Hindistan, depremin vurduğu Fas’taki vatandaşlarına yardım ediyor

Dahi kafalar

New member
Cuma günü geç saatlerde Fas’ta 6,8 büyüklüğünde güçlü deprem meydana geldi

İndirim:

Hindistan Büyükelçiliği, Fas’ta meydana gelen ve 2 binden fazla kişinin ölümüne yol açan depremden şu ana kadar herhangi bir Hint vatandaşının etkilendiğine dair bir haber gelmediğini belirterek, ülkedeki tüm vatandaşlara sakin olmalarını ve kendilerine verilen yönergelere uymalarını tavsiye etti. yerel otoriteleri koruyun.

Cuma günü geç saatlerde Fas’ta 6,8 büyüklüğünde güçlü deprem meydana geldi.

Fas İçişleri Bakanlığı Cumartesi günü geç saatlerde depremde 2.012 kişinin öldüğünü söyledi. 1.404’ü ağır olmak üzere en az 2.059 kişi yaralandı.

Rabat’taki Hindistan Büyükelçiliği depremden sonra Cumartesi günü bir açıklama yaparak topluluk üyeleriyle temas halinde olduğunu söyledi.

Heyet, “Şu ana kadar herhangi bir Hint vatandaşının depremden etkilendiğine dair bir rapor yok” dedi.

Şu anda Fas’ta bulunan tüm Hindistan vatandaşlarına sakin olmaları ve yerel yetkililer tarafından zaman zaman yayınlanan tavsiyelere/yönergelere uymaları istendi.

Açıklamada, “Hindistan’ın Rabat Büyükelçiliği, Fas Krallığı’nda ikamet eden tüm Hindistan vatandaşlarına, deprem sonrasında yardıma ihtiyaç duymaları halinde 212 661 297 491 numaralı telefondan 7/24 yardım hattımızı arayabileceklerini hatırlatmak ister.” ifadesine yer verildi.

Daha önce Fas’taki Hindistan Büyükelçiliği, ülkedeki depremde hayatını kaybedenlere derin başsağlığı dileklerini iletmişti.

Açıklamada, “Hindistan bu zor zamanda Fas’a yardım etmeye hazırdır” denildi.

Başbakan Narendra Modi de Cumartesi günü Fas’ta meydana gelen depremde can kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yeni Delhi’deki G20 zirvesinin açılış konuşmasında, “Bu zor zamanda tüm küresel toplum Fas’ın yanındadır ve onlara mümkün olan her türlü yardımı sunmaya hazırız” dedi.