İngiltere’de Hindistan doğumlu teslimatçıyı öldüren beşinci şüpheli cinayetle suçlandı

Dahi kafalar

New member
Bir faile yardım ve yataklık ettiği şüphesiyle tutuklanan isimsiz altıncı kişi ise polis kefaletiyle serbest bırakıldı. (Dosya)

Londra:

İngiltere polisi, Batı İngiltere’deki Shrewsbury’de meydana gelen saldırının ardından 23 yaşındaki Hint kökenli bir teslimat şoförünün öldürülmesini araştırıyor ve yine Hint kökenli beşinci bir kişiyi suçluyor.

23 yaşındaki Sukhmandeep Singh, Cuma günü İngiltere’nin doğusundaki Peterborough’da tutuklandı ve Aurman Singh’i öldürmekle suçlandı.

Aurman’ın, yerel West Mercia polisinin geçen ay Shrewsbury’nin Berwick Bulvarı bölgesinde bir saldırı ihbarı alması ve ardından dört Hintli-Amerikalı erkeği cinayet şüphesiyle tutuklaması üzerine olay yerinde öldüğü açıklandı – Arshdeep Singh, 24, Jagdeep Singh, 22. , Shivdeep Singh, 26 ve Manjot Singh, 24.

Aurman cinayetiyle suçlananlar arasında ismi açıklanmayan altıncı bir kişi de yardım ve yataklık şüphesiyle tutuklandı ve kefaletle serbest bırakıldı.

Batı Mercia Polisi Başmüfettişi Dedektif Başmüfettiş Mark Bellamy, “Düşüncelerimiz bu zor zamanda Aurman’ın ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte” dedi.

“Soruşturmamız devam ediyor ve memurlar Aurman’ın suikastına yol açan koşulları belirlemek için bir dizi soruşturma yürütüyor. Aurman’ın teslimatçı olduğunu biliyoruz, ancak şu anda onun ölüm sebebinin bu olduğuna inanmıyoruz ve biz de öyle. “Bunu bir soygun olarak araştırıyorum” dedi.

“İlgili tarafların birbirlerini tanıdığını ve Shrewsbury’de ya da daha geniş Batı Mercia Polis Bölgesi’nde bulunmadıklarını anlıyoruz. Şu ana kadar cinayetle ilgili olarak beş kişiyi tutukladık ve bekleyen şüphelileri tespit edip tutuklamak için diğer tüm soruşturmaları sürdürüyoruz.”

Sanıklar İngiltere’nin West Midlands bölgesindeki Tipton, Dudley ve Smethwick’ten geliyor.

Bu arada kurbanın ailesi polis aracılığıyla bir açıklama yaparak, trajedinin aileleri üzerindeki etkisini açıklayabilecek hiçbir kelime olmadığını söyledi.

“Bugün bir anne oğlu olmadan yaşlanıyor. Bir kız kardeş, erkek kardeşi olmadan büyüyecektir. Başımıza gelenin başka bir ailenin başına gelmesini istemiyoruz. Açıklamada, “Bu zor dönemde birbirimize yardım ediyoruz” denildi.

(Başlık dışında bu makale Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayın yoluyla yayınlanmıştır.)