları Klinik Araştırmalardan Kapatıyor” gibi manşetler çoğaldı. Bay Reid, komite üyelerinin kötü basına karşı kendilerini güçlendirmelerine yardımcı oldu. Geçti ve Cumhuriyetçiler teslim oldular, neredeyse sıfır taviz verdikten ve aşağılayıcı bir yenilgiye uğradıktan sonra hükümeti yeniden açtılar.

Bu öngörü muhtemelen Sosyal Güvenlik’in bozulmadan kalmasının nedenidir. 2005’te, Bay Reid, Demokratların ya Bay Bush ile işbirliği yapması ya da kendi planlarını önermesi gerektiğine dair geleneksel görüşün hüküm sürdüğü bir zamanda, Bay Bush’un programı özelleştirmesine izin vermeyi reddetti. Bay Reid, Demokratların reformları düşünmeye başlar başlamaz stratejik avantajlarını kaybedeceklerini kabul ederek, cumhurbaşkanının önerdiği her değişikliği reddetti. 2001 Bush vergi indirimlerinin yazılmasına yardım etmiş olan ve Sosyal Güvenlikten taviz verme eğiliminde olan Max Baucus gibi muhafazakar Demokratları, çizgiyi korumaya ikna etti. Yaptılar ve kazandılar.

Washington’dan birçok kişi ve yorumcu, Scott Brown’ın Ocak 2010’da Massachusetts Senatosu yarışındaki sürpriz zaferinden sonra Uygun Bakım Yasası’nın öldüğünü ilan ettiğinde, Bay Reid, bunu gerçekleştirmek için uzun zamandır işbirlikçisi olan Konuşmacı Nancy Pelosi ile çalıştı.

Bay Reid, diğer birçok Demokrat’ı geçmeye ve yargı adayları için (Yüksek Mahkeme yargıçları dışındaki) karşıt görüşte reform çağrısında bulunmaya istekliydi çünkü onlarda olmayan bir tür öngörü ve kavgacıydı – ve ne zaman yanıldıklarını görme perspektifi vardı. 2013’te, Senato’nun adayları onaylamak için sahtekarlık kaynaklı çoğunluk barajını ortadan kaldırmak için oyları güvence altına aldı; bu, Başkan Obama’nın federal yargıyı dramatik bir şekilde yeniden şekillendirmesine izin veren bir hareket. Bugün bu değişiklik, Başkan Biden’ın Ronald Reagan’dan bu yana herhangi bir ilk yıl başkanının en çok yargıcı onaylamasına izin verdi.

Benim gibi Senato ofisinde çalışan insanlar için, Bay Reid aileye olan bağlılığını eyleme geçirdi. Aile dostu bir iş yeri yaratma konusunda zamanının ötesindeydi.

Senato lideri için çalışmak zorlu ve stresli bir işti. 2013’te, ilk oğlumun doğumundan birkaç ay sonra, sabah personel toplantısına geç kaldım. Yönetici asistanları ve programcılar tarafından dışarıda beklemem söylendi. İşten kovulacağımdan emindim. Toplantı bittiğinde, personel dışarı çıktı. “İşte bu” diye düşünerek içeri girdim. Ama Bay Reid beni kovmak ve hatta azarlamak yerine, “Zor zamanlar geçirdiğinizi görebiliyorum. Ne istiyorsun?” Şaşırmış halde, çoğu gece akşam yemeği için evde olmak istediğim gerçeğini ağzımdan kaçırdım. Hemen kabul etti, buna bağlı kaldı ve oğlumu sormaktan asla vazgeçmedi.

Olduğu adamı tam olarak takdir etmek için, Washington’daki 30 yılı aşkın süredir Bay Reid’in hiçbir Beyaz Saray Muhabirinin yemeğine katılmadığını anlamalısınız. Bağış toplama etkinliklerine gitmekten nefret ediyordu ve 10 dakika veya daha kısa sürede kapıya girip çıkmakla gurur duyuyordu ve bunun yerine akşam yemeğinde karısı Landra ile evde olmayı tercih ediyordu. Sadece oğlu o sırada çıktığı bir kadını etkilemek istediği için gittiği bir kongre pikniğine katıldı. (Artık evliler. ) Hiç Beyaz Saray tatil partisine katılmadı. Bir eyalet yemeğine gitti – Arjantin’e, çünkü başka bir oğlu orada iki yıllık bir göreve hizmet etmişti. Smokin sahibi değildi.

Arada, dünyayı değiştirdi.

Adam Jentleson (@AJentleson), ilerici bir strateji organizasyonu olan Battle Born Collective’in yönetici direktörüdür; Nevada Senatörü Harry Reid’in eski genelkurmay başkan yardımcısı; ve “Kill Switch: The Rise of the Modern Senato and the Crippling of American Democracy”nin yazarı. ”

The Times yayınlamaya kararlıdır harf çeşitliliği editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: harfler@nytimes. com .

The New York Times Opinion bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve Instagram .