İnsan Kaynaklarında Yapay Zeka, Meksikalı şirketler neden hala adım atmıyor?

Fantestik lady

Global Mod
Global Mod
Bu bağlamda şirketler için kilit bir alana odaklanacağım: En iyi yetenekleri çekme ve elde tutma konusunda kritik sorumluluğa sahip olan İnsan Kaynakları (İK) alanları.

OCC'nin yaklaşık 8.000 iş arayan ve 250 işe alım görevlisini kapsayan son araştırması çarpıcı bir bulguya ulaştı: saf yapay zeka araçları ile yapay zekayı işlevlerinin bir parçası olarak entegre edenler arasındaki farklar hakkında yaygın bir anlayış eksikliği var ve bu da bir bilgi açığını yansıtıyor. Bana göre bu, bu teknolojilerin Meksika işgücü piyasasında kullanımına ilişkin eğitim ve net bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Teknoloji ve dijitalleşme ilerlemeye devam ettikçe hem adayların hem de işe alım görevlilerinin kullandıkları araçları anlamaları büyük önem taşıyor. Bu teknolojiye ilişkin daha fazla bilgi, yalnızca daha verimli süreçlere değil, aynı zamanda yetenek yönetiminde daha doğru karar almaya da dönüşebilir.

Benzer şekilde, bu bilgi açığının şirketler için her yaştan ve nesilden çalışanları kapsayan eğitim programları veya eğitim rehberleri geliştirme konusunda önemli bir fırsatı temsil ettiğini görüyorum, çünkü genç profillerin yapay zeka hakkında bilgi edinmeye daha fazla ilgi gösterdiği ve bunun bir sonucu olarak sonuç olarak bu konuda daha iyi ustalaşma eğilimindedirler. Ancak eğitim kapsayıcı olmalı ve herkese uyarlanmalıdır.

Öte yandan pek çok aday, iş aramada yapay zekanın değerinin zaten farkında. İş açılış önerilerini kişiselleştirmeye, özgeçmiş yazmaya veya önceki çalışmalara ve deneyimlere dayanarak pozisyonlar önermeye yardımcı olan araçlara giderek daha fazla değer veriliyor. Profesyoneller, yapay zekanın arama sürecini nasıl kolaylaştırabileceğini ve ilgili iş fırsatlarının belirlenmesinde doğruluğu nasıl artırabileceğini görüyor.

Belirlediğim bir diğer fırsat da Meksika'daki 10 şirketten 7'sinin yapay zekayı henüz İK süreçlerine entegre etmemiş olmasıdır; Bazılarının yakın gelecekte bunu yapmayı planlamasına rağmen, diğerleri bunu benimseme niyetinde değil. Bu, bu teknolojinin karar vermede verimlilik, doğruluk ve veri analizi açısından sunduğu açık faydalara rağmen, yapay zekanın İK'da benimsenmesinin ülkede hala sınırlı olduğunu gösteriyor.