Huzurevinde Bakım Nasıl İyileştirilir

Dahi kafalar

New member
Gelen kutumuzdan daha fazlası:

• Çan kancalarına hayran kalan bir öğrenci
  • Trump Gölgelerden Çekim Çağırıyor
Tammy Bowman ve kocası. Bayan Bowman’ın kız kardeşi, Covid-19 olduğundan şüphelenilen sakinleri izole etmeyen bir Indiana huzurevinde öldü. Kredi. . . The New York Times için Johnathon Kelso

Editöre:

“Huzurevleri En Ciddi Kayıplarını Nasıl Gizler” (ön sayfa, 10 Aralık) huzurevlerindeki koşulları, düzenlemeleriyle ilgili sorunları ve yaşlılarımızın bakımıyla ilgili temel sorunları ortaya koyuyor. Bahsedilen örnekler inandırıcıdır, ancak bu ortamlarda yapılan iyi işleri dahil etmek daha dengeli olabilir miydi?

Önemli sağlık, hafıza ve davranış sorunları olan yaşlılara bakmak kolay olsaydı, çoğumuz çelimsiz ebeveynlerimizi evde bizimle birlikte tutardık. Bunu bizim yapmamız mümkün değilse, huzurevlerinin bu tür birçok insana bakmaları kesinlikle kolay değil.

Çok çalışan personeline çok az ödeme yapılması daha da büyük bir sorun. Bu yerlerde personel sayısını artırmak için daha fazla harcama yapmaktan başka ne yapabiliriz? Personele verdikleri bakımın kalitesine göre ödeme yapabilir miyiz? Her birimiz yerel kıdemli tesislerimizde haftada dört saat yardım etmek için gönüllü olabilir miyiz?

Bazı yaşlılar daha küçük “grup evi” ortamlarında başarılı olabilir mi? Toplum, yaşlı akrabalarını evlerinde tutan ailelere daha iyi destek olabilir mi? Özellikle ebeveynlerimize bakmak için daha fazla göçmen kabul edebilir miyiz?

Bakımdaki korkunç gecikmeleri mazur göstermiyorum ama huzurevlerinden mükemmellik mi bekliyoruz? 90 yaşındayken daha iyi olacağını mı düşünüyorsun?

Jesse Samuels
West Hartford, Conn.
Yazar emekli bir aile hekimidir.

Editöre:

“Huzurevleri En Ciddi Kayıplarını Nasıl Gizlerler”i şiddetle övüyorum. ” Bu yeni bir konu değil. Temmuz 2019’da Senato Finans Komitesi önünde ifade verdim ve Sağlık ve İnsani Hizmetler Departmanı’nın Genel Müfettiş Ofisine göre, yetenekli bakım tesislerinin yalnızca 2016 yılında devlet kurumlarına tahmini 6.600 potansiyel suistimal veya ihmal vakasını rapor etmediğini belirttim. .

Katkıda bulunan faktörlerden biri personel sıkıntısıdır. Senato’nun Daha İyi İnşa Et Yasası’nın Meclis versiyonunu geçirmesi için güçlü bir neden, yasanın artan ücretler, öğrenim yardımı ve nitelikli personeli çekmek için diğer teşvikler için fon sağlayacak hükümleridir.

Herhangi bir birey veya aile için verilmesi en zor kararlardan biri, sevilen birinin huzurevinde bakıma ihtiyacı olup olmadığını belirlemektir. Federal hükümet, bu tüketicilere huzurevi kalitesi hakkında güvenilir bilgi sağlamalıdır. Ayrıca, Medicare veya Medicaid’e yalnızca istismar ve ihmalden arınmış tesislerin katılmasına izin verilmelidir.

Bob Blancato
Washington
Yazar, Elder Justice Coalition’ın ulusal koordinatörüdür.

Editöre:

Eşim ve ben 86 yaşındayız ve şu anda Tallahassee, Fla’da kar amacı gütmeyen bir sürekli bakım konut topluluğunda yaşıyoruz.Makaleniz bakım evlerine yönelik genel bir iddianame olarak karşımıza çıkıyor. Personel ve sakinlerin etkileşimlerini düzenli olarak gözlemliyoruz. Yönetim ve personel, bu günlerde yönetmek için inanılmaz derecede zor bir gündeme sahip.

Asistan bakımı ve ödeme gücü mutlaka gündemlerinin başında yer alıyor. Birindeki başarısızlık diğerinde başarısızlığa yol açabilir. Sahip oldukları en zor sorun, yüksek kaliteli personeli çekmek, eğitmek ve elde tutmaktır. Genellikle asi sakinlerle sürekli etkileşim, personelin fiziksel ve zihinsel dayanıklılığının sınırlarını sürekli olarak test eder. Sıkıntılara ek olarak, işin görünüşte amansız bir kamu ve resmi incelemesi var.

Peter D. Avcı
Tallahassee, Fla.

Editöre:

Devlet müfettişleri tarafından tespit edilen huzurevlerindeki 2.700’den fazla tehlikeli olayın hiçbir zaman kamuya açıklanmadığını ortaya koyan araştırmanız zamanında ve gerekliydi.

Bir huzurevinde yönetici olarak çalışan ve buranın ne kadar yozlaşmış ve dürüst olmayan bir yer olduğunu bize düzenli olarak bildiren bir arkadaşım vardı. Kârı en üst düzeye çıkarmak için, her düzeyde çok az sayıda personelle çalışıyordu ve bu da hizmetlerin ve bakım kalitesinin düşmesine neden oluyordu. Onun ve başhemşirenin protestoları, sahipleri/operatörleri tarafından dikkate alınmayarak istifasına yol açtı. Devlet, bakım eksikliklerinin devam etmesine izin veren olağan denetim ve izleme düzeyine sahipti.

Başka bir eyalette bir tesiste yaşlı akrabalarım oldu. Orada da, görünüşe göre, devam eden personel sıkıntısı ve azalan gıda ve diğer hizmet kalitesi – artı, Covid sırasında çok fazla maskeleme, aşılama ve test standartları ihlali var.

Umarım ve dua ederim ki, bu üzücü yaşam sonu durumuna asla maruz kalmam.

Lynn anlamına gelir
Huntington, N.Y.

Çan kancalarına hayran kalan bir öğrenci

Kredi. . . Claire Merchlinsky/The New York Times; Karjean Levine/Getty Images’ın fotoğrafı

Editöre:

Çan kancalarının çalışmalarını ilk olarak boş zamanımı feminist edebiyatla doldurmak isteyen bir ortaokul öğrencisi olarak keşfettim. Beyaz feminizmi eleştiren “Feminist Teori” (1984) kitabı, doğrudan yazma tarzıyla hemen dikkatimi çekti. Diğer kitaplarının sivri uçlu kopyalarını almam uzun sürmedi, hepsi beni hayrete düşürdü ve en sevdiğim yazarlardan biri haline geldi.

Kovie Biakolo’nun Opinion konuk makalesini okumak, “Bana Nasıl ‘Geri Konuşulacağını’ Öğreten Çan Kancalarıydı” (27 Aralık), onun son ölümünün ışığında çan kancalarının üzerimdeki etkisini anlamama yardımcı oldu. Bayan Hooks, nesiller boyunca genç kadınları baskıya karşı seslerini yükseltmeye teşvik etti. Artık lise birinci sınıf öğrencisiyim ve Bayan Hooks’un gücünün, gençliğimin bir parçası olarak hatırlayacağım bir şey olduğundan eminim.

Sriya Tallapragada
New Providence, N.J.

Trump Gölgelerden Çekim Çağırıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Mar-a-Lago tatil yeri Fla, Palm Beach’te görülüyor. Kredi. . . Marco Bello/Reuters

Editöre:

Donald Trump neden 2024’te aday olsun? Cumhuriyetçi Parti’yi zaten başkan olduğundan daha az şeffaflıkla gölgelerden kontrol ediyor.

Sıradan bir vatandaş olarak, parasıyla istediğini yapmakta ve Anayasa’yı savunmak için yemin etmeden kongre vekilleri aracılığıyla gündemini ilerletmekte özgürdür. Bana öyle geliyor ki Mar-a-Lago’dan Beyaz Saray’dan daha fazla zarar verebilir.

Lawrence Weisman
Westport, Conn.