Havayolları Ne Kadar Düşebilir?

Dahi kafalar

New member
Geleneksel olarak neşeli tatil sosyal medya beslemelerim, genellikle minik hayvanlar gibi acımasızca hediyeleri yırtan sevimli çocuklarla dolu, bu hafta bunun yerine hiç bitmeyen havaalanı hatlarında engellenen yolcuların görüntüleri ve Southwest Airlines’ın kademeli erimesiyle ilgili gerçek zamanlı güncellemelerle doluydu. sadece Perşembe günü uçuşlarının yüzde 57’sini iptal eden ve yolcuları ülkenin her yerinde mahsur bırakan. Ailem ve ben bu kaosu özledik çünkü 19 Aralık’ta Brooklyn’den Alabama kırsalına gitmek üzere Delta Air Lines ile ayrıldık ve iki yılda bir kocamın ailesini ziyarete gittiğimiz gibi Omaha’ya gitmediğimiz için çoğunlukla minnettarım. Güneybatı yoluyla. Birçok Amerikalı için, tatil için akrabaları görmek veya tıbbi tedaviler ve aile acil durumları gibi acil nedenlerle uzun yolculuklar yapmak için uçak yolculuğu tek uygun seçenektir ve maliyeti engelleyici olmadığında, genellikle sadece sefildir.

Pew Araştırma Merkezi’ne göre, Amerikalıların yarısından fazlası, geniş aile üyelerinin en azından bir kısmına bir saatlik sürüş mesafesinde yaşıyor, ancak kocam ve ben ailelerimizden çok çok uzakta yaşayan azınlıktayız. Bu yıl, seyahat etmeyi planladığımızdan bir ay önce, memleketim Wetumpka’ya en yakın havaalanı olan Montgomery’ye üç uçak bileti ve iki çanta için 2.544 dolar ödedim.

Bu, benim için Brooklyn’den Londra’ya gitmenin ailemin yaşadığı yere göre daha kolay ve daha ucuz olduğu anlamına geliyor (en son arama yaptığımda Kennedy Havaalanı’ndan gidiş-dönüş bileti 344 dolardı) ve bu her yıl geçerli. Şimdi, Alabama biletleri hiçbir zaman ucuz değildir, ancak bu sefer yaklaşık 1.000 $ daha fazla ödedim – bu, ülkenin en pahalı şehirlerinden birinde bir aylık kira için ödediğimden çok daha fazla bir meblağ. (Uçak biletlerinin Tüketici Fiyat Endeksi genel olarak bu yıl yüzde 25 arttı.) Havayolları ayrıca, Covid salgını sırasında izin verdikleri kişileri talebe ayak uyduracak kadar hızlı bir şekilde yeniden işe alamadıkları için büyük personel sıkıntısı yaşadılar.

Havayolu ekonomi sınıfının konfor seviyesi, havayolları, maliyeti kısmen müşteriye düşen, işlerinden verimlilik elde etmeyi tercih ettikçe, her zamankinden daha az rahat görünüyor. Saha uzunluğu (koltuğunuz ile önünüzdeki koltuğun aynı noktası arasındaki mesafe) 1980’lerde maksimum 35 inç iken şimdi bazen 28 inç’e kadar düştü. Ben 1.60 boyundayım, yuvarlanıyorum ve 120 pound ağırlığındayım, al ya da ver ve ailemde ekonomide sıkışık hissetmeyen tek kişi 40 pound 7 yaşındaki, kabaca baş üstü boşluğa gerçekten sığacak bir taşıma çantasının boyutu. (Hayal kırıklığına uğradık, bunu denemedik. Orasının “rahat” olacağını söyledi.)

Bazı havayolları diğerlerinden daha kötü ama bunlar sektör çapındaki dertler ve benimki gibi ailelerin burnundan tıslayıp emmekten başka çaresi olmadığını bilen havayolu yöneticileri tarafından dikte ediliyor. Gerçek acı, uçuş görevlileri ve personel tarafından, özellikle de bekleme personeli, güvenlik monitörleri, terapistler ve genellikle kolluk kuvvetleri olması beklenen masa çalışanları ve havayolu görevlileri tarafından karşılanır.

Havayolu personelinin maske takma zorunluluklarını uygulamak zorunda kaldığı ve tanıdığınız en kötü insanların görünüşte ilk kez hava yolculuğunu denemeye karar verdiği pandemi sırasında havayolu görevlilerine yönelik saldırı ve taciz olayları arttı. Hiç kimse gerçekten bunu yapacak kadar para almıyor, insanlar havayolunu aradıklarında 20 dakikalık otomatik yönlendirmeler ve kayıtlar alıyorlar ve telefonda bir insana ulaşamıyorlar diye sık sık cephe hattındaki havayolu personeline saldıran tacizci uçucularla uğraşmak şöyle dursun, bazen saatlerce. Genelde yüksek stresli durumlarda iyiyim, ancak “Terims of Endearment” ı birden çok kez izlediğimde, havayolu müşteri hizmetleri temsilcileriyle telefonda ağladığımdan daha fazla ağladım ve oranın diğer yöne gitmesi gerektiğini çok güçlü bir şekilde hissediyorum.

27 Aralık’ta Denver Uluslararası Havalimanı’nda bir aile uçağa binmeyi bekliyor. Kesintiler, Southwest Airlines’ın uçuşlarının yaklaşık yüzde 60’ını değiştirmesine neden oldu. Kredi… The New York Times için Daniel Brenner

Havayolu yöneticileri bunu biliyor. Bu sistemlerde gezinmek bir nedenden dolayı zordur ve sonunda pek çok insan pes eder veya bunu masa görevlilerinden çıkarır. Deneyimin ne kadar kötü olduğunu tolere etmeyi öğrenirler, çünkü alternatifler nelerdir? “Neden sadece süremiyorsun?” diye sorabilirsiniz – bir arabanız varsa ve yalnızca ailenizi görmek için makul mesafeler sürmeye alışkınsanız.

