Hint kökenli bir kadın, çiftleri dolandırmak için sahte düğün mekanlarını nasıl kullandı?

Dahi kafalar

New member
Johannesburg:

Ülke çapında 17 çiftten aynı gün barodan ihraç edilen ve aynı mekan için para alarak dolandırılan 53 yaşındaki Hindistan doğumlu Güney Afrikalı avukat, özel bir güvenlik firması tarafından takip edildikten sonra tutuklandı.

Ancak avukatının ve ailesinin tüm dolandırıcılık mağdurlarına para ödeme sözü, onun potansiyel olarak dolandırıcılık nedeniyle hapis cezasından kurtulmasına yol açtı.

Salı günü tutuklanan dolandırıcının henüz mahkemeye çıkmaması nedeniyle ismi açıklanmasa da, güvenlik şirketi Reaction Unit South Africa (RUSA), Facebook sayfasında kadının, Avukat Chris Gounden'ın teklif vermek için onlarla iletişime geçtiği Prelyn Mohanlall olduğunu söyledi. Dolandırılan ve elinde ödeme belgesi bulunan mağdurlara paranın geri ödenmesi için gerekli düzenlemeleri yapın.

Mohanlall'ın, düğünlerini planlayan aşık çiftleri, mekanla hiçbir bağlantısı olmayan bir mekan için büyük miktarlarda parayı peşin ödemeye ikna ettiği söyleniyor.

Çiftler mekana vardıklarında burayı terk edilmiş, suyu ve elektriği olmayan, özel düğün günlerini mahveden buldular.

İsminin gizli kalmasını tercih eden çiftlerden biri, geçen yıl Aralık ayında Mohanlall'ı aramak için RUSA'yı kiraladı. Şirket daha sonra sosyal medya aracılığıyla bu şekilde aldatılan toplam 17 çift buldu.

“Şikâyetçiler Güney Afrika'nın çeşitli illerinden geldi. SAPS Boksburg North'tan (Gauteng eyaletinde) bir dedektif daha sonra RUSA ile temasa geçti ve onlara aynı şüphelinin 2024 yılında Gauteng'de açılan iki dolandırıcılık davası için arandığını bildirdi. RUSA başkanı Prem Balram, kadının bir araba bayisini 200.000 R ve birkaç R26.000 dolandırdığını söyledi. RUSA, kadının izini sürdükten sonra Mohanlall'ın memurlara onun bir müvekkilinin güven hesabından para çaldıktan sonra barodan ihraç edilen bir ceza savunma avukatı olduğunu bildirdiğini söyledi.

Balram, “Daha sonra şüphelinin dolandırıcılıktan hüküm giydiği, sabıka kaydının ve 20 yılı aşkın bir dolandırıcılık geçmişinin olduğu ortaya çıktı” dedi.

Haftalık Post gazetesi, kadının dolandırıcılık yaptığını reddettiğini ve işinin “zor bir dönemden geçtiğini” ve düğünlerini iptal edenlere borcunu ödemekte zorlandığını söyledi.

Dokuz çifte toplam 60.000 Rupi borcu olduğunu ve her kuruşunu geri ödemeyi planladığını iddia etti.

“Bu bir dolandırıcılık değil ve ben de dolandırıcı değilim. Şirketim çok şey yaşadı. Geçen yılın sonunda dokuz iptal yaşadım ve her çifte paranın tamamını geri alacaklarını bildiren mektuplar gönderdim. Ancak ortaklarım Ekim ayında çekildiğinden dolayı onlara borcumu zamanında ödeyemedim” dedi.

Aldatılan bir adam, kendisinin ve nişanlısının, düğünlerini iptal etmenin ve bu yıl birkaç ay sonra yeniden planlamak için sıfırdan para biriktirmenin utancına nasıl katlanmak zorunda kaldıklarını anlattı.

“Bizden 'çaldıkları' nedeniyle, planlamamız üzerinde ciddi bir etki yarattı ve hayallerimizin olmasını umduğumuz gün artık mutlu olduğumuz bir olay haline geldi. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen adam, şunları söyledi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)