İngiltere’de altı kez kalbi duran Hintli Amerikalı öğrenci kurtarıldı

Dahi kafalar

New member
Öğrenci ECMO’ya ihtiyaç duymadan iyileşti.

Londra:

Londra’da okuyan Hintli Amerikalı bir öğrenci, İngiltere Ulusal Sağlık Servisi’ndeki (NHS) doktorların, kalbinin altı kez atmayı durdurmasının ardından hayatını kurtarmasının ardından tıp kariyerini seçti.

Seattle’dan ve Teksas’taki Baylor Üniversitesi’nden bir öğrenci olan Atul Rao, akciğerinde, kalbine kan akışını durduran bir kan pıhtısı geliştirdi; bu durum, pulmoner emboli olarak adlandırıldı ve kalp durmasına neden oldu.

Londra’daki Imperial College Healthcare NHS Trust Hammersmith Hastanesi’ndeki kalp krizi merkezine kabul edildikten sonra yapılan testler, akciğerlerindeki kan pıhtılarının kalpten gelen kan akışını engellediğini doğruladı. Rao yakın zamanda minnettarlığını ifade etmek için ailesiyle birlikte Londra’daki hastaneye döndü.

Rao, geçen ayki ziyaret sırasında NHS sağlık görevlilerine, “Bu gerçekleşmeden önce, doktor olarak doğru şeyi yapıp yapmadığımı ve bunun yerine işe girip girmemem gerektiğini sorgulamaya başladım” dedi.

“Ama uyandığımda biliyordum. Zamanımı verimli kullanmak istiyorum. Başkalarına yardım ederek hayattaki ikinci şansımdan yararlanmak istiyorum” dedi.

Rao tıp eğitiminin son yılında ve bu da ona doktor olarak çalışmak için daha fazla eğitim almasına olanak sağlayacak. 27 Temmuz’da, Londra Ambulans Servisi sağlık görevlileri gelmeden kısa bir süre önce Imperial College London güvenlik görevlisi kendisine göğüs kompresyonu (CPR) uygulamaya başlamadan önce alarmı çalıştıran öğrenci arkadaşları tarafından baygın halde bulundu.

“Atul’u en son gördüğümde hayatta kalacağını düşünmemiştim. Acil servis sağlık görevlisi Nick Sillett, “Onu tekrar görmek ve onlara böylesine korkunç bir haberi verdikten sonra ailesiyle konuşmak, işimde geçirdiğim 18 yıl boyunca çok özel bir an oldu” dedi.

Hammersmith Hastanesi personeli, Atul’u hayatta tutmak için gece boyunca yorulmadan çalıştı ve ertesi gün St Thomas Hastanesi’ne kaldırıldığında, bir yaşam destek sistemi olan Ekstrakorporeal membran oksijenasyonuna (ECMO) erişmesine izin verilmesi ihtimaline karşı durumu hala kritikti. Bu, kalbin ve akciğerlerin çalışmasının tamamen yerini alabilir ve hastalara iyileşmeleri için zaman tanır.

Antikoagülan ilaçlar işe yaramaya başladı ve diğer yaşam destek ekipmanlarının yardımıyla ECMO olmadan iyileşmeyi başardı.

“Gerçek bir ekip çalışmasıydı ve Atul’un burada olmasına pek çok kişi katkıda bulundu. Bunun bir parçası olmak ve böyle olumlu bir etki yaratmaya yardımcı olduğunuzu duymak benim için bir onurdur” dedi Dr. Louit Thakuria, Imperial College Healthcare NHS Trust’ın Hammersmith Hastanesi’nde yoğun bakım danışmanı.

Atul’un ABD’deki bir yazılım şirketinde çalışan babası Ajay, oğlunun hayatını etkileyebilecek kararların alındığını öğrendikten sonra Londra’ya yaptığı acı dolu uçuşu hatırladı.

“Abartmıyorum, Hammersmith ve St Thomas hastaneleri bizim için ibadethane haline geldi. Londra’ya her geldiğimizde buraya geleceğiz. Onu yaşamı tehdit eden bu olaylar dizisinden kurtaran, Londra Ambulans Servisi’nin, Hammersmith, St Thomas’ ve Royal Brompton’daki büyük tıbbi ekiplerin kahramanca çabalarıydı” dedi.

Seattle’da matematik profesörü olan Anne Srividhya şunları ekledi: “Gerçekten çok güzel bir yerde gerçekten kötü bir şey oldu. Atul’la çalışan herkes onun başarılı olmasını istiyordu. Yaptıkları işi sevdikleri ve önemsedikleri çok açık.”

“Burada olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum ve oğlumu bana geri verdiğiniz için size çok minnettarım ve müteşekkirim. Hayata dair bir bakış açısı kazandım ve o da bunu çok genç yaşta görebiliyor. Hayatı değişti ve bunun derin bir etkisi oldu.”

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)