Basit cevap, çoğumuzun bir arabasının olmaması, araba kullanmak için yeterli zaman bulamamamız veya birkaç günlük bir ziyaret için aşırı uzun mesafeler sürmeyi yasaklayan başka kısıtlamalarımız olması. Araba kullanmak da her zaman daha ucuz bir seçenek değildir. Bizim durumumuzda, 16 saatten fazla 1000 milin biraz üzerinde gitmemiz gerekecek. Benzin ve araç kiralama maliyeti, arabayı varış noktasında hemen iade ettiğimizi ve her zaman tutmak yerine (ek 1.000 $) geri dönüş için yeni bir kiralama aldığımızı varsayarsak, artı otellerin gelip gitmesi nedeniyle 900 $ ‘ın hemen altında olacaktır. 16 saatlik kesintisiz sürüş, 7 yaşındaki bir çocuğun velayeti ile uyumlu değil.

Şimdi, muhafazakar bir şekilde, 1.600 $ ‘lık bir sürüş maliyetimiz var, bu da normalde uçak biletleri için tıslayacağımız 1.400 $’ dan birkaç yüz fazla. 7 yaşındaki çocuk araba tutmasına eğilimlidir ve periyodik olarak midesi bulanan bir çocukla 16 saat boyunca arabada olmanın verdiği acıyı ölçmek zordur, özellikle de çoğunlukla eyaletler arası yoldaysanız ve bu eğlenceli bir şey değil. – alışılmışın dışında bir yerde durabileceğiniz ve dünyanın en büyük sicim yumağının önünde bir selfie çekebileceğiniz manzara gezisi. Bu şeyler için kelimenin tam anlamıyla tıslamayabilirsiniz, ancak tamamen bitkinlik içinde tıslarsınız ve zaman kaybedersiniz. Bunun yerine uçak biletleri için burnumdan tıslamayı ve emmeyi seçtim çünkü gideceğimiz yere varmak 48 saat yerine sekiz saat sürerdi, 7 yaşındaki çocuk hiçbir şeyin üzerine kusmazdı ve en azından kanlı bir kusabilirdim. Mary, Interstate 85’te araba kullanırken yapamadığım yıpranmış sinirlerime bir merhem olarak uçakta.

Pek çok insanın durumu bu cephede bizden çok daha kötü durumda: daha zor yolculuklar, daha çok çocuk, daha çok kısıtlama, burnundan tıslamak için daha az para. Araba kullanmak, engelli, arabaya erişimin olmaması veya basitçe onu dışlayan diğer şeylerle uğraşan bazı insanlar için bir olasılık bile değildir. Ve Alabama’ya yaptığımız gezi başına, her zaman daha az pahalı değil. İlk kez bir uçağa bindiğimde, üniversitenin ikinci yılındaydım ve Wetumpka’dan Durham, NC’ye 11 saatlik araba yolculuğunun uçmaktan daha pahalı olacağı gerçeği, geziyi hızlandırdı. Nakit sıkıntısı çeken bir mali yardım öğrencisiydim, bu yüzden emdim.

Bir bakıma, havayolu deregülasyonunun faydaları, olumsuz tarafları tarafından baltalanmıştır. Orta sınıf tüketiciler için uçmayı mümkün kılan düşük maliyetli havayolları, Kongre’nin 1978’de sektörü serbestleştirmesinden sonra ortaya çıktı. Düşük bilet fiyatları genişleyen pazarlarla dengelendi, ancak aynı zamanda havayollarının kolaylıkları ortadan kaldıran yeni politikalar uygulamasına izin verdi ve müşteriler alıştı. uçak yolculuğundan daha azını beklemek. Ancak tüketici beklentileri ne kadar düşebilir ve hava yolculuğu yeniden maliyet engelleyici hale gelirse bu ne anlama gelir?

Cuma günü New York’a geri dönmek için yola çıkıyoruz ve bu, bağlantılı bir uçuş ve garip bir zamanda uzun bir aktarma anlamına geliyor, bu da bana bilet başına yaklaşık 400 dolar kazandırdı. Yapabildiğimiz sürece ve 7 yaşındaki çocuğun görmesi gereken büyükanne ve büyükbabası olduğu sürece, bunu her yıl yapmaya devam edeceğiz – ancak havayolu hizmeti fiyatta dalgalanırken yozlaşmaya devam ederse herkes bunu yapmayacak veya yapamayacak. Hem deneyim hem de maliyet açısından pek çok iş dışı müşteri için sürdürülebilir değil. Sonuç olarak, hava yolculuğu birinci sınıf yolcuların ve ticari müşterilerin özel alanı haline gelebilir. Araba kullanmak söz konusu olmadığında, alternatif, daha ucuz ve daha az sefil ise, çok daha aşağı olacaktır: FaceTime.

Katkıda bulunan Fikir yazarlarından Elizabeth Spiers (@espiers), bir gazeteci ve dijital medya stratejistidir. The New York Observer’ın baş editörü ve Gawker’ın kurucu editörüydü.

The Times yayınlamaya kararlı çeşitli harfler editöre. Bu veya makalelerimizden herhangi biri hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz. İşte bazıları ipuçları . Ve işte e-postamız: [email protected] .

The New York Times Görüş bölümünü takip edin
Facebook , Twitter (@NYTopinion) ve instagram